به گزارش ایکنا از قم، نخستین جلسه شورای توسعه قرآنی استان قم در سال 1403 با حضور آیتالله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم بانوی کرامت، حجتالاسلام سیداحمد مشرف، معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت، امیرعلی عموزاده، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، حجتالاسلام احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم، حجتالاسلام سیداسماعیل حسینیمقدم، معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری قم، حجتالاسلام محمد لطفی نیاسر، مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان قم، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد موسوی، معاون فرهنگی دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم، حبیبالله عزیزی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت قم و جمعی از مدیران استانی امروز، ۱۷ خردادماه در سالن محراب حرم بانوی کرامت برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد موسوی، معاون فرهنگی دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: در ۳ شبستان و ۱۲ رواق فعالیتهای تابستانی در حال ساماندهی است و در قالب فرم اعلام برنامهها به مساجد ارائه میشود که در ۱۰ موضوع مباحث قرآنی پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه مسجد پایگاه قرآن باشد ادامه داد: در تمام پایگاههای اوقات فراغت باید یک جلسه قرآن برای کودکان و نوجوانان برگزار شود؛ طرح استعدادیابی نیز برای اولین بار در کنار آموزشهای قرآنی با حضور اساتید قرآنی انجام میشود که ۳ هزار نفر تاکنون ثبتنام کردند که از آنان آزمون گرفته میشود.
موسوی بیان کرد: اعزام استاد قرآنی در اوقات فراغت نیز در مساجد انجام میشود و در این راستا نیازمند حضور فعالانه اساتید قرآنی هستیم؛ نوجوانان را برای فعالیتهای برپایی نماز جذب کرده و ۱۵ هزارکارت نماز در این راستا توزیع میشود، همچنین هیئت نوجوانان نیز در ایام ماه محرم و صفر برپا میشود.
وی با اشاره به اینکه یک اردو ۵۰۰ نفره برای نوجوانان در مشهد مقدس در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای حضور مبلغان در مساجد با عنوان طرحهای «معرفتی» هماهنگی انجام شده؛ مشکل اصلی ما نبود اساتید قرآنی به صورت تخصصی در مساجد است و برای پر کردن این خلأ نیازمند همیاری مؤسسات قرآنی هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین مشرف، معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت بیان کرد: مرکز قرآن و حدیث حرم حضرت معصومه(س) از تأسیس تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار قرآن آموز در مقاطع سنی مختلف اعم از بانوان و آقایان و بیش از هزار نفر حافظ کل و ۳۴ هزار نفر حافظ جزءهای قرآن تربیت کرده است.
وی ادامه داد: هر ساله در فصل تابستان برنامههای آموزشی انجام شده که ثبتنام از ۸ خردادماه آغاز شده است و تا زمان تکمیل ظرفیت ثبتنام ادامه دارد که تاکنون ظرفیت اکثر کلاسها تکمیل شده است؛ برنامههای قرآنی برای افراد مبتدی و پیشرفته انجام میشود.
معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت بیان کرد: در مرکز قرآن و حدیث تربیت نخبگانی جوانان و نوجوانان در حال انجام است که پس از شناسایی، این نخبگان در دورههای ویژه طرح تلاوت و حفظ فاطمی و شجره طیبه در رشتههای حفظ، قرائت و تربیت و پرورش مورد توجه ویژه قرار گرفته که برنامه ترتیلخوانی نوجوانان در حرم از میان این نوجوانان نخبه انجام میشود.
مشرف اضافه کرد: سفیران قرآنی حرم بانوی کرامت در شهرهای مختلف ایران و سایر کشورها حضور پیدا میکنند که همگی به لطف و عنایت حضرت معصومه(س) انجام میشود. بهترین شیوه حفظ در این مرکز بدون هیچ سختگیری برای حافظان با توجه به استعداد آنها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۷ آموزش مجازی مرکز قرآن و حدیث حرم بانوی کرامت آغاز شد، تصریح کرد: از بیش از ۱۵ کشور قرآن آموزان عضو مرکز قرآن و حدیث شدهاند و علاوه بر زبان فارسی، به زبان عربی، انگلیسی و اردو آموزشهای قرآنی ارائه میشود.
معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت بیان کرد: در خصوص تربیت معلمان و مربیان توانمند در رشتههای قرائت حفظ و مفاهیم نیز اقداماتی انجام شده که تاکنون بیش از ۶۰۰ نفر در این راستا توانمند شدهاند که برخی از این مربیان در مرکز قرآن و حدیث و برخی در سایر مؤسسات در حال فعالیت هستند و ما آماده ارائه ظرفیت مربیان قرآنی برای حضور در مساجد هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم گفت: دانشگاه قم در سال گذشته ۳۵۹ برنامه قرآنی برای مجموعه مخاطب ۳ هزار نفری انجام داده است؛ برای تابستان امسال نیز ۱۴ برنامه تدارک دیده شده و شعار امسال در دانشگاه قم ترویج قرآن و نهجالبلاغه بود.
وی ادامه داد: مدرسه حفظ قرآن کریم در تابستان نیز ایجاد میشود که تاکنون ۵۵ دوره تربیت معلم قرآن نیز برگزار شده است؛ در تابستان امسال کارگاه تخصصی قرائت و تجوید کارگاه نهجالبلاغهشناسی روخوانی و روانخوانی قرآن برای دانشجویان و دوره ضمن خدمت ویژه کارکنان و اساتید و دوره جغرافیای نهجالبلاغهشناسی در غرب برای اساتید و اردوی قرآنی برای کارکنان برگزار میشود.
شریفی گفت: برنامهای با موضوع «شهدای قرآنی» انجام میشود، استقبال از نو دانشجویان قرآنی نیز در آغاز هر سال انجام میشود؛ مربیانی که در دانشگاه قم تربیت شدهاند امکان حضور در مساجد را دارند.
ابراهیم ثانی خانی، مدیرکل اداره ورزش و جوانان قم بیان کرد: قرارگاهی در فرهنگسرای جوانان شکل گرفت که کانونهای مساجد، بسیج و سازمان تبلیغات اسلامی متولی اصلی هستند که محوریت اوقات فراغت برعهده مساجد است.
وی ادامه داد: اردوگاههای استان نیز در حال آمادهسازی برای جوانان مشتاق در عرصههای مختلف است که فعالیت قرآنی و ورزشی و فرهنگی در این اردوگاهها انجام میشود؛ قرارگاه اوقات فراغت استان در خدمت مساجدی است که توان برگزاری برنامه برای جوانان را دارد.
مدیرکل اداره ورزش و جوانان با اشاره به اینکه جامعة الزهرا(س) در خصوص برگزاری کارگاههایی برای نوجوانان بیسرپرست و یا بدسرپرست همکاری قابل توجهی داشت؛ جهاددانشگاهی استان نیز گامهای مطلوبی در زمینه برنامههای آموزشی در خصوص پر کردن اوقات فراغت جوانان، نوجوانان و کودکان در ایام تابستان برداشته است.
حجتالاسلام والمسلمین پیوند زنی، مدیر مؤسسه رصدگر عمق آسمان بیان کرد: در کارگروه قرآن معاون علمی ریاست جمهوری محصولات و خدماتی که جنبه صادراتی برای اوقات فراغت دارند مورد حمایت قرار میگیرند، انجمن زیست بوم فناوری قرآن کریم نیز در قالب شرکتهای دانش بنیان قرآنی به مؤسساتی که محصولات فناورانه قرآنی تولید میکنند، یک و نیم میلیارد تومان تسهیلات برای آنان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در نمایشگاه آبادی ایرانی اعتبار ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان برای مؤسسات قرآنی که محصولات بینالمللی نوآور تولید کنند؛ ارائه شد. مجموعه رصدگر عمق آسمان در حوزه نجوم قرآنی و تولید محتوا و محصولات فناورانه با موضوع نجوم قرآن فعالیت میکند.
پیوند زنی گفت: در حوزه گردشگری نجوم قرآنی برنامههای مختلف برگزار میکنیم؛ در مؤسسه رصدگر عمق آسمان ۶۰ عینک وی آر برای یادگیری بهتر مفاهیم قرآن فراهم شده است؛ بزرگترین تلسکوپ ۲۰ اینچ در این مؤسسه موجود است که بزرگتر از آن را رصدخانه ایران دارد.
حجتالاسلام والمسلمین امینی، نماینده اتحادیه مؤسسات قرآنی استان قم بیان کرد: اتحادیه مؤسسات هسته مردم نهادی است که طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب برای آشنا کردن آحاد جامعه با قرآن و مهجوریتزدایی از قرآن مشغول بهکار است و ۲۰ هسته مرکز و خانه قرآنی در سه بخش آموزش، پژوهش و تبلیغ و ترویج در حال فعالیت هستند.
