کد خبر: 4312137
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۴
گزارش ایکنا از گردهمایی معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی کشور

از جهاد علمی با محوریت دانشگاهیان تا نوآوری به جای برنامه‌های تکراری

در دومین روز از نود‌وسومین گردهمایی معاونان فرهنگی، رؤسای سازمان‌ها و مراکز فرهنگی جهاددانشگاهی کشور و نهمین گردهمایی مدیران شعب سازمان دانشجویان بر ضرورت جهاد علمی جهاددانشگاهی با محوریت دانشگاهیان و نیز نوآوری به جای برنامه‌های تکراری تأکید شد.

گزارش ایکنا از معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور در قمبه گزارش ایکنا از قم، برنامه‌های دومین روز از نود‌وسومین گردهمایی معاونان فرهنگی، رؤسای سازمان‌ها و مراکز فرهنگی جهاددانشگاهی کشور و نهمین گردهمایی مدیران شعب سازمان دانشجویان، امروز، ۳۰ مهرماه در نوبت صبح و عصر درحالی برگزار شد که نشست هم‌اندیشی معاونان فرهنگی با حجت‌الاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و قادر آشنا، مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در دانشگاه‌ها در تالار حکمت دانشگاه قم و نشست هم‌اندیشی مدیران شعب سازمان دانشجویان با رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در تالار اندیشه دانشگاه قم برگزار شد.

در ابتدای مراسم هم‌اندیشی معاونان فرهنگی، جلیل بیت‌مشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت.

جهاددانشگاهی؛ پیشران فرهنگی با سرمایه انسانی متعهد

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این مراسم بیان کرد: با بررسی واژه جهاد به این موضوع پی می‌بریم که این واژه هنگام مواجهه با دشمن به میان می‌آید و ناظر به شرایط عادی نیست و در شرایط مبارزه خواب و آسایش معنا ندارد.

                                                    حجت‌الاسلام والمسلمین سعید کرمی، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری

وی با اشاره به جایگاه جهاد‌دانشگاهی افزود: شتاب دادن به رشد و پیشرفت علمی کشور می‌طلبید تا واژه جهاد در نام این مجموعه و نهاد انقلابی ثبت شود. ماحصل اعضای جهادی، کاظمی‌آشتیانی‌ها بودند که متولد شدند. برای جبران مسائل عقب‌افتاده اهالی علم باید همگام با اعضای جهادی قیام کرده و مدتی آسایش را بر خود حرام کنند.

کرمی اظهار کرد: امروز زمان جهاد تبیین و علمی است و می‌طلبد تا به دانشگاه‌ها ورود کرده و با دانشگاهیان گفت‌وگو کنیم، زیرا مخاطب اصلی جهاد تبیین و جهاد علمی که مهمترین جهاد مورد نیاز امروز کشورمان است، جامعه نخبگانی و دانشگاهیان است.

کرمی تصریح کرد: جهاددانشگاهی همزمان بر تحقیق و پژوهش بر درمان ناباروری و بسیاری از پروژه‌های علمی، برای کرسی‌های آموزشی و رشد همه‌جانبه دانشگاهیان و افزایش مهارت دانشجویان تلاش می‌کند، درواقع به اندازه ارتقای علمی دانشجویان شکل‌گیری و رشد شخصیتی آنان نیز حائز اهمیت است و این امر مورد توجه جهاددانشگاهی بوده و هست.

وی گفت: جهاددانشگاهی نباید وارد چارچوب اداری و کارمندی شود زیرا با بروکسی‌های اداری و تشکیلاتی افرادی مثل کاظمی‌آشتیانی متولد نخواهند شد، بلکه در اصل جهاددانشگاهی اموری را انجام می‌دهد که بسیاری از ادارات دولتی و خصوصی نتوانستند آن را به ثمر برسانند.

کرمی ادامه داد: مهم‌ترین سرمایه جهاددانشگاهی، سرمایه انسانی است؛ بدون شک سرمایه‌ انسانی مهم‌ترین عامل موفقیت و پیشروی یک مجموعه به‌شمار می‌رود، زیرا شاید بدون سرمایه مالی بتوان ادامه داد، اما بدون حضور افراد باایمان، متعهد و باپشتکار و انگیزه نمی‌توان اقدامی انجام داد.

ارتقای بینش دینی دانشجو در دستور کار جهاددانشگاهی است

سیدعبدالحمید احمدی، قائم‌مقام رئیس و معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی در ادامه بیان کرد:  شاهد تلاش‌ها و فعالیت‌های ارزشمند جهاددانشگاهی استان قم در حوزه فرهنگی هستیم، مجموعه‌ای از برنامه‌های متنوع فرهنگی در جهاددانشگاهی دنبال می‌شود که یکی از برجسته‌ترین آن‌ها، جشنواره ملی و بین‌المللی مهدویت است.

سیدعبدالحمید احمدی، قائم‌مقام رئیس و معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی

وی بیان کرد: در حوزه مهدویت، هر آنچه که از جنبه‌های اعتقادی، فرهنگی و آموزشی مورد نیاز است باید با جدیت دنبال شود و هر اندازه که دانشجویان با فرهنگ مهدویت آشنا شوند و شناخت عمیق‌تری نسبت به شخصیت امام عصر(عج) پیدا کنند، می‌توانند نقش مؤثرتری در تبیین و ترویج این فرهنگ ایفا کنند.

احمدی یادآور شد: این جشنواره می‌تواند گامی تکاملی در حوزه‌های اعتقادی و اسلامی برای دانشجویان باشد و جهاددانشگاهی نیز با طراحی برنامه‌های متنوع فرهنگی در این زمینه، رسالت خود را در ارتقای بینش دینی و اعتقادی دانشجویان در دانشگاه‌های کشور و حتی دانشگاه‌های خارج از کشور دنبال خواهد کرد.

جهاددانشگاهی رسالت‌محور است

در ادامه این مراسم، محمود علیگو، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به ضرورت حضور شوراهای فرهنگی در دانشگاه‌ها بیان کرد: جهاددانشگاهی رسالت‌محور است و رسالت ما تربیت نیروی نخبگانی در دانشگاه‌هاست و وظیفه‌ای است که مقام معظم رهبری بر عهده جهاددانشگاهی گذاشته است.

                                             محمود علیگو، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی

وی افزود: بسیاری از برنامه‌های دانشگاه‌ها و جهاددانشگاهی می‌تواند با هم‌افزایی یکدیگر برگزار شود تا از هدررفت بودجه و سرمایه کشور  جلوگیری کنیم.

در ادامه معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و پرسش‌ها و دغدغه‌های خود را با معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اشتراک گذاشتند.

پیشرو و پیشرانی؛ دو مؤلفه اصلی فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی

قادر آشنا، مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه یکی از رویش‌های انقلاب اسلامی جهاددانشگاهی است، بیان کرد: جهاد دارای دو ویژگی اصلی انقلابی بودن و حریت و آزادگی است که با دور شدن از این ویژگی به چالش کشیده می‌شود.

                                              قادر آشنا، مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور

وی با بیان اینکه از همه جریان‌های سیاسی در جهاددانشگاهی حضور داشتند و این امر گواه آزادگی و حریت داشتن این مجموعه به‌شمار می‌رود، افزود: جهاددانشگاهی با فعالیت‌های فرهنگی در کشور شناخته شده بود و اگر امروز رویان است، به خاطر نقش و جایگاه جهاددانشگاهی در عرصه فرهنگی است.

آشنا با اشاره به اینکه پیشرو و پیشران‌ بودن دو مؤلفه اصلی فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در فعالیت‌های قرآنی و دانشجویی همواره پیشتاز بوده و هست؛ موتور محرکه فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بدون شک حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی بوده است.

