در همین راستا، حبیبالله عزیزی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآن و عترت قم با بیان اینکه در این انتخابات طبق اعلام سازمان تبلیغات اسلامی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تعداد مؤسسات فعال ۱۰۳ مؤسسه هستند که باید 51 مؤسسه حاضر باشند، گفت: اتحادیه این موضوع را پیشبینی کرده بود که تعداد به حد نصاب نرسد و مجمع رسمیت نداشته باشد؛ طبق بند قید شده در اساسنامه، قرار بر این شد که در صورت به حد نصاب نرسیدن بعد از وقفهای کوتاه بهعنوان مجمع فوقالعاده، دوباره انتخابات برگزار شود.
در ابتدای این مجمع، حجتالاسلام رسول ابوالقاسمی، معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم بیان کرد: امسال، دومین سالی است که یک اتفاق ویژه قرآنی در کشور شکل گرفته است؛ جریانی که مورد رضایت مقام معظم رهبری قرار گرفت و ایشان به شیوههای مختلف از آن تقدیر کردند؛ این حرکت، تحت عنوان «زندگی با آیهها»، گامی ارزشمند در مسیر ترویج و تبلیغ فعالیتهای قرآنی بود؛ در کنار آن، حفظ موضوعی قرآن و تدبر در آیات الهی نیز زمینهساز ایجاد این فضای عمومی قرآنی شد.
ابوالقاسمی بیان کرد: سال گذشته، مقام معظم رهبری از این جریان تشکر کردند و تأکید داشتند که این حرکت باید تداوم یابد و از غفلت و فراموشی مصون بماند. امسال نیز در عید فطر و سپس در مراسم عزاداری سالروز شهادت امام صادق(ع)، ایشان بار دیگر از این فضای قرآنی که در کشور شکل گرفته است، تقدیر کردند؛ این جریان، نویدبخش آیندهای روشن برای فعالان قرآنی کشور است، چراکه نهتنها روایتی جدید از فضای قرآنی جامعه خلق کرد، بلکه مردم را بیش از پیش به قرآن نزدیک کرد.
وی گفت: در سال گذشته و امسال، بیش از ۴۰ میلیون نفر از مردم با موضوع «زندگی با آیهها» آشنا شدند و حداقل در یک آیه از این مجموعه مشارکت داشتند، از این میان، ۱۰ میلیون نفر بهصورت جدیتر در این عرصه فعال بودند، دو میلیون نفر در حفظ آیات شرکت کردند و یک میلیون نفر موفق به دریافت مدرک حفظ از سازمان دارالقرآن شدند.
معاون فرهنگی ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم افزود: سال گذشته، عمده کنشهای افراد در فضای مجازی انجام میشد؛ یعنی بیشترین اقداماتی که مردم میتوانستند در این طرح انجام دهند، در بستر فضای مجازی بود؛ امسال، علاوه بر فعالیتهای رسانهای، برنامهای برای حضور میدانی نیز طراحی شد که شامل تشکیل محافل قرآنی بود، هدف این بود که هر فرد، حتی با جمعی کوچک، بتواند یک آیه از آیات «زندگی با آیهها» را تبیین کند، معنای آن را شرح دهد و آن را قرائت کند.
وی بیان کرد: این محافل قرآنی در مدارس، کلاسهای درس، هیئتهای مذهبی، مساجد، اماکن عمومی و حتی ادارات برگزار شد و در مجموع، ۱۳۵ هزار محفل قرآنی در سامانه ثبت شد؛ در استان قم، تا ۱۵ شوال که سامانه فعال بود، 18 هزار و 399 محفل ثبت شد که از این تعداد، ۱۲ هزار محفل در خانهها برگزار شد و حدود دو هزار محفل در کلاسهای درس شکل گرفت، قریب به ۷۰ درصد از برگزارکنندگان این محافل اعلام کردند که حاضرند این جلسات را پس از ماه مبارک رمضان نیز ادامه دهند و این امر نشاندهنده ظرفیت عظیم مردمی برای گسترش فرهنگ قرآنی در طول سال است.
ابوالقاسمی گفت: در استان قم، میانگین تعداد شرکتکنندگان در هر محفل محاسبه شد و براساس این آمار، حدود ۵۰۰ هزار نفر در این محافل قرآنی شرکت داشتند؛ یعنی تقریباً نیمی از جمعیت استان قم در ماه مبارک رمضان در این حرکت قرآنی سهیم شدند؛ این جریان، پس از ماه مبارک رمضان نیز متوقف نشد، سازمان دارالقرآن، این حرکت را در طول سال ادامه داد و ۱۱۰ آیه از آیات مشهور و زندگیساز را برای مناسبتهای مختلف در نظر گرفت. این آیات در دهه ولایت، سالروز ولادت حضرت معصومه(س)، سالروز ولادت امام رضا(ع)، سالگرد شهادت آیتالله رئیسی و دهه محرم مورد توجه قرار گرفتند.
وی بیان کرد: این فرصت مبارک، زمینهای برای قرآنیتر شدن جامعه است و نقش مؤسسات و تشکلهای قرآنی در این مسیر بسیار پررنگ خواهد بود. تجربه نشان داده است که پس از برگزاری این محافل، مراجعات به مراکز قرآنی افزایش مییابد و این امر، نویدبخش گسترش عمومی فرهنگ قرآنی است.
ابوالقاسمی افزود: در سال گذشته، در همکاری با آموزش و پرورش، ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر از مادران دانشآموزان مقطع ابتدایی در طرح «کوثر» شرکت کردند و این امر، ارتباطی گسترده با بدنه جامعه ایجاد کرد؛ اکنون، در حال طراحی برنامهای برای مدارس ابتدایی هستیم تا بتوانیم جریان قرآنی را در میان دانشآموزان تقویت کنیم؛ هفت هزار معلم قرآن در مقطع ابتدایی داریم که علاوه بر قرآن، سایر دروس را نیز تدریس میکنند. اگر بتوانیم این ظرفیت را بهدرستی مدیریت کنیم، اتفاقی مبارک در مسیر عمومیسازی قرآن رخ خواهد داد.
وی گفت: از سال گذشته، دبیرخانه شورای توسعه قرآنی به سازمان تبلیغات منتقل شد و از ۲۷ فروردین امسال، موضوع «زندگی با آیهها» به محور اصلی فعالیتهای ترویجی و تبلیغی قرآنی تبدیل شد. سازمان تبلیغات اسلامی نیز بهشدت بر این موضوع متمرکز شده است و بخشهای مختلف در حال طراحی برنامههایی برای ورود قرآن به عرصههای گوناگون هستند؛ امید است که این حرکت، زمینهای برای فعالیتهای گستردهتر شما عزیزان در حوزه قرآن باشد و بتوانیم با بهرهگیری از ایدههای نو، برنامهریزیهای کلان و طراحیهای ویژه، این جریان را بیش از پیش گسترش دهیم.
در ادامه، حسینزاده، نماینده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ناظر انتخابات ضمن بیان موضوعات مهمی درباره حمایتهای صندوق اعتباری هنر برای فعالان قرآنی گفت: براساس اعلام مسئولان، مربیان مؤسسات قرآنی که فعالیت آموزشی ثبتشده دارند، میتوانند از خدمات بیمهای صندوق بهرهمند شوند؛ صندوق اعتباری هنر علاوه بر خدمات بیمهای، امکانات دیگری مانند تخفیف در هتلهای تفریحی، قرارداد با فروشگاههای زنجیرهای و مراکز ورزشی را نیز ارائه میدهد؛ گواهینامههای صادرشده از مؤسسات معتبر مانند جامعةالقرآن مورد تأیید صندوق هستند.
وی در بخش دیگری از جلسه، طرح «۴۰ هزار حافظ قرآن» مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: این طرح شامل حمایت مالی از حافظان قرآن و مؤسسات قرآنی است که براساس میزان حفظ، مبالغی به کیف پول الکترونیکی افراد واریز میشود، برخی مؤسسات تاکنون از این طرح بهرهمند شدهاند، اما هنوز بسیاری از ظرفیتهای حمایتی بدون استفاده باقی مانده است و مسئولان تأکید کردند که مؤسسات میتوانند با ثبتنام در سامانه مربوطه، از این حمایتها بهرهمند شوند. تمامی حمایتهای سال ۱۴۰۴ از طریق سامانه آموزشی ثبت خواهد شد تا شفافیت مالی و نظارت سازمان بازرسی تضمین شود.
گزارش از هانیه محمدنژاد
انتهای پیام