کد خبر: 4284086
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۵
حجت‌الاسلام اخوان:

لقمه حلال و سبک تغذیه اسلامی مؤلفه‌های مهم تربیت فرزند است

استاد حوزه علمیه قم گفت:‌ در مسیر تربیت فرزندان و به‌ویژه نوجوانان به جز الگوی تربیتی، لقمه حلال و سبک تغذیه اسلامی نیز مهم است زیرا انسان در مسیر بندگی خداوند به قدرت و قوای بدنی نیازمند است

کارگاه نوجوانت را بشناسبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام محمدعلی اخوان، استاد حوزه علمیه، در نخستین کارگاه «نوجوانت را بشناس» که با محوریت تغذیه و آداب تغذیه اسلامی امروز، یکم خردادماه در حرم مطهر بانوی کرامت به همت اداره فرهنگی خواهران حرم مطهر برگزار شد، با بیان اینکه خداوند انسان‌ها را با فطرت خداجو خلق کرده است، گفت: متأسفانه برخی والدین و خانواده‌ها کودک را از مسیر فطری او دور کرده و گاهی آنچنان او را منحرف می‌کنند که در مسیر اولیای طاغوت حرکت کرده و جزو عمّال و کارگزاران اصلی‌ترین دشمن بشریت یعنی شیطان رجیم می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه امیرالمؤمنین، امام علی(ع) «نوجوان را مانند زمین حاصل‌خیزی عنوان می‌کنند که هر بذری در آن بکاری همان را برداشت خواهی کرد»، افزود: والدین اگر نوجوان را در مسیر فطرت خداجوی او راهبری کنند، فرزند صالح نصیب آنها خواهد شد و اگر فرزند خود را در مسیری خلاف فطرت خداجوی او راهبری کنند جز زیان و خسارت چیزی برداشت نخواهد کرد.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: والدین باید نسبت به تربیت و آینده مهم‌ترین سرمایه زندگی خود حساس باشند و این سرمایه را نه‌تنها براساس الگوی اسلام تربیت کنند بلکه نسبت به واسپاری تربیت فرزندان خود به دیگر مربیان نیز حساسیت‌های لازم را داشته باشند.

اخوان تصریح کرد: در مسیر تربیت فرزندان و به‌ویژه نوجوانان به جز الگوی تربیتی، لقمه حلال و سبک تغذیه اسلامی نیز مهم است زیرا انسان در مسیر بندگی خداوند به قدرت و قوای بدنی نیازمند است و اگر انسان قوت و انرژی لازم برای بندگی خداوند را نداشته باشد و به اصطلاح سالم و با نشاط نباشد، نمی‌تواند حتی کار‌های روزانه و شخصی خود را انجام دهد و انجام اعمال عبادی نیز مانند امور روزانه نیاز به قوت و انرژی دارد.

وی با اشاره به اینکه وظیفه مدیریت تغذیه در خانواده بر عهده مادران است، گفت: متأسفانه امروزه غذای اکثر خانواده‌های ایرانی به گوشت و برنج خلاصه می‌شود، درحالیکه طبع برنج سرد است و باید نهایتاً دو روز در هفته مورد استفاده قرار گیرد و در روایت‌ها بیان شده استفاده مداوم و زیاد از گوشت، خوی حیوانی را در انسان تقویت می‌کند.

وی افزود: اگر نمی‌خواهیم آداب و خلق و خوی اعضای خانواده و به تبع آن جامعه تغییر پیدا کند باید از مصرف زیاد گوشت پرهیز شود؛ در گذشته مطابق روایات گوشت دوبار در هفته مورد استفاده قرار می‌گرفت و به این ترتیب از کشتار بی‌رویه حیوانات، افزایش خشونت‌های اجتماعی و آسیب به محیط زیست جلوگیری می‌شد.

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه در گذشته تنوع غذایی در سبد غذایی خانواده‌ها بسیار زیاد بود، ادامه داد: برای مثال در استان مازندان بیش از ۶۰۰ نوع غذا وجود دارد که ۲۰۰ نوع از این غذا‌ها بدون گوشت آماده می‌شود؛ بنابراین مادران و بانوان باید با پخت انواع غذا‌ها آشنا شده و غذای هفتگی خانواده را به یک نوع غذا محدود نکنند، چراکه ضمن بروز انواع بیماری‌ها و تحلیل قوای جسمی افراد، در مبحث فرهنگی، اجتماعی و محیط زیست نیز آسیب‌زا است.

اخوان تصریح کرد: برای پیشگیری از ضعف جسمی نوجوانان و برای اینکه در فصل گرما خنک شوند، بهترین نوشیدنی برای تقویت قوای جسمی نوجوان و تقویت نوجوانان و جلوگیری از ضعف بدنی عرق کاسنی، شربت زعفران و آب زرشک است و برای تقویت و خنکی بزرگسالان نیز می‌توان به آنها شربت تخم ریحان داد.

وی با تأکید بر اینکه گلاب خنک‌کننده است ولی در تقویت قوای جسمی و رفع ضعف چندان مفید فایده نیست، تصریح کرد: شربت زعفران به‌شدت در تقویت قوای جسمی و رفع ضعف مفید است.

استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: خورشت بامیه و بامیه به شدت برای نوجوانان مفید بوده و مناسب فصل است و خوردن بامیه به شدت به تقویت قوای جسمی و رفع ضعف نوجوانان کمک می‌کند و مناسب فصل گرما است.

یادآور می‌شود، اداره فرهنگی خواهران آستان مقدس بانوی کرامت در سال گذشته ۵۰ دوره یا کارگاه آموزشی و ترویجی با حضور هزار و ۴۹۵ شرکت‌کننده و ۳۹ هزار و ۳۴۶ نفر ساعت ویژه بانوان و دختران در گروه‌های سنی مختلف و موضوعات متنوع برگزار کرد.

انتهای پیام
captcha