به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، کتاب «سیمای صفشکنان»، اثر آیتالله احمد بهشتی در ۸۳ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
اثر پیش رو تفسیر مبارکه صف است که مؤلف با رویکردی عمیق و تحلیلی، مضامین آن را بررسی کرده است، نویسنده ضمن تقسیمبندی سوره به 9 بخش، به شرح مفاهیم اساسی آن پرداخته و مباحثی همچون اهمیت جهاد، وحدت امت، نبوت و لزوم دفاع از دین اسلام را مطرح کرده است.
به باور نویسنده، این سوره مدنی سیمای زیبای صفشکنان جهادگر و انصارالله خدامحور را به نمایش میگذارد و برای جوانهای جهادگر مستعد، مشوق و راهگشاست؛ اهمیت این سوره مدنی و چریکپرور و مجاهدتمحور کاملاً برای خوانندهای که جوان و آماده جهاد فکری، علمی، قلمی، تفنگی، استواری و ثابتقدم است، روشن میشود.
مؤلف این سوره را به 9 بخش تقسیم کرده و علت آن را هم به خاطر سهولت تعلیم و هم به خاطر سهولت تعلم و یادگیری عنوان کرده است. بخش اول که با عنوان «تسبیح و تقدیس» به رشته تحریر درآمده، دربردارنده بسمله و تسبیح و بسمله را جزء سوره و آیهای از آیات چهاردهگانه آن حساب کرده و آیه اول و دوم ذیل همین بخش قرار میگیرد.
بخش دوم مشتمل است بر ملامت کسانی که در مقام حرف، شعارهای گوشخراش «جنگ جنگ»، تا پیروزی میدهند و در مقام عمل، ننگآفرین و گوشه نشینند، آیه سوم و چهارم، مربوط به همین بخش است، بخش سوم درباره رزمندگان صفشکنی است که همچون سدی پولادین در برابر دشمنان دین میایستند و آنها را از پای در میآورند، آیه پنجم درباره محبوبیت و نبرد شجاعانه ایشان است.
بخش چهارم که در خصوص آیه ششم است، درباره گلایه و اعتراض حضرت موسی(ع) به بدرفتاری بنیاسرائیل و سرنوشت شوم آنهاست، محتوای آیه ششم در این باره است. بخش پنجم که به آیه هفتم اشاره میکند، مشتمل بر گفتاری از حضرت عیسی(ع) خطاب به بنیاسرائیل و بشارت ظهور پیامبر آخرالزمان با نام احمد و بیان واکنش تلخ مخاطبان بشارت خواهد بود.
بخش ششم درباره این است که مفتریان و منکران نبوت ختمیه، ظالمترین مردماند و میخواهند نور خدا را خاموش کنند و نور خدا خاموششدنی نیست و در این راستا به آیه هشتم و نهم پرداخته شده است. بخش هفتم درباره شکستناپذیری دین اسلام و غلبه آن، بر تمام ادیان و مذاهب و مکاتب و پیروزی همه جانبه مکتب توحید به ناکامی قطعی مذاهب و مکاتب شرک بوده و و محور آیه دهم همین مطلب است.
بخش هشتم که در خصوص آیه یازدهم تا سیزدهم سوره صف است، بیانگر تجارت سودآوری است که سرمایه آن، ایمان و جهاد است، سود این تجارت، هم دنیوی است و هم اخروی؛ بخش نهم میگوید، شما مسلمانان «انصارالله» باشید؛ همانطوری که عیسی از حواریان خواست که انصارالله باشند و آنها پذیرفتند، اما بنیاسرائیل دو گروه شدند، گروه حق و گروه باطل؛ سرانجام گروه حق بر گروه باطل پیروز شد. چهاردهمین و آخرین آیه درباره همین مطلب است و از مسلمانان انتظار میرود وحدت را پاس دارند و متفرق نشوند.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام