به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه قم، حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در نشست برنامهریزی اجرای شعار سال که با حضور مسئولان دانشگاه، معاونان و رؤسای دانشکدهها، نمایندگان تشکلهای دانشجویی و نمایندگان کانونها و انجمنهای دانشجویی، شامگاه ۱۷ فروردینماه در تالار حکمت دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه قم در حال حاضر در حوزههای مختلف و در سطح ملی و بینالمللی در حال پیشرفت است و آمار بهوضوح این مسائل را نشان میدهد که در برخی حوزهها در دو سال اخیر ما جزء بهترین دانشگاهها بودهایم.
وی افزود: در حوزه فعالیت درآمدزایی، فعالیتهای جدی صورتگرفته و آینده خوبی برای دانشگاه در حوزههای مختلف تدارک دیده شده است، اما برداشت بنده بهعنوان خادم دانشگاه این است که ما در این ایفای مسئولیت اجتماعی در سطح استان چندان موفق نبودهایم و خدماتی که به عامه مردم باید بدهیم و یا ارتباط با صنعت باید پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
شریفی بیان کرد: سرمایهگذاری برای تولید نیاز به فرهنگسازی دارد و با توجه به التهابات حوزه طلا و دلار ما باید فرهنگ تولید، اخلاق تولید و مسائلی از این قبیل را در دانشکدههای مختلف مطرح کرده و مورد بررسی قرار دهیم و خدمات عمومی در این راستا داشته باشیم. برگزاری دورههای مدون هدفمند، ارائه راهکارهای عملی برای تسهیل سرمایهگذاری تولیدمحور، ورود معاونت پژوهش و دانشکدهها برای تبیین نظری شعار سال از طریق برگزاری همایشهای ملی و نشستهای مستمر و هدفمند در این راستا کارگشاست.
در ادامه این نشست حضار و اساتید حاضر در جلسه به ارائه پیشنهادات خود پرداختند.
ابراهیم جواهری، عضو هیئت علمی دانشگاه قم نیز در این جلسه با اشاره به پیشنهادات عملیاتی در محور سهم دانشگاه از شعار سال گفت: برنامه دانشآموخته تولیدآفرین با تأکید بر مهارتهای تولیدآفرین بازار مثل تأسیس مدرسه تولید، مهارت و...، واگذاری درس عمومی کارآفرینی به دانشکده علوم اقتصادی و اداری، تأکید بیشتر بر ارتباطات پروژهها با نیازهای بازار، در نظر گرفتن تشویقیها و حمایتهای مالی برای اساتید و دانشجویان، ایجاد نظام انگیزشی برای اساتید تولیدگرا، راهاندازی مرکز تسهیلگری تجاریسازی دانش، راهاندازی صندوق سرمایهگذاری مشترک در دانشگاه، راهاندازی مرکز توسعه خدمات بازرگانی ایران در محل دانشگاه قم با حضور اتاق بازرگانی استان و یا کشور باید مدنظر قرار گیرد.
رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در ادامه این نشست سرمایهگذاری برای تولید را کاری کاملاً مردمی دانست و بیان کرد: نقش دانشگاه در این عرصه تسهیلگری است.
محمد حسن ملکی، عضو هیئت علمی دانشگاه قم نیز اقتصاد جهانی را در این شرایط بسیار متفاوت نسبت به ۲۰ سال گذشته دانست و نمونه بارز آن را رشد انس جهانی عنوان کرد که این تهدیدی برای تمام جهان است.
وی با بیان اینکه تأمین مالی اقتصاد ایران بانکمحور است، اظهار کرد: بانکها توانایی کارشناسی ضعیفی دارند و به همین دلیل از طرحهای جدید حمایت تسهیلاتی نمیکنند.
حمیدرضا مقصودی، استاد اقتصاد اسلامی دانشگاه قم نیز راهاندازی مرکز سرمایهگذاری خارجی در دانشگاه قم را با توجه به ظرفیت دانشجویان خارجی که ظرفیت بسیار خوبی است، پیشنهاد کرد و گفت: دانشگاه قم باید به یک مرکز ویژه سرمایهگذاری مردمی تبدیل شود، چراکه در حال حاضر مردم برای سرمایهگذاری تضمین میخواهند و در این راستا دانشکده علوم اقتصادی و اداری از ظرفیتهای خوبی برخوردار است.
انتهای پیام