سحر فرید، استاد خوشنویسی و کاتب قرآن کریم، در گفتوگو با ایکنا از قم، ضمن معرفی خود گفت: متولد ۱۸ فروردین ۱۳۶۸ هستم و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی در رشته تاریخ هستم و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد، رشته کتابت و نگارگری در دانشگاه شاهد ادامه دادم.
وی ضمن بیان سطح خوشنویسی خود و سوابق شغلی خود بیان کرد: فوق ممتاز نستعلیق و نسخ را اخذ کردهام و از سال ۱۳۹۳ معلم خوشنویسی مدارس دولتی و غیردولتی استان قم هستم.
بیشتر بخوانید:
این استاد خوشنویسی در پاسخ به این پرسش که کتابت قرآن کریم را ازچه زمانی و چگونه آغاز کردید، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۵ که یک طرح جمعی کتابت قرآن وجود داشت، با حدود ۲۰۰ نفر از کاتبان قرآن کریم از سراسر کشور در دارالکتابه گردهم آمدیم و تحت نظر اساتید یک مصحف شریف جمعی را کتابت کردیم و به آستان مقدس حضرت ابالفضلالعباس(ع) هدیه دادیم. این اولین باری بود که در این زمینه فعالیت کردم.
وی در خصوص چرایی انتخاب هنر کتابت قرآن کریم گفت: رسالت هنر، رسیدن به درجهای است که خود هنرمند به خداوند خود را نزدیکتر بداند، افرادی که کتابت قرآن را انجام میدهند، حس نزدیکی بیشتری به خداوند دارند و به تجربه شخصی خود، زمانی که در حال نوشتن کلمات قرآن کریم هستم، خداوند را در تمام لحظات شاهد و ناظر میبینم.
فرید ضمن معرفی کاتبان متقدم و متأخری که الگوی وی در هنر خوشنویسی قرآنی هستند، بیان کرد: در بین کاتبان متقدم، استاد نیریزی، حدود ۵۰، ۶۰ قرآن کتابت کردهاند و در بین اساتید خودم نیز که در طول فعالیت کتابت قرآن از محضرشان استفاده کردم، استاد بنیرضی و استاد بخشی بودند.
وی در پاسخ به این پرسش که موانع و چالشهای پیش روی کتابت قرآن چیست، بیان کرد: هنرمندانی که در این عرصه در سالهای متمادی عمر و انرژی خود را میگذارند تا اثرات والا و باارزشی خلق کنند، اما آنطور که باید در جشنوارهها و یا در دید عموم مردم دیده نمیشوند.
فرید ضمن بیان راهکارهایی جهت رفع بیتوجهی به هنر کاتبان کلام وحی گفت: مسئولان مربوطه باید برنامهریزی جهت داشتن قرآنی به خط نسخ فارسی کنند که این قرآن چاپ شود و در دسترس عموم قرار بگیرد هم از جهت اینکه به خط نسخ فارسی است و هم از جهت اینکه هنرمند در این مجلدات قرآن اوج ذوق و هنر و سلیقه خود را به خرج داده و موجب جذب بیشتر میشود.
وی در پاسخ به اینکه به چه کسی میتوان واژه خادمالقرآن را اطلاق کرد، اظهار کرد: خادم قرآن کسی است که به توصیههای قرآن عمل کند، نباید اینطور باشد که ما صرفاً قرآن را بنویسیم و به آن عمل نکنیم؛ خادم قرآن نباید متکبر و در کل صفاتی که مردم را از قرآن دور میکند داشته باشد زیرا خادم قرآن نوعی الگو است.
فرید ضمن بیان دغدغههای خود بهعنوان خادمالقرآن اینگونه بیان کرد: دغدغه ما این است که همه افراد جامعه، چه کودکان و چه بزرگسالان، بتوانند قرآن را در زندگیهای خود جاری و ساری کنند؛ وقتی اثری از جانب ما خلق میشود، جذابیت آن و همچنین نور قرآن مردم را جذب میکند و این جذب باید شامل حال همه شود.
وی درباره چیستی ویژگیهای یک اثر ماندگار گفت: در درجه اول محتوای اثر بسیار اهمیت دارد، حال که محتوای کار ما کلام وحی و کلام خداوند است، اگر تلاش کنیم که بهمناسبت، آیههایی از قرآن را انتخاب کنیم و با خط خوش بنویسیم و سایرین را به آن توجه دهیم، باعث ماندگاری در اذهان میشود، احساسات کاتب به مخاطب منتقل میشود و این موضوع بارها در نمایشگاهها توسط بازدیدکنندگان بیان شده است.
فرید در پایان در پاسخ به این پرسش که بزرگترین هنر قرآنی چیست، گفت: بزرگترین هنر قرآنی، کتابت قرآن است و اوج زندگی هنری یک شخص زمانی شکل میگیرد که آیات الهی را مینگارد.
گفتوگو از هانیه محمدنژاد
انتهای پیام