حجتالاسلام والمسلمین محمد سحرخوان، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در یادداشتی که در اختیار ایکنای قم قرار داده است، نوشت: دشمنى با شیطانها و طاغوتها، عنصر ایمان و از اجزاى اصلى دعوت همه پیغمبران بوده و عمل پیغمبران و عمل پیغمبر اسلام(ص) هم بر این قرار داشته است. لذا هرگز در تاریخ، شما نخواهید توانست یک داعیه حق را پیدا کنید که صاحب آن دعوتِ حق، با شیاطین و طواغیت مبارزه نکرده باشد، و طواغیت و شیاطین و زورگوها هم با او خصمانه و با بغض و کینه مواجه نشده باشند و یکی از دلایل این طاغوتها، نداشتن حیات طیبه است.
مقام معظم رهبری در اینباره میفرماید: «هدف از همه این مبارزاتى که ملت ایران به رهبرى امام بزرگوار انجام داد تا انقلاب به پیروزى رسید، و همهی تلاشهایى که بعد از پیروزى انقلاب در این کشور انجام شد، تشکیل حیات طیبه اسلامى بود. تلاش همه دلسوزان بشر و راهنمایان بزرگ انسان در طول تاریخ انبیاى عظام و اولیا و مجاهدان فیسبیلالله این بوده است که این حیات طیبه را براى بشر به وجود بیاورند و سعى همهی دشمنان انسان و شیاطین و طواغیت این بوده است که بشر را از این حیات طیبه دور کنند.»( بیانات در دیدار مردم ساری1374/7/22)
بیشتر بخوانید:
حیات طیبه ریشه در آموزههای اسلامی دارد و جامعه امروز که به هدف ایجاد انقلاب اسلامی ایجاد شده است، نیازمند بازنگری اصول و پایههای اساسی آن است، تا خود را بدان سوی نزدیک سازد و بر پایه آن عزت، استقلال، سربلندی و سعادت دنیا و آخرت خویش را با حیات طیبه پیریزی کند.
مقام معظم رهبری در اینباره میفرماید: «انقلاب اسلامی به وجود آمد تا به ملت ایران، حیات طیبه بدهد. حیات طیبه، یعنی آن چیزی که قرآن میفرماید: « فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً»، این ثمره و هدف نهایی این انقلاب است. حیات طیبه، یعنی یک ملت، هم از لحاظ مادی و زندگی روزمره و رفاه و امنیت و دانش و سواد و عزت سیاسی و استقلال اقتصادی و رونق مالی و اقتصادی برخوردار باشد و هم از جهت معنوی، انسانهای مؤمن و خداشناس و پرهیزکار و برخوردار از اخلاق والای الهی در آن زندگی کنند. این حیات طیبه است.» ( بیانات در دیدار مردم ساری1374/7/22)
حیات طیبه بهمثابه آرمان نهایی انقلاب اسلامی، در اندیشه سیاسی رهبر انقلاب آیتالله خامنهای نقش آفرینی میکند. ایشان با توجه به دیدگاه اجتماعی و سیاسی خاصی که دارند یک پیوند ناگسستنی میان اقتدار انقلاب با حیات طیبه برقرار مینمایند و قدرت ملی را یک از مهمترین ارکان اصلی حیات طیبه برمیشمرند در پرتو حیات طیبه، روحیه جهاد و شهادت در وجود مؤمنان تقویت میشود و آنان در راه اهداف والایشان استقامت میورزند و برای تحقق آرمانهای مقدس الهی با تمام وجود به استقبال شهادت میروند و عزت و شکوه ویژهای در جامعه اسلامی مییابند و از اقتدار روحی و معنوی برخوردار میشوند.
ایشان آرمان انقلاب اسلامی را ایجاد حیات طیبه میداند و در این زمینه میفرماید: «کاری که انقلاب در آغاز انجام می دهد، ترسیم آرمانها است؛ آرمانها را ترسیم میکند، حالا آرمان را ما اگر بخواهیم در یک کلمه بگوییم و یک تعبیر قرآنی برایش بیاوریم، «حیات طیبه» است که «فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ» شما را زنده کند. دعوت پیغمبر و همه پیغمبران به حیات است؛ چه جور حیاتی؟ طبعاً حیات طیبه؛ یعنی همه این چیزهایی که بشر برای بهزیستی خود، برای سعادت خود به آنها احتیاج دارد. مثلا عزت ملی جزیی از حیات طیبه است؛ ملت ذلیل، حیات طیبه ندارد. استقلال، وابسته نبودن به بیگانگان و به دیگران جزو حیات طیبه است. حیات طیبه را فقط در عبادات و در کتابهای دعا که نباید جستجو کرد؛ واقعیات زندگی اینها است.»(بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامى1394/6/25)
همچنین اگر کارگزاران و مسئولان در نظام اسلامی بر این باور باشند که خداوند رقیب و مراقب آنان است و از جایگاهی والا و بالا و قدرتمندانه بر اوضاع و احوال نظارت دارد و بدانند که او گواه بر گفتار و کردار همگان است و همه چیز را میداند و میبیند و در کمین ستمگران و قانون گریزان و قانون شکنان نشسته است این باور و اعتقاد در زندگی عملی و ایجاد پایههای زندگی پاک و حیات طیّبه اثر خواهد گذاشت.بی گمان چنین باوری میتواند چهره زندگی و عملکرد مسلمانان در نظام اسلامی را دگرگون سازد و از آنان امتی نمونه و الگو بسازد.
رهبرمعظم انقلاب در این زمینه میفرماید: «ببینید برادران و خواهران عزیز! شماها مسئولین و کارگزاران این نظامید. نخبگان سیاسی و فرهنگی و اجتماعی این نظام، یا جمعی از نخبگان، اینجا جمع هستید؛ عمدهی مسئولین کشور الان اینجا جمع هستند. من و شما چرا در این نظام مشغول کار شدیم؟ آیا ما از اول به دنبال این بودیم که حکومتی تشکیل شود، دولتی به وجود بیاید، ما بشویم رئیس دولت، مسئول دولت، وزیر دولت، وکیل دولت؟ مگر مقصود این بوده؟ نه. اگر مقصود این باشد، باید عرض کنم زحماتی که هر کدام از ما میکشیم، اگر با این نیت باشد، همهاش «هَبَاءً مَنْثُورًا» است، بیارزش است و پیش خدای متعال اجری ندارد؛ با زوال عمر زائل میشود، بلکه با زوال مدت مسئولیت زائل میشود. ما فرقمان با بقیهی گروههایی که در کشورهای مختلف میآیند یک رژیمی را تغییر میدهند، بر سر کار میآیند و قدرت را به دست میگیرند، این است که ما آمدیم برای اینکه یک جامعهی اسلامی به وجود بیاوریم؛ ما آمدیم تا حیات طیبه اسلامی را برای کشورمان و برای مردممان بازتولید کنیم؛ آن را تأمین کنیم و اگر بخواهیم با یک نگاه وسیعتر نگاه کنیم، چون بازتولید حیات طیبه اسلامی در کشور ما میتواند و میتوانست همچنان الگویی برای دنیای اسلام شود، در واقع آمدیم برای اینکه دنیای اسلام را متوجه به این حقیقت و این شجره طیبه بکنیم؛ ما برای این آمدیم. هدف، جز این چیز دیگری نبود، الان هم هدف جز این چیز دیگری نیست.» (بیانات در دیدار رؤسای سه قوه و مسئولان نظام 1387/6/19)
انتهای پیام