کد خبر: 4286997
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۶

کتاب «سیمای پرفروغ» به چاپ پنجم رسید

چاپ پنجم کتاب «سیمای پرفروغ (پژوهش پیرامون فضایل و مناقب امیرالمؤمنین علی(ع))» اثر آیت‌الله سید اصغر ناظم‌زاده قمی منتشر شد.

کتاب «سیمای پرفروغ»به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی موسسه بوستان کتاب، کتاب «سیمای پرفروغ (پژوهش پیرامون فضایل و مناقب امیرالمؤمنین علی(ع))» اثر آیت‌الله سید اصغر ناظم‌زاده قمی در ۳۶۷ صفحه به‌همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ پنجم رسید.

امیر مؤمنان(ع) در دامان وحی پرورید و از سرچشمه زلال و ناب محمدی نوشید و پا به پای پیامبر در تمام صحنه‌ها کوشید و دمی از راه خدا پا پس نکشیده کوتاهی نورزید. جان خویش را در «لیله المبیت» در طبق اخلاص نهاد و پیامبر را از خطر مشرکان رهاند. چنان به پیامبر نزدیک شد که خداوند او را «نفس رسول خدا» نامید و تنها همو به عنوان «امیرالمؤمنین» نامبردار شد.

نویسنده در این کتاب می‌کوشد تا خوانندگان را با شمه‌ای از فضایل و مناقب آن امام همام آشنا کند.

ساختار اثر

کتاب حاضر در شش بخش تألیف شده است؛ در بخش اول که با عنوان «منزلت علی(ع) نزد پیامبر(ص)» به رشته تحریر درآمده، به مباحثی از جمله اظهار علاقه پیامبر(ص)به علی(ع)، کنیه و لقب خاص برای علی(ع)، هجرت علی(ع) با پیامبر(ص)، با پیامبر(ص) در معراج، رد الشمس (بازگرداندن خورشید برای علی(ع)) اشاره شده است.

مؤلف در بخش دوم با عنوان «توصیه‌های پیامبر(ص) پیرامون علی(ع)» ضمن بیان چند حدیث درباره دوستی با علی(ع)، به مباحثی به عنوان «علی(ع) معیار تشخیص مؤمن از منافق» و «تردید در نطفه دشمنان علی (ع)» و «آزمایش فرزندان صحابه به محبت علی(ع) توسط پدرانشان» پرداخته است.

«علی در عرصه علم و دانش» عنوان بخش سومین بخش از کتاب سیمای پرفروغ است که در این بخش آن حضرت میراث‌دار علم نبوت و دارای عالی‌ترین مراحل علمی و داناترین صحابه معرفی شده است و و بر انتقال اسرار عالم از پیامبر(ص) به علی(ع) تأکید شده و دیدگاه علمای اهل سنت در خصوص علم و دانش آن حضرت تبیین شده و مبحثی با عنوان «امام علی (ع) مرجع فتوا و حل مشکلات علمی خلیفه دوم» آمده است و به ۱۰ پاسخ امام به یک پرسش اشاره شده است.

در بخش بعدی که به «معجزات و کرامات علی(ع)» اختصاص یافته، نمونه‌هایی از خبرهای غیبی امام (ع) و همچنین نمونه‌هایی از کرامات آن حضرت بیان شده است.

پنجمین بخش با عنوان «علی(ع) در عرصه ایمان و اخلاق» تألیف شده که در این راستا به برخی از ویژگ‌ های آن حضرت اعم از قوّت ایمان، شوق به شهادت، شجاعت و هیبت، حلم و بردباری، جوانمردی، تواضع و فروتنی، یاور محرومان بودن، صبر و شکیبایی، و سخاوت پرداخته شده است.

در ششمین و آخرین بخش از کتاب حاضر با عنوان «منزلت علی(ع) در سرای واپسین»، مباحثی از جمله علی(ع) بر بالین محتضر، سکرات مرگ از زبان علی(ع)، علی(ع) تقسیم‌گر بهشت و جهنم، علی(ع) میزان اعمال، مقام والای علی(ع) در قیامت، رستگاری شیعیان علی(ع) در قیامت تشریح شده است.

برشی از اثر

هفت پاداش برای شیعیان علی(ع)

جابر بن عبدالله انصاری نقل می‌کند: روزی در محضر پیامبر(ص) نشسته بودم که رسول خدا(ص) رو به علی(ع) کرد و فرمود: «آیا بشارت به تو ندهم: ای ابوالحسن؟» عرض کرد: «چرا ای رسول خدا!» حضرت فرمود: «هذا جَبرَئیلُ یُخبِرُنی عنِ اللّه ِ جَلَّ جلالُهُ أنّه قد أعطی مُحِبَّکَ و شِیعَتَکَ سَبعَ خِصالٍ: الرِّفقَ عِندَ المَوتِ، و الاُنسَ عِندَالوَحشَةِ، و النورَ عندَ الظُّلمَةِ، و الأمنَ عِندَالفَزَعِ، و القِسطَ عِندَالمِیزانِ، و الجَوازَ عَلَی الصِّراطِ، و دُخولَ الجَنَّةِ قَبلَ سائرِ الناسِ یَسعی بَینَ أَیدیهِم و بِأیمانِهم»

ای علی! جبرئیل از طرف خدا خبر می‌دهد که به شیعیان و دوستدارانت هفت خصلت نموده است: ۱. مدارا در هنگام جان کندن ۲. انس در موقع وحشت ۳. نور در تاریکی‌ها ۴. امان در هنگام بیم و اضطراب ۵. قسط و عدالت در میزان ۶. جواز عبور از صراط ۷. دخول بهشت قبل از همه مردم، در حالی که نورشان از مقابل و طرف راستشان می‌درخشد.

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام
captcha