وی بیان کرد: سرمایه اجتماعی، فرهنگ شهروندی و دین‌داری نوجوانان از مهمترین مسئله‌هایی است که جهاددانشگاهی باید به آن ورود جدی داشته باشد. همچنین، ارتقای سواد رسانه‌ای یکی از مأموریت‌های جدی ما در زمان بحران است و انتظار می‌رود جهاددانشگاهی به‌عنوان مأموریت اصلی خود درنظر بگیرد.

قول سدید؛ نسخه قرآن برای تعاملات اجتماعی

در ادامه این مراسم، جلیل بیت‌مشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور بیان کرد: جهاددانشگاهی می‌تواند روایت‌های جامعه را در دست بگیرد و در راه‌اندازی قوی رسانه‌ای و در حوزه فرهنگ عمومی می‌تواند مؤثر واقع شود، بنابراین پیشنهاد می‌شود رصدخانه فرهنگ و رسانه راه‌اندازی شود و مأموریت به جهاددانشگاهی در این حوزه اعطا شود.

                                                گزارش ایکنا از معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور در قم

بیت‌مشعلی با برشمردن فعالیت مراکز سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور بیان کرد: برای بازسازی این مراکز اقداماتی را انجام و تمام ساختار‌های از بین رفته استان‌ها را هم‌تراز با بهبود شرایط و وضعیت فعلی ارتقا خواهیم داد.

مدیرعامل ایکنا اظهار کرد: کمبود سخت‌افزار و نیروی انسانی دو مشکل جدی خبرگزاری بین‌المللی قرآن در استان‌هاست که امیدواریم با نگاه ویژه مدیریت جهاددانشگاهی این مسائل مرتفع شود.

وی درباره برگزاری هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان گفت: این دوره از مسابقات که تاکنون شش دوره از آن به‌صورت دوسالانه برگزار شده است، با همت و حمایت مدیریت جهاددانشگاهی احیا شد. این مسابقات تنها مسابقات دانشجویی قرآن است که وجه ممیزه آن نسبت به سایر مسابقات قرآنی، دانشجویی و نخبگانی بودن آن است، یعنی حداقل مدرک دانشگاهی این شرکت‌کنندگان کارشناسی است.

مهمترین رسالت ایسپا چیست

ابراهیم شیرعلی،‌ رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در ادامه این نشست گفت: فعالیت‌های مرکز افکارسنجی نیازمند علمی و فرهنگی است، ما باید ظرفیت بی‌نظیر ایسپا و جهاددانشگاهی را به درستی درک کرده و در مسیر تقویت آن گام برداریم.

از جهاد علمی با محوریت دانشگاهیان تا نوآوری به جای برنامه‌های تکراری

وی افزود: مهم‌ترین مأموریت و رسالت مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، کمک به فرآیند سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در سطح کلان کشور است. 

شیرعلی ادامه داد: یکی از وجوه ممیزه‌ اصلی مرکز ایسپا که در حال حاضر آن را از سایر مراکز نظرسنجی متمایز می‌سازد، شبکه‌ گسترده‌ شعب آن در سطح کشور است، گرچه دیگر مراکز نیز عموماً ادعای داشتن دفاتر فراگیر را دارند اما در عمل، فاقد شبکه‌ ارتباطی و سازمانی منسجمی هستند که ما در جهاددانشگاهی موفق به ایجاد آن شده‌ایم. 

رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) افزود: لازمه‌ تحقق این هدف، آن است که بتوانیم وضعیت موجود و نیز روند تغییرات جامعه را به درستی شناسایی و پایش کنیم. بر این اساس، مسئولیت اصلی آن، تولید، انباشت و تحلیل داده‌ها و همچنین شناسایی روندها و نقاط حساسی است که بتواند پشتوانه‌ای برای تصمیم‌گیری‌های دقیق فراهم آورد.

وی در پایان گفت: این مرکز برای سال جاری چهار طرح کلیدی تعریف کرده‌ است که یکی از آن‌ها، طرح رصد محیط دانشگاهی و بررسی ارزش‌ها و نگرش‌های دانشجویان است؛ این طرح نقشه‌ راه ایسپا برای درک عمیق فضای دانشگاه و افکار دانشجویی خواهد بود.