وی ادامه داد: طی جلسه با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مؤسسات قرآنی آماده آموزش به طلاب هستند، ۳ پیش نشست همایش «مهجوریت قرآن و وظایف مؤسسات قرآنی» برگزار شد؛ آموزش در اوقات فراغت فعال است و ثبتنام انجام شده است.
حبیبالله عزیزی، رئیس هییت مدیره اتحادیه قرآن و عترت قم بیان کرد: وظیفه داریم خلأهای موجود را بررسی کنیم که در زمینه تبلیغ و ترویج این مهم مشهود است؛ نخبگان و اسوههای و قهرمانان قرآنی بهدرستی معرفی نمیشوند و مانند فوتبالیستها و سلبریتیها در ویترین تبلیغات قرار نمیگیرند.
وی با اشاره به اینکه صدا و سیما برای تبلیغ احکام قرآنی کمکاری میکند، اما در مسائل اقتصادی تبلیغ فراوان دارند، ادامه داد: برای تبلیغ آیات الاحکام در صدا و سیما کار انجام نمیشود، بنابراین انتظار داریم دختران ما در حوزه حجاب و عفاف طبق موازین قرآنی و دینی عمل کنند.
عزیزی بیان کرد: در حوزه پژوهشهای قرآنی میدانی که منجر به احصا خلأ شود کار نشده است و انتظار داریم مجامع پژوهشی در این امر کنار ما باشند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد لطفی نیاسر، مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان قم اظهار کرد: تبلیغات قرآنی در صدا و سیما انجام میشود، گرانترین برنامه تلویزیونی «محفل» و «معلی» در دوره ریاست آقای جبلی اجرا شده که ماحصل همکاری صدا و سیما، سپاه پاسداران و سازمان بسیج مستضعفان است که کار ویژهای در زمینه قرآنی انجام شده است، بنابراین آماده تبلیغ برنامههای قرآنی و فرهنگی در خدمت مجموعهها و مؤسسات قرآنی استان قم هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مقدم، معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم با بیان اینکه بسته قرآنی خانوادگی برای کارکنان ادارات و نهادها تهیه شود، گفت: مؤسسات متولی باید کرسیهای تلاوت در مساجد باشند، چرا که برای پرورش استعدادهای قرآنی نیاز به هدفگذاری و کرسیهای تلاوت است.
وی اضافه کرد: از نظر کمی باید نسبت به سال گذشته رشد ۱۰۰ درصدی داشته باشیم و از نظر کیفی به دنبال این بودیم که محتوای واحد در راستای انسجام هدفمند تربیت نوجوانان باشد؛ همه امکانات و دستگاههای استان با محوریت فعالیتها قرآنی برای اوقات فراغت به میدان آمدهاند.
فقیهی، مدیر مؤسسه معارف امامیه گفت: این مجموعه قبل از انقلاب در قالب مؤسسه قرآن و عترت فعالیت داشت که در زمینه درمانی و تبلیغ تشیع تأسیس شد؛ پس از انقلاب بخش درمانی بازسازی شد، تبلیغ تشیع نیز تحت عنوان مؤسسه معارف امامیه در سه محور پژوهشی، آموزشی و ترجمه فعال شده است.
وی ادامه داد: کتب معارفی اهل بیت(ع) به زبان انگلیسی ترجمه میشود؛ پژوهشهایی در زمینه شبهات قرآنی در دانشگاه معارف زیباشناسی قرآن در رسالهها در حال انجام است و زیبایی هندسی و واژگانی قرآن باید بیان شود چرا که عامل جذب به قرآن است.
فقیهی اضافه کرد: آیات شبههخیز و معتقدات شیعه در یک کتاب ترجمه قرآنی کوتاه در این مؤسسه در حال ارائه است، بیش از ۱۴ سال به کشورهای اروپایی رفتوآمد دارم که یکی از کارهایی که برای نوجوانان انجام میشود این است که به رمان و زبان داستان توجه بسیاری دارند، اما متأسفانه در کشور ما معارف قرآن با زبان داستان و رمان و قصص قرآنی مغفول مانده است.
وی با اشاره به اینکه در آموزش بر صحیفه نهجالبلاغه متمرکز هستیم، یادآور شد: در این مؤسسه بستههای آموزشی برای ارائه به جوانان خارج از کشور انجام شده است تا معارف قرآن و حدیث را بدانند و مبلغ مذهب اهل بیت(ع) باشند.
انتهای پیام