به گزارش ایکنا از قم، مراسم اختتامیه مرحله استانی چهلوهفتمین دوره مسابقات قرآن کریم قم شامگاه دوم مهرماه در مجتمع فرهنگی امامزاده سیدعلی(ع) در حالی برگزار شد که ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان قم در اقدامی ناگهانی، همایش یاوران وقف را نیز بهصورت همزمان در این زمان و مکان برگزار کرد.
مجتمع فرهنگی امامزاده سیدعلی(ع) شاهد خیل عظیمی از جمعیت بود که تنها جامعه قرآنی نبودند و ادارهکل اوقاف و امور خیریه بهمناسبت هفته وقف، تصمیم بر آن گرفت تا اختتامیه چهلوهفتمین دوره مسابقات قرآن کریم استان قم را با همایش یاوران وقف در یک زمان و مکان برگزار کند.
این اتفاق سبب شد تا هم شاهد حضور برگزیدگان مسابقات قرآنی، بسیاری از قاریان، حافظان و اصحاب قرآنی استان و هم حضور واقفان، خیران، متولیان در این همایش باشیم، در حالی که جای خالی داوران این دوره در آیین اختتامیه چهلوهفتمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف قم به چشم میخورد.
به این منظور بود که در سالن با ظرفیت ۵۰۰ نفر در مدت زمان کوتاه ۳۰ دقیقه هیچ صندلی خالی وجود نداشت و خیل عظیمی از علاقهمندان به قرآن و خیرین پشت درهای بسته بمانند.
برای اطلاع یافتن از علت غیبت داوران در آیین اختتامیه مسابقات قرآن کریم با حیدر کسمایی، رئیس هیئت داوران این دوره از مسابقات گفتوگو کردیم که در این باره به خبرنگار ایکنا گفت: متأسفانه به هیچ وجه به ما اطلاعرسانی نکردند و این مسئله ناشی از بیبرنامگی اداره اوقاف و امور خیریه استان قم است. آیا بنده بهعنوان رئیس هیئت داوران و ناظر و داور مسابقات، نباید برای جمعبندی مسابقات و قرائت بیانیه هیئت داوران حضور داشته باشم؟
همچنین شیما امیری، رئیس هیئت داوران مرحله استانی چهلوهفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در بخش بانوان نیز در گفتوگو با خبرنگار ایکنا علت نبود خود در مراسم را بیاطلاعی از زمان و مکان برگزاری و عدم دعوت رسمی مسئولان اوقاف اظهار کرد.
همچنین طی تماسی که از سوی خبرنگار ایکنا با علیاصغر شعاعی، یکی از داوران این دوره از مسابقات گرفته شد علت غیبت خود را عدم اطلاعرسانی اداره اوقاف و امور خیریه مطرح کرد و گفت: در جریان مسابقات قرآن، درباره برنامه اختتامیه سخن به میان آمد اما جزئیات برنامه اعلام نشده بود.
در ابتدای مراسم همایش یاوران، پس از تلاوت علیرضا سلیمی، قاری برجسته قرآن کریم، حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم ضمن خوشامدگویی به کلیه حاضران بیان کرد: این مسابقات با تأکید رهبر معظم انقلاب، جایگاه مهمی داشته و سازمان اوقاف هم تلاش کرده است با برنامهریزی دقیق و نگارش آییننامهای منظم، مسابقات قرآن را به بهترین شکل ممکن برگزار کند.
وی افزود: مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی، یکی از شیوههای معرفی هویت اسلامی و مذهبی ایران در گستره جهان اسلام و همه کشورهای دنیاست.
اسکندری اظهار کرد: تودههای ملتهای مختلف به شدت محتاج معارف قرآنی هستند و راهپیماییهایی که در قلب آمریکا و کشورهای اروپایی برگزار میشود، تجلیگاه یکی از معارف قرآن است.
وی با اشاره به اینکه وقف همواره مورد عنایت اسلام و پیامبران بوده است، افزود: وظیفه ما حراست و حفظ موقوفات است که از نیت و حریم واقفان دفاع کنیم و ما باید به ترویج این سنت حسنه کمک کنیم.
اسکندری با بیان اینکه عدهای در موقوفات شبههافکنی میکنند، ادامه داد: امروز موقوفات از مهمترین مسائل مالی اسلام است که باید به آن توجه کامل داشته باشیم.
وی بیان کرد: بهمناسبت تقارن مسابقات قرآن کریم با هفته وقف و نیز صرفهجویی در هزینههای برگزاری مسابقات قرآن، هر دو برنامه اختتامیه مسابقات قرآن و همایش یاوران وقف امشب و در یک برنامه تجمیع شده است.
اجرای گروه تواشیح بینالمللی معراج قم از بخشهای جذاب مراسم اختتامیه بهشمار میرفت که آثاری زیبا در وصف امیرالمؤمنین(ع) به زبانهای فارسی و انگلیسی به سمع و نظر حاضران رساندند.
آیتالله حسینیبوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه در مسئله انس با قرآن مراحلی را داریم، گفت: تلاوت قرآن اولین مرحله انس با قرآن است که بهدلیل مسلمان و مؤمن بودن مردم کشورمان شاهد آن هستیم و مرحله دوم تجوید قرآن است که لحن و تجوید قاریان ایرانی زبانزد عام و خاص است.
وی با بیان اینکه آشنایی و تدبر در قرآن کریم مراحل بعدی انس با قرآن است، بیان کرد: قاری یا حافظ قرآن باید هر آیهای را که میخواند در ابتدا در پوست و گوشت و استخوان او نفوذ کند و سپس باید عامل به آن باشد. نقش اول قرآن موعظه است و بر دلهای آماده مینشیند.
حسینی بوشهری اظهار کرد: زدودن زنگارهای دل و شفافیتبخشی به قلب و از بین بردن بیماریهای روحی و روانی دومین نقش قرآن است. نقش سوم قرآن هدایتگری است و نقش چهارم قرآن آن است که انسان را به بهشت برین میرساند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در این مراسم بیان کرد: مأموریت سازمان اوقاف و امور خیریه کشور حوزه بقاع متبرکه و اماکن مذهبی، احیای وقف و حفظ موقوفات و قرآن است.
وی با اشاره به اینکه در کشور هشت هزار و ۷۶۷ بقعه داریم، ادامه داد: شش هزار تا امامزاده و ۳۹ پیغمبر در ۳۴ بقعه آرامیدهاند. در جوار بقاع متبرکه از زمانی که مقام معظم رهبری فرمودند: «بقاع متبرکه باید تبدیل به قطب فرهنگی و اجتماعی شوند»، جمعیت ۵۰ هزار نفر خادمی که در این بقاع مشغول هستند اتفاقات خوبی را رقم زدند.
نوروزپور بیان کرد: بیش از ۴۵۰ بقعه در سراسر کشور کارگاههای شمیم خدمت فعال هستند که به اشتغالآفرینی برای جوانان میپردازد.
وی اظهار کرد: به فرموده مقام معظم رهبری باید مردم را به وقفهای جدید مانند وقف علم، دانش، حنایت از دانشبنیانها، نخبه پروری، ازدواج و اشتغال تشویق کنیم و به برکت این سخن وقف جمعی برای تشویق به این سمت و سو شکل گرفته است.
نوروزپور با بیان اینکه در سال میانگین دو هزار وقف جدید داریم، گفت: ۳۵ شرکت دانشبنیان در سازمان اوقاف و امور خیریه مستقر هستند،
وی با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن کریم سومین مأموریت اوقاف است، تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی ایران، در هیچ جای دنیا نیست که مسابقات قرآن برگزار شود و نمایندهای از کشورمان ایران در آن کشور، افتخارآفرینی نکنند.
نوروزپور گفت: استان قم در عرصه برگزاری مسابقات قرآن کریم و تکریم قاریان، حافظان و مرتلان قرآنی خوش درخشیده است و از زحمات مسئولان قرآنی استان قدردانی میکنیم.
در این مراسم از خادمان، واقف، متولی، خیر، مدیر اجرایی، هیئت امنای برگزیده، دستگاههای فعال برگزیده در حوزه وقف و همچنین برگزیدگان مرحله استانی چهلوهفتمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف قم تجلیل شد.
گزارش از محدثه نعیمیفرد
انتهای پیام