کد خبر: 4266429
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
از سوی حوزه هنری قم

فراخوان دومین دوره استانی رویداد «تک‌گویی عاشورایی ۷۳» منتشر شد

فراخوان دومین دوره استانی رویداد «تک گویی عاشورایی ۷۳» از سوی حوزه هنری استان قم منتشر شد.

دومین دوره استانی رویداد «تک‌گویی عاشورایی ۷۳»به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان قم، حوزه هنری قم با هدف اشاعه‌ فرهنگ غنی عاشورا و حرکت عظیم حضرت سیدالشهدا(ع) و در راستای تأکیدات حضرات معصومین(ع) درباره احیای اوامر و شعائر حسینی، به‌منظور ترغیب، حمایت از هنرمندان حرفه‌ای تئاتر استان قم برای حضور مؤثر و قوی در فرآیند تولید و عرضه آثار نمایشیِ آیینی عاشورایی با کیفیت و خلاق با تمرکز بر اجرای عمومی آثار منتخب در ماه‌های محرم و صفر ۱۴۰۴ شمسی، فراخوان دومین رویداد تک‌گویی عاشورایی «۷۳» (هفتاد و سومین یار) را در سطح استانی، در سه بخش تقدیم می‌کند.

شرایط عمومی و محورهای موضوعی رویداد

نمایشنامه‌های ارسالی حتماً باید در قالب تک‌گویی نگاشته شده باشند.

متون ارسالی باید در موضوعات و مضامین عاشورایی، معرفی فرهنگ عاشورایی و حسینی، شخصیت‌های برجسته این واقعه تا به امروز و مضامین مرتبطی چون فرهنگ مقاومت، ایثار و شهادت، مقابله با استکبار، ترویج روحیه امید با تکیه به حرکت عاشورای حسینی، قرار گرفته باشند.

متون تألیفی می‌بایست با فونت B Nazanin و در اندازه‌ ۱۴ نگارش و ارسال شود؛ آثار تألیفی بومی ارائه شده به دبیرخانه رویداد در اولویت انتخاب هستند و هیچ محدودیتی در انتخاب متن (تألیفی، اقتباسی) در این رویداد وجود نخواهد داشت.

هر کارگردان در این رویداد می‌تواند تنها با یک اثر در بخش نهایی رویداد شرکت کند و ضروری است که آثار ارائه شده در تمامی بخش‌های رویداد از تولیدات نو باشند و در هیچ جشنواره‌ دیگری شرکت نکرده باشند و در استان قم تولید شده باشد.

در پایان این رویداد سه اثر برگزیده از بخش صحنه‌ای و شش اثر به‌صورت ترکیبی در بخش کار اولی‌ها و پنج اثر از بخش تجربه‌های ویژه که حداکثر امتیازات کیفی را از نظر هیئت‌داوران دریافت کرده باشند جهت اجرای عمومی در سطح استان از سوی حوزه‌ هنری استان قم، مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

به هر گروه از متقاضیان راه یافته به بخش نهایی کمک هزینه پرداخت خواهد شد. میزان کمک هزینه ذکر شده، با توجه به کیفیت اجرا و نیازهای هر یک از نمایش‌ها و به پیشنهاد ستاد مرکزی برگزاری و تأیید دبیر رویداد تعیین خواهد شد.

ارائه طرح نمایشنامه برای اجرای نمایش‌های بی‌کلام کفایت می‌کند؛ بررسی نمایشنامه‌های ارسالی کارگردانان متقاضی، منوط به همراه داشتن مجوز از نویسنده اثر است.

ستاد برگزاری رویداد بعد از بررسی در مرحله‌ بازبینی به هر یک از گروه‌های نمایشی منتخب بابت حضور در رویداد کمک هزینه پرداخت خواهد کرد.

به هر یک از منتخبان نهایی رویداد در بخش‌های نویسندگی، کارگردانی، بازیگری مرد و زن و تمامی عناوین طراح، جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.

الف- بخش صحنه‌ای:

بخش اجرای صحنه‌ای رویداد تک‌گویی سال ۱۴۰۴ با نگاهی آزاد در انتخاب موضوع درباره فرهنگ و واقعه‌ عاشورا و به‌صورت رقابتی با تکیه و تأکید به موارد زیر طراحی شده است.

براساس تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه، پیش‌بینی می‌شود در این بخش تعداد ۱۵ اثر به بخش بازبینی این بخش و در نهایت تعداد هفت اثر منتخب شرکت در رقابت نهایی انتخاب شوند.

هیچ محدودیت در مدت زمان اجرای نمایش در این بخش وجود ندارد.

از این بخش سه اثر منتخب جهت اجرای عموم در سطح استان و مناطقی که حوزه‌ هنری انقلاب اسلامی استان تعیین خواهد کرد، به دبیرخانه‌ رویداد معرفی خواهد شد.

ب- بخش کار اولی‌ها:

بخش کار اولی‌های رویداد سال ۱۴۰۴ با نگاهی آزاد در انتخاب موضوع درباره فرهنگ و واقعه‌ عاشورا و به‌صورت رقابتی با تکیه و تأکید به موارد زیر طراحی شده است.

این بخش ویژه کارگردانانی است که اولین اثر خود را به‌صورت رسمی ارائه می‌دهند.

در این بخش مدت زمان در نظر گرفته شده برای کارگردانان متقاضی در اجرای نهایی، می‌بایست در بازه‌ حداقل ۲۰ دقیقه و حداکثر ۳۰ دقیقه قرار بگیرد.

از این بخش شش اثر منتخب و بعد از بررسی به‌صورت ترکیبی، جهت اجرای عموم در سطح استان و مناطقی که حوزه‌ هنری انقلاب اسلامی استان تعیین خواهد کرد، به دبیرخانه‌ رویداد معرفی خواهد شد.

ج- بخش تجربه‌های ویژه (خارج از صحنه):

این بخش، (اجرای ویژه خارج از صحنه) رویداد سال ۱۴۰۴ با نگاهی آزاد و نو در انتخاب موضوع درباره فرهنگ و واقعه‌ی عاشورا و به‌صورت رقابتی با تکیه و تأکید به موارد زیر طراحی شده است.

آثار ارائه شده در این بخش می‌توانند در قالب‌های پرفورمنس، صورت‌خوانی، مقتل‌خوانی، روضه‌های نمایشی، عروسکی، چارپایه‌خوانی، نقالی، پرده‌خوانی و شیوه‌های بومی، آئینی و سنتی باشند.

در این بخش، ارائه طرح به دبیرخانه برای بررسی کفایت می‌کند؛ در این بخش مدت زمان در نظر گرفته شده برای کارگردانان متقاضی در اجرای نهایی، می‌بایست در بازه‌ حداقل ۱۰ دقیقه و حداکثر ۱۵ دقیقه قرار بگیرد.

از این بخش منتخبان، بسته به تعداد و کیفیت، حداکثر آثار برگزیده جهت اجرای عموم در سطح استان قم و مناطقی که حوزه‌ی هنری انقلاب اسلامی استان تعیین خواهد کرد، به دبیرخانه‌ رویداد معرفی خواهد شد.

د- بخش کارگاه‌های آموزشی:

جهت ارتقای سطح کیفی آثار و رویدادهای پیش رو، دبیرخانه رویداد کارگاه‌های تخصصی، زیر نظر متخصصان هنرهای نمایشی، از پیش از برگزاری رویداد و حین برگزاری بهره خواهد برد که اعلامیه‌های این کارگاه‌ها به‌زودی اعلام خواهد شد.

زمان‌بندی برگزاری مراحل رویداد

مهلت ارسال متون نمایشی از تاریخ انتشار این فراخوان تا روز ۱۵ فروردین‌ماه سال ۱۴۰۴.

تاریخ اعلام نتایج متون راه‌یافته به بخش اصلی نیمه دوم فروردین ۱۴۰۴.

تاریخ مرحله بازبینی آثار، نیمه دوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴.

تاریخ برگزاری رویداد، نیمه اول خردادماه سال ۱۴۰۴.

یادآور می‌شود، گروه‌های متاقضی می‌توانند با مراجعه به درگاه اینترنتی، فایل و تقاضانامه و مجوز مربوط به رویداد را تکمیل و بارگذاری و یا با مراجعه حضوری به دبیرخانه دائمی رویداد واقع در قم، خیابان چهار مردان، انتهای کوچه ۱۷، پلاک ۱۵۹، حوزه هنری استان قم، ضمن تکمیل فرم درخواست، سه نسخه متن چاپی را تحویل دبیرخانه دهند.

زمان دریافت نمایشنامه از گروه‌های نمایشی در ساعات ۱۰ تا ۱۴ است؛ شماره تماس با دبیرخانه رویداد ۰۲۵۳۷۷۴۷۷۰۰ است.

بدیهی است پس از اتمام مهلت ارسال آثار، اثری از سوی هنرمندان متقاضی از سوی دبیرخانه جشنواره پذیرفته نخواهد شد.

امید است به یاری حضرت حق‌تعالی و عنایات خاص حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) و همراهی تمامی هنرمندان عزیز، این رویداد هر چه بهتر در جهت استمرار و تبیین شعائر حسینی و تعالی اهداف هنر والای نمایش، برگزار شود.

انتهای پیام
captcha