کد خبر: 4284617
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰

شاخصه استاد نجابتی، نگاه فرامرزی و جهان شمول او به هنر است

شجاعی‌طباطبایی گفت: استاد مسعود نجابتی با تفکر، تربیت و سازماندهی شاگردان، در جریان‌سازی هنر متعهد در ایران، جهان اسلام و عرصه بین الملل حضور همیشگی داشته است.

به گزارش ایکنا از قم، مسعود شجاعی طباطبایی در آیین نکوداشت استاد نجابتی با عنوان «هنر مسعود» که امروز 4 خرداد در تالار فرهنگ و هنر شهر قم برگزار شد، اظهار کرد: برای من افتخار بزرگی است که امروز در جمع شما درباره یکی از شخصیت های برجسته هنر انقلاب اسلامی استاد مسعود نجابتی سخن بگویم هنرمندی که نه تنها با آثارش تاثیرگذار بوده بلکه با تفکر، تربیت و سازماندهی نقش‌آفرینی در جریان سازی هنر متعهد در ایران، جهان اسلام و عرصه بین الملل داشته است.

وی ادامه داد: استاد نجابتی نگاهش به هنر، نگاهی صرفاً بصری یا زیبایی شناسانه نیست؛ بلکه او هنر را ابزار رساندن حقیقت می‌داند. هنر در اندیشه او باید در خدمت معنویت، هویت و تمدن باشد. باور دارد هنرمند در جامعه اسلامی باید در مسیر گفتمان ولایت حرکت کند، نه در حاشیه آن و همین نگاه عمیق و ولایی است که او را به یکی از چهره‌های مؤثر در مدیریت هنری انتشارات انقلاب اسلامی، وابسته به دفتر مقام معظم رهبری تبدیل کرده است. نقشی که شاید کمتر درباره اش گفته شده، اما به روشنی در آثاری که منتشر شده دیده می شود.

وی با بیان اینکه استاد نجابتی واژه را تصویر می‌کند،‌گفت: در آثارش خط تنها نوشتار نیست، بلکه معماری معناست. خوشنویسی کوفی، ثلث و به ویژه نستعلیق و دیگر خطوط ایرانی، در دست او به زبانی برای انتقال مفاهیم دینی و انقلابی تبدیل می‌شوند.

شجاعی طباطبایی با اشاره به اینکه در نگاه او واژه فقط واژه نیست، تصویر، روایت و بیان است، ادامه داد: او با تأکید بر گنجینه پربار هنر ایرانی اسلامی، نگاهی وفادارانه به سنت‌‌های ریشه دار دارد و از این میراث به خوبی بهره می‌گیرد. در واقع او هنرمندی است ریشه دار در سنت و در عین حال کاملاً نوآور و معاصر.

این هنرمند افزود: او نه تنها خالق اثر است،‌ بلکه معلم است. با تأسیس کارگاه‌ها و دوره‌های تخصصی ده‌ها هنرمند متعهد را تربیت کرده و نسل جدیدی از طراحان و تصویرگران جوان انقلابی را وارد میدان کرده است. 

وی گفت: همین کارگاه‌ها بعدها تبدیل به مجامعی اثرگذار شدند که شاید بتوان مهم ترین آن‌ها را کانون هنر شیعی دانست؛ کانونی که استاد نجابتی از بنیان گذاران آن است مجموعه‌ای که امروز به یک شبکه گسترده و مؤثر از هنرمندان متعهد تبدیل شده است.

وی یادآور شد: اما آنچه شخصیت نجابتی را برجسته تر می‌کند فقط تلاش داخلی او نیست بلکه نگاه فرامرزی و جهان شمول او به هنر است. او با ارتباط فعال با هنرمندان و مراکز فرهنگی در کشورهایی چون عراق، لبنان، فلسطین، سوریه و پاکستان و همچنین برگزاری رویدادهای مشترک هنری با ونزوئلا و برزیل سهم مؤثری در صدور هنر مقاومت و بسط گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی در سطح بین الملل داشته است.

شجاعی طباطبایی اضافه کرد: او نه تنها نمایشگاه برگزار کرده، بلکه دل‌های هنرمندان این کشورها را نیز با جریان هنر انقلاب آشنا کرده و پیوندی فرهنگی و ماندگار میان آن‌ها پدید آورده است.

این هنرمند بیان کرد: استاد نجابتی در بسیاری از پروژه‌های ملی و بین‌المللی چه در طراحی پوسترهای فرهنگی و چه در جلد کتاب‌های معارفی، چه در هویت بخشی به رویدادهای موثر هنری حضور دارد؛ اما نکته این جاست که هر اثر او حامل یک جهان بینی است. او نه با فرم که با معنا طراحی می‌کند و شاید همین راز ماندگاری آثار اوست.

شجاعی طباطبایی اظهار کرد: استاد نجابتی هنرمندی است که در عصر سرعت و مصرف ایستاده، اندیشیده و خلاقانه حرکت کرده است. او ایمان، با تعهد با نگاه دقیق و ریشه دار توانسته هنری خلق کند که در عین بومی بودن جهانی و در عین معنوی بودن معاصر است و در عین ساده بودن تأثیرگذار است.

وی در پایان گفت: اما آنچه مهم است این است که بدانیم مسیر امثال استاد نجابتی، مسیر آینده سازان فرهنگی انقلاب است ما باید این مسیر را بشناسیم، تحلیل کنیم و با افتخار به نسل بعد منتقل کنیم.

انتهای پیام
captcha