کد خبر: 4271695
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۲

کارگاه آموزشی «اهمیت پایتون در تحلیل داده و هوش مصنوعی» برگزار شد

کارگاه آموزشی «اهمیت پایتون در تحلیل داده و هوش مصنوعی به همراه نقشه راه یادگیری آن» به همت معاونت پژوهشی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی شعبه قم با همکاری انجمن علمی مالی دانشکدگان فارابی برگزار شد.

کارگاه آموزشی «اهمیت پایتون در تحلیل داده و هوش مصنوعی به همراه نقشه راه یادگیری آن» برگزار شدبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، کارگاه آموزشی «اهمیت پایتون در تحلیل داده و هوش مصنوعی به همراه نقشه راه یادگیری آن» به همت معاونت پژوهشی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی شعبه قم با همکاری انجمن علمی مالی دانشکدگان فارابی، ۱۴ اسفندماه در سالن دفاع دکتر الوانی دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار شد.

در این کارگاه آموزشی، محمدجواد جان جان، معاون علمی و اجرایی توانشکده برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی عمید با اشاره به اینکه حجم داده و دیتا‌های تولید شده تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱۸۰ زتابایت افزایش خواهد یافت، بیان کرد: هر زتابایت برابر یک میلیارد ترابایت است و در مقاله‌ای علمی آمده است که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۲۰ درصد از دیتای تولید شده، دیتای فیک تولید شده توسط هوش مصنوعی است.

وی با اشاره به اینکه دیتا و داده‌های پر اهمیت نیازمند ذخیره‌سازی و پردازش اطلاعات برای یک سازمان است، افزود: داده‌های سازمانی در تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه، پیش‌بینی‌های دقیق‌تر، راهکار‌ها و تعیین اهداف کوتاه مدت و بلندمدت کمک شایانی خواهد کرد.

جان جان اظهار کرد: مسیر تحلیل داده‌ها به‌منظور بهره‌برداری از آن را دیتا پایپ لاین می‌گویند که داده‌ها پس از آن، طی مرحله ETL که از سه واژه، استخراج «Extract»، تبدیل «Transform» و بارگذاری «Load» برگرفته شده است، یکپارچه می‌شوند، یعنی داده‌ها با فرمت‌های مختلف جمع‌آوری شده و به یک انبار یا پایگاه داده ارسال و بارگذاری می‌شوند.

وی گفت: جمع‌آوری داده‎‌ها، پاکسازی داده‌ها، تحلیل داده‌ها، گزارش‌دهی و پیش‌بینی مراحل آنالیز داده به‌شمار می‌رود و تحلیل داده توصیفی، تشخیصی، اکتشافی، پیش‌بینی‌کننده و تجویزی انواع تحلیل داده‌ها هستند.

مدرس و پژوهشگر حوزه AL با اشاره به اینکه پایتون، امروزه متداول‌ترین و پرکاربردترین زبان برنامه‌نویسی به‌شمار می‌رود، افزود: ساده و خوانا بودن، تنوع بالای کاربرد‌ها در حوزه‌های مختلف تحلیل داده‌ها، افزایش توسعه‌دهندگان و به‌روزرسانی کتابخانه پایتون ازجمله مزایای زبان برنامه‌نویسی پایتون به‌شمار می‌رود.

جان‌جان با اشاره به اینکه پایتون به علت دارا بودن کتابخانه‌های متعدد گزینه مناسبی برای انجام وب اسکرپینگ است، تصریح کرد: وب اسکرپینگ «WebScraping» یکی از فرایند‌های خودکار برای جمع‌آوری اطلاعات وسیع از روی اینترنت محسوب می‌شود که ذخیره اطلاعات سازمان‌دهی نشده موجود در صفحات وب و وب‌سایت‌ها را به شکل ساختاریافته‌تر انجام می‌دهد.

وی یادآور شد: در مسیر یادگیری زبان برنامه‌نویسی پایتون باید این نکته را در نظر داشته باشیم که این زبان بسیار ساده و راحت است و می‌تواند نقطه شروع مناسبی برای ورود به دنیای برنامه‌نویسی باشد.

در پایان، شرکت‌کنندگان و مدرس دوره به ارائه نظرات و پرسش و پاسخ‌های خود درخصوص محور‌های مطرح‌شده ازجمله مسیر یادگیری پایتون ۲۰۲۵، کتابخانه‌های پایتون در توسعه وب، ماشین لرنینگ، وب کراولینگ، نقش‌های متخصصین داده در پروژه‌ها و بررسی رودمپ تحلیلگر داده ۲۰۲۵ در کارگاه پرداختند.

انتهای پیام
captcha