حامد علی‌اکبرزاده، رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی نیز بیان کرد: به‌طورکلی در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب باید چند مهارت را بین دانشحویان تقویت کنیم و یکی از این مهارت‌ها مهارت خواندن است.

وی با اشاره به راه‌اندازی باشگاه مطالعه دانشجویی و طرح «سریر» افزود: مرحله نیمه نهایی جشنواره «سریر» ۲۱ آبان‌ماه در دانشگاه تهران و سی و دومین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی برگزار خواهد شد.

علی اکبرزاده

علی‌اکبرزاده با اشاره به ضرورت توجه به اولویت‌های موضوعی در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی اظهار کرد: مهارت نوشتن دیگر مهارت موردنیاز برای ترویح فرهنگ مطالعه و کتاب است که در این راستا جهاددانشگاهی خود را موظف می‌داند تا بستر حضور افراد توانمند در این عرصه را فراهم آورد.

وی ادامه داد: نشر، اولین فعالیت فرهنگی جهاددانشگاهی بوده است و کتاب ماندگارترین محصول فرهنگی است.

راه حل جذب دانشجو؛ نوآوری به جای برنامه‌های تکراری

علی حسینی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم نیز بیان کرد: یکی از مشکلات امروز جهاددانشگاهی، مسئله کاهش مشارکت دانشجویی است. پنج دفتر در دانشگاه‌های مختلف استان داریم و یک مدل مخاطبی مشخص کرده‌ایم، اما مخاطب ما امروز درگیری واقعی ندارد. 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم با بیان اینکه در دانشگاه قم، جمعیت دانشجویی حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر است، ادامه داد: از نظر آماری، حتی در بهترین حالت هم نمی‌توانیم بیش از ۱۰ درصد این جمعیت را به‌صورت فعال جذب کنیم. یکی از کار‌های اساسی که باید در سازمان دانشجویان درباره‌اش گفت‌و‌گو‌های جدی و عمیقی صورت گیرد، همین موضوع افزایش مشارکت دانشجویی است.

علی حسینی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم

حسینی گفت: این افزایش می‌تواند از مسیر تنوع‌بخشی به برنامه‌ها و مدل‌های فعالیت یعنی طراحی برنامه‌های نوآورانه در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های هوشی، فناوری، هنری و فرهنگی صورت بگیرد تا بتوانیم دانشجو را بیشتر درگیر کنیم.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم اضافه کرد: مسیر دوم، مزیت‌سازی برای دانشجو است. شهر‌های ما امروز مزیت‌های جذاب و انگیزشی کافی برای افراد ندارند. پیشنهاد من این است که کارت ویژه‌ای، همانند کارت دانشگاه تهران، درنظر گرفته شود که از طریق آن بتوانیم با بانک‌ها یا شرکت‌های خدماتی قرارداد ببندیم. 

حسینی بیان کرد: اگر بتوانیم تولیدات فرهنگی و محتوایی خود را سامان‌دهی کنیم، به‌طور نمونه موشن‌گرافی، انیمیشن، پادکست و این محتوا‌ها را به‌صورت سیستماتیک در اختیار استان‌ها قرار دهیم، دیگر نیازی نیست هر استان جداگانه هزینه تولید کند. 

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم یادآور شد: در همین راستا، اگر گروه معاونان فرهنگی بتواند یک ساختار مشترک برای تولید محتوا در سطح کشور تعریف کند، از هدررفت منابع جلوگیری می‌شود و کیفیت کار‌ها هم افزایش پیدا می‌کند.

نوآوری و فعالیت‌های خلاقانه؛ رمز ماندگاری و حیات جهاددانشگاهی

همچنین، رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در نشست هم‌اندیشی مدیران شعب سازمان دانشجویان، اظهار کرد: در نظر داریم که بودجه کافی برای فعالیت‌ها و طرح‌های هماهنگ سازمان دانشجویان که توسