کد خبر: 4330709
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۵
آیت‌الله نظری‌منفرد تبیین کرد

چهار عامل سعادت دنیا و آخرت

استاد حوزه علمیه گفت: چهار توصیه امام سجاد(ع) برای سعادت دنیا و آخرت انسان، تفکر در امور زندگی، حسابگر بودن، خائف بودن و حزن است.

آیت‌الله علی نظری‌منفرد، استاد حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، آیت‌الله علی نظری‌منفرد، استاد حوزه علمیه شامگاه ۶ بهمن‌ماه در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان، اظهار کرد: سعادت و خوشبختی خواسته تمام انسان‌ها است و در این موضوع تردیدی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه سعادت و خوشبختی در فطرت انسان‌ها وجود دارد، بیان کرد: مال زیاد، بدن سالم، عزت و آبرو، فرزند و همسر خوب، علم و هنر تنها بخشی از سعادت هستند ولی سعادت اصلی در موضوع دیگری است.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با بیان اینکه انسان برای این دنیا خلق نشده است، اظهار کرد: روح انسان ماندگار است و این موضوع در آیات و روایات مشخص شده است.

وی با اشاره به اینکه سعادت این است که انسان دنیا و آخرت خوبی داشته باشد، بیان کرد: انسان باید همزمان برای دنیا و آخرت خود تلاش کند.

نظری‌منفرد تصریح کرد: نماز و عبادت اگرچه برای آخرت انسان است ولی دارای آثار دنیوی نیز هست؛ امام سجاد(ع) در روایتی می‌فرمایند که چهار چیز سعادت دنیا و آخرت انسان را تضمین می‌کند.

وی با بیان اینکه نخستین توصیه امام سجاد(ع) برای سعادت دنیا و آخرت این است که انسان همواره و در تمام امور تفکر داشته باشد؛ افزود: انسان با تفکر به خداوند می‌رسد؛ اینکه نسل جوان ما دچار افسردگی، بحران و اضطراب می‌شوند به خاطر این است که در امور مختلف به درستی اندیشه نمی‌کنند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت دومین عامل سعادت از نگاه امام سجاد(ع) را حساب‌گر بودن دانست و اظهار کرد: انسان باید در تمام زمینه‌های زندگی اهل محاسبه باشد؛ در حدیثی از امام رضا(ع) می‌خوانیم کسی که اهل حساب‌گری نباشد از ما نیست.

وی با اشاره به اینکه انسان باید پیش از اینکه در روز قیامت پای میز محاسبه قرار بگیرد خودش را محاسبه کند، افزود: از رسول خدا(ص) فرمودند انسان هر روز در بستر که درحال استراحت است باید زندی آن روز خود را حساب‌گری کند.

نظری‌منفرد خائف بودن را سومین عامل سعادت در روایت امام سجاد(ع) دانست و بیان کرد: خوف و ترس واجب است در زندگی انسان وجود داشته باشد ولی باید بجا باشد؛ خوف و ترس باعث می‌شود انسان غذای آلوده نخورد، در محیط آلوده به بیماری قرار نگیرد و از کارهای خلاف دوری کند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه چهارمین عامل سعادت دنیا و آخرت انسان را حزن دانست و یادآور شد: خوف نسبت به آینده است ولی حزن باید نسبت به گذشته باشد؛ انسان گاهی به گذشته خود نگاه می‌کند و افسوس می‌خورد و این کار معنای حزن است.

نظری‌منفرد با اشاره به اینکه حزن موجب می‌شود انسان از فرصت‌های آینده بهتر استفاده کند، افزود: امام سجاد(ع) در این روایت تصریح می‌کنند که بشر در این دنیا ماندگار نخواهد ماند و ما اولین انسان‌ها نیستیم و آخرین آن‌ها نیز نخواهیم بود؛ قیامت فرا خواهد رسید و انسان پای میز محاکمه خواهد آمد؛ بنابراین باید برای پاسخ‌گویی آماده باشد.

انتهای پیام
دبیر:
محدثه نعیمی فرد
captcha