کد خبر: 4264473
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۹
حجت‌الاسلام شعبان‌زاده:

احیای هویت محله‌ها و نوآوری در جشن‌های نیمه شعبان مورد توجه باشد

مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی استان قم، ضمن ارائه نتایج بررسی‌های فرهنگی اخیر در استان، بر احیا هویت محله‌ها و نوآوری در حل مسائل اجتماعی و توجه به محله‌ها در اجرای جشن‌های نیمه شعبان تأکید کرد.

احیای هویت محله‌ها و نوآوری در جشن‌های نیمه شعبان مورد توجه باشدبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین شعبان‌زاده، مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی استان قم در نشست خبری تبیین برنامه‌های محله محور جشن نیمه شعبان که امروز ۱۸ بهمن‌ماه، در مجتمع فرهنگی فاطمه‌الزهرا (س) برگزار شد، ضمن بیان برخی محور‌های فرهنگی در استان قم، گفت: طی بررسی یکسال و نیم اخیر که در قم صورت دادیم به ۵۰ آسیب در استان قم رسیدیم و از آن ۵۰ آسیب، به ۲۸ علتی که عامل تولید ۵۰ آسیب هست رسیدیم. با تحلیل ۲۸ علت، به ۸ ریشه دست یافتیم که عامل تولد ۲۸ علتی است که ۵۰ آسیب را تولید می‌کند.

وی افزود: ابر چالش فرهنگی قم، به ۲موضوع فرابخشی و حدود ۸ موضوع بخشی برمی‌گردد. ۲موضوعی که مولد نابسامانی هاست؛ به حوزه مدیریت و راهبری حل مسائل از جمله در حوزه های فرهنگی- اجتماعی و محور دوم به تهدیداتی که استان قم به لحاظ هویت شهری و هم هویت شهروندی دچار مشکل است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم ادامه داد: هویت شهروندان قم بواسطه مهاجرت‌های نامتوازن و تغییرات نسلی سبک زندگی که متاثر از فضای ولنگار در بستر سایبر و فضای مجازی است، نسل آینده قم را بی هویت و کم هویت نسبت به ارزش های ایمانی می‌کند. این تهدید را باید جدی بگیریم. در کنار این تهدید هویت زدایی، یک نسل پرقدرت ایمانی هم داریم که نمونه آن ۴۰هزار معتکف در ۲۱۲ مسجد بود.

وی ادامه داد: ما هم باید امیدوار باشیم و هم باید خائف باشیم و دیدی دو جانبه به تهدیدها و فرصت‌ها داشته باشیم. پس مقدمه اول این است که الگوی مواجهه حل مسائل فرهنگی ما در قم باید تغییر کند به جای مواجهه با معلول ها باید به ریشه ها پرداخت. ما باید به جای درگیر شدن با رو بناها باید به عوامل و زیربناها بپردازیم. مطالبه شما از ما باید درمان زیربنا و ریشه‌ها باشد. باید اصلاحات فرهنگی را از جای درست شروع کنیم.

توجه به تقویت هویت محله و مسجد

شعبان‌زاده با معرفی دو راهبرد کلان در حل این ۵۰ آسیب بیان کرد: ما نیازمند نوآوری در حل مسائل اجتماعی هستیم. این نوآوری را با دو طرح کلان پیگیری می‌کنیم؛ احیا هویت محله، مسجد و امام در هر نقطه قم و طرح دوم، اگر قم می‌خواهد از هویت پر افتخار خود دفاع کند که شهر قیام و اقامه است، باید به سمت احیا شهر خانواده محور برود.

وی درباره چگونگی اجرای این طرح‌های کلان تصریح کرد: برای احیا نهاد محله باید برنامه‌هایی که مردمی در محلات جریان دارد را تقویت کنیم. ما دستگاهی هستیم که بخشی از مناسبت‌ها در استان به ما مربوط می‌شود. سه گروه مناسبت‌های مذهبی مانند محرم و نیمه شعبان و انقلابی مانند دهه فجر و دهه بصیرت و مناسبت ملی مانند شب یلدا و عید نوروز که این مناسبت‌های ملی هماهنگ با ارزش‌های ماست. تقویت برخی از مناسبت‌های ملی، تقویت‌کننده فرهنگ ایرانی-اسلامی ماست.

