به گزارش ایکنا از قم، اولین نشست شورای مشورتی قرآن کریم آستان مقدس مسجد جمکران با حضور حجتالاسلام والمسلمین اجاقنژاد، تولیت آستان مقدس جمکران، عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی و مشاور قرآنی تولیت آستان مسجد جمکران، حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن احمدی، معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران، حیدر کسمایی، پیشکسوت قرآنی، مدرس حوزه و دانشگاه و صاحبنظر در حوزه تبلیغ و ترویج معارف قرآن کریم، حجتالاسلام سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، مرتضی معصومی، مسئول دارالقرآن آستان مقدس جمکران و هاجر عزتپژوه، پیشکسوت قرآنی و جمعی از پیشکسوتان و مدیران ممتاز قرآنی امروز، چهارشنبه، ۲۵ تیرماه در سالن جلسات ساختمان اداری آستان مقدس جمکران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام علیاکبر اجاقنژاد، مدیر تولیت آستان مقدس جمکران اظهار کرد: در روز قیامت افراد قرآنی را صدا میزنند که در آن روز قاریان، حافظان، مدرسان و مفسران به سمت آن ندا حرکت میکنند و امیدواریم در آن روز خدمتگزاران قرآنی را هم جزو این افراد حساب کنند و از زیانکاران نباشیم.
وی افزود: به واسطه تشکیل شورای مشورتی قرآن کریم در مسجد مقدس جمکران در نظر داریم با همکاری پیشکسوتان و اساتید قرآن کریم و صاحبنظران و کارشناسان این عرصه در راستای اعتلای قرآن کریم در جهانشهر تشیع، شهر مقدس قم، گام بلندی برداریم و الگویی برای سایر شهرهای کشور باشیم.
در ادامه این نشست، عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی و مشاور قرآنی تولیت آستان مسجد جمکران اظهار کرد: مسجد مقدس جمکران از لحاظ مسجد بودن آن که یک پایگاه قرآنی است و اینکه بزرگترین پایگاه مهدوی جهان است، اعتبار دارد، از این جهت اولین شورای مشورتی قرآنی در این مکان مقدس تشکیل شده است.
وی افزود: مأموریت این شورا که در آن کارشناسان پیشکسوت حقوقی و حقیقی حضور دارند، برنامهریزی قرآنی تأثیرگذار در راستای سیاستهای کلی فرهنگی و قرآنی آستان مقدس جمکران است، همچنین ماهیت حقوقی از نوع شورای مشورتی است به این معنا که مقررات و ضوابط در صحنه اجرایی تمامی ایدهها بلافاصله به مرحله اجرا در بیاید اما با توجه به مسائلی مانند بودجه ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم.
در ادامه نیز، مرتضی معصومی، مسئول دارالقرآن آستان مقدس جمکران بیان کرد: دارالقرآن این آستان مقدس از اواخر دهه ۸۰ کار خود را آغاز کرد و حداقل فعالیتهای قرآنی در تمامی نوبتهای اذان و نماز انجام گرفته است؛ هر هفته دو محفل قرآنی در شامگاه روزهای جمعه و چهارشنبه داریم که یک الی یک ساعت و نیم با عناوینی مانند تلاوت قرآن، تفسیر آیات، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و سیره شهدا، احیای قرآنی شب عاشورا برگزار میشود.
وی افزود: از دیگر اقدامات بخش دارالقرآن آستان میتوان به برگزاری کلاس آموزش قرآن ویژه مجاورین که حدود پنج سال از فعالیت آن میگذرد، کانال ایتا دارالقرآن با عضویت دوهزار نفر، جلسه صحیفه سجادیه در ایام میلاد امام سجاد(ع)، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوعاتی مانند نجوم و سبک زندگی قرآنی، همافزایی با نهادها مانند بسیج و دارالقرآن، برگزاری پویشها و مسابقات مختلف، دعوت از گروه تواشیح خدامالمهدی و گروه ترتیلخوانی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا اعوانی، صحیفهپژوه حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت صحیفه سجادیه گفت: آستان مقدس جمکران و حضرت معصومه(س) جایگاه مناسبی برای موجسازی قرآنی و صحیفه سجادیه است، ابتدا با یک موجسازی در جامعه باید مردم را به سمت قرآن و صحیفه سجادیه سوق بدهیم و سپس جلسههای منظمی برای آموزش قرآن و صحیفه برگزار کنیم.
حجتالاسلام سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی استان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) نیز در این نشست با بیان اینکه در دوران آخرالزمان قرار داریم، اظهار کرد: یکی از مهمترین فعالیتهای این شورا تبلیغ و تبیین آیات مهدوی برای معرفتزایی عمومی جهت ظهور آخرین منجی و محضر صاحب الزمان(عج) است.
در ادامه نیز، حیدر کسمایی، پیشکسوت قرآنی، مدرس حوزه و دانشگاه و صاحبنظر در حوزه تبلیغ و ترویج معارف قرآن کریم بیان کرد: ظرفیت شهر مقدس قم و آستان مقدس جمکران از لحاظ داخلی، خارجی و فنی برای برگزاری دورههای مختلف آموزشی قرآنی مناسب است و در دو بعد داخلی و خارجی میتوان با سرمایهگذاری در حوزه عمرانی جمکران و اطراف آن، برنامههای متفاوت آموزشی و پژوهشی را به اجرا رساند، همچنین باید یک چشمانداز حداقل سه ساله را برای اجرای برنامهها در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه بهترین سلاح این شورا، قرآن است، اضافه کرد: از قرآن میتوان به اهلبیت(ع) رسید و با وجود چنین افراد مجرب و پیشکسوت در حوزه قرآنی، آیندهای روشن در انتظار اقدامات و برنامههای این شورا است.
در ادامه نیز، علیاصغر شعاعی، مدرس و پیشکسوت قرآن کریم با تأکید بر اینکه محور اصلی برنامههای شورا قرآنی باشد و صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه ذیل این محور اصلی قرار گیرند، بیان کرد: بدون در نظر گرفتن یک سند چشمانداز نمیتوان برنامهریزی دقیقی را منظور کرد و در این سند باید بخش سیاستها، اهداف و برنامهها وجود داشته باشد که در بخش سیاست باید یک نیازسنجی در رابطه با مردم قم درباره حضور در جمکران انجام شود.
وی ادامه داد: تعامل با نهادها و اساتید، استفاده از تکنولوژی بهروز در آموزشها و پویایی در روند آموزش قرآن برای نسل جدید از دیگر اقداماتی است که میتوان برای اعتلای قرآن در مسجد مقدس جمکران انجام داد، همچنین باید زیارت جمکران در سبک زندگی خانوادهها پررنگتر و آموزش قرآن خانوادهمحور شود.
یادآور میشود، در پایان این جلسه حکمی به اعضای اصلی این شورای مشورتی به مدت دو سال اعطا شد.
حانیهسادات حسینیکیا
انتهای پیام