تملک زمین در طرح توسعه چهل اختران بر عهده اوقاف نیست
کد خبر: 3911285
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰
معاون اوقاف قم:

تملک زمین در طرح توسعه چهل اختران بر عهده اوقاف نیست

معاون بهره‌وری اوقاف استان قم، گفت: طرح توسعه حرم امامزاده موسی مبرقع(ع) طرحی ملی است که با توجه به بازدید و دستور وزیر راه و شهرسازی وقت منابع مالی آن مشخص شده و مجری تملک و آزادسازی شهرداری قم بوده و اوقاف در این خصوص تملک ساختمان‌های اطراف امامزاده هیچ گونه تکلیفی ندارد.

تملک زمین در طرح توسعه چهل اختران بر عهده اوقاف نیستبه گزارش ایکنا از قم به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، غلامعلی رحیمی با اشاره به طرح جامع توسعه حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع(ع) و امامزادگان چهل اختران علیهم السلام اظهار کرد: این پروژه یک طرح ملی است.
وی افزود: با توجه به ضرورت توسعه حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع علیه السلام، در سال 1390 و با دعوت استاندار وقت، وزیر وقت راه و شهرسازی در جریان سفر به قم پس از زیارت مضجع شریف این امامزاده و مشاهده حضور زائران متعدد از اقصی نقاط ایران و جهان اسلام و عدم راه دسترسی مناسب به حرم مطهر، دستور ویژه‌ای برای حل این مشکل صادر کرد.
معاون بهره‌وری اوقاف و امور خیریه استان قم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بقعه این امامزاده واجب التعظیم سومین قطب زیارتی در قم محسوب می‌شود و در کوچه پس کوچه‌های باریک شهر واقع شده و همین مسئله، موجب سختی تردد زائران شده، وزیر وقت راه و شهرسازی دستور اجرای طرح توسعه را در قالب پروژه‌ای ملی مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: بر این اساس مقرر شد سه دستگاه اعتبار لازم برای این امر را تامین کنند، نخست استانداری، از محل اعتبار ردیف سفر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، دوم شرکت عمران معصومیه و سومین دستگاه هم شهرداری که در این زمینه، اولویت نخست، تملک ساختمان‌های اطراف بقعه به منظور توسعه حرم بود؛ با توجه به اینکه تملک و آزادسازی معابر و توسعه شوارع به عهده شهرداری است، این امر به عنوان مجری به شهرداری واگذار شد همچنین در خصوص تملک پلاک‌های مجاور، هیچگونه وظیفه‌ای برای اداره کل اوقاف استان قم منظور نشده است.
رحیمی با بیان اینکه طرح جامع توسعه حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع علیه السلام توسط شهرداری تهیه شده و در کمیسیون ماده پنج به تصویب رسیده است گفت: بر همین اساس مقرر شد در فاز نخست، 28 هزار متر مربع تملک و آزادسازی شود که تاکنون 14 هزار متر مربع توسط شهرداری تملک شده اما چند سال است که این پروژه متوقف شده است که این مسئله اعتراضات مردمی را هم در پی داشته است.
وی افزود: اینکه اخیرا مطرح شده اوقاف هم به عنوان متولی باید به اندازه قدرالسهم خود در هزینه‌های تملک، آورده داشته باشد موضوعیت ندارد.
معاون بهره‌وری اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه بر اساس مصوبات گذشته، اوقاف نباید برای تملک زمین آورده‌ای داشته باشد گفت: علاوه بر این هیچ ردیف بودجه‌ای برای تملک طرح‌های عمرانی در سازمان اوقاف وجود ندارد و ردیف بودجه ای از سوی سازمان برنامه و بودجه برای این منظور تاکنون در اختیار اوقاف قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: در توافق‌های شفاهی قبلی میان اوقاف و شهرداری قم، مقرر شده بود این اداره کل با استفاده از ظرفیت خیرین و منابع خیرات و مبرات، در ساخت شبستان و دیگر فضاهای پیش بینی شده در طرح جامعه مشارکت داشته باشد.
رحیمی با اشاره به تملکات صورت گرفته در این طرح توسط شهرداری عنوان کرد: تملک پلاک‌های موجود به صورت پراکنده بوده و همین امر امکان شروع عملیات عمرانی را غیر ممکن کرده است به طوری که هنوز چند واحد مسکونی دقیقا در مجاورت حرم امامزاده موسی مبرقع علیه السلام تملک نشده‌اند همچنین زمین‌های خریداری شده توسط شهرداری هم در اختیار اوقاف قرار نگرفته‌اند.
معاون بهره‌وری اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: چنانچه زمین‌های باقی مانده تملک و به صورت یکپارچه در اختیار این اداره کل قرار بگیرند، آمادگی شروع فاز نخست احداث شبستان جدید را داریم.
وی ضمن تشکر از مدیریت شهری قم و اداره کل راه و شهرسازی استان به خاطر پیگیری‌های صورت گرفته و تملک‌های انجام شده گفت: قبول داریم که با توجه به زمان طولانی و تورم موجود، هزینه‌ها هم افزایش یافته‌اند بنابراین پیشنهاد می شود در جلسه‌ای با حضور مدیران اوقاف و شهرداری و بر اساس مصوبات قانونی و اسناد و مدارک موجود، ضمن تملک پلاک های همجوار حرم مطهر توسط شهرداری و راه و شهرسازی و تحویل به اوقاف، مشکلات موجود بررسی و راهکاری نهایی برای اجرای هر چه سریع‌تر طرح تعیین شود.

انتهای پیام
captcha