نقش اساسی مردم در اجرای برنامه‌های فرهنگی

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم نقش حاکمیت را در پشتیبانی از ستادهای مردمی پراهمیت دانست و ضمن بیان معرفی فعالیت‌هایی در راستای نیمه شعبان گفت: ستاد مردمی محله‌محور گرامیداشت نیمه شعبان ایجاد کردیم. رویکرد سازمان تبلیغات این است که در مناسبت‌ها به سمت فراخوان از میان مردم برای مردم می‌رود.

وی ادامه داد: در ۴۳۲ مسجد شهری و ۱۱۰ مسجد روستایی ویژه برنامه اختصاصی برای نیمه شعبان برگزار می‌گردد. از ۸۰۰ مسجدی که در استان قم داریم که ۵۸۰ مسجد در خود قم قرار دارد و ۱۲۰ مسجد در روستاها واقع شده است، قصد داریم از دل اراده های مردمی، برنامه‌ها استخراج شده و هم افزایی بین برنامه‌ها صورت می‌گیرد که این سیاست ماست. کار ما دخالت نیست بلکه حمایت و هدایت است.

برنامه‌های ویژه نیمه شعبان در ۴۳۲ مسجد شهری و ۱۱۰ مسجد روستایی

شعبان‌زاده بیان کرد: ۳۸۰ هیئت اعلام آمادگی برای گرامیداشت جشن نیمه شعبان در محلات کرده‌اند. در ۵۷ نقطه برنامه اختصاصی برای بانوان صورت می‌گیرد. برپایی ۶۷ موکب محلی و برپایی ۲۱۰ مسجد به منظور احیا شب نیمه شعبان از دیگر برنامه‌هاست و ۵۶ مسجد امکان استقرار زائران نیمه شعبان را دارند. سیاست ما در گرامیداشت و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی؛ تقویت روحیه خدامی مردم و تقویت روحیه عبادت در شب نیمه شعبان چون نیمه شعبان نیز مانند شب‌های قدر اعمال خاصی دارد و مقدمه درک شب‌های قدر است.

وی افزود: ویژگی مسجد جامعه پرداز این است که امام، امام مسجد نیست، امام محله است. کانون برنامه‌ریزی محله، در مسجد است. مسجد و حلقه های میانی کنار امام با همدیگر خدمت‌گزار مردم محله هستند. مهم‌ترین نیاز محله اصلاح سبک زندگی محله است که کانون حل تمام این مسائل، مسجد است.

شعبان‌زاده گفت: ما در ۱۰۴۴ نقطه از نقاط، به برنامه‌ریزی فرهنگی برای نيمه شعبان فکر می‌کنیم. هدف‌گذاری ما در ۲۱۰ مسجد صورت می‌پذیرد. بیش از ۵هزار نفر از نوجوانان، بانوان و اقشار مختلف مردمی در برنامه احیای نیمه شعبان نقش دارند.

وی در خصوص شهر خانواده محور، گفت: شهر خانواده محور شهریست، توسعه معماری و شهری آن همه به تشکیل، ترمیم، تعالی و بالنده سازی خانواده‌ها می اندیشد. محور خانواده‌ها مادر است. اگر ما بتوانیم جایگاه پرافتخار مادری را در خانه‌ها احیا کنیم به طوری که هر مادر مربی شود، آن‌گاه خانواده به جایگاه اصلی خود برمی‌گردد. وقتی خانواده یعنی کوچک‌ترین عضو اجتماع اصلاح شد، تغییرات مثبت بسزایی در جامعه شکل می‌گیرد.

انتهای پیام
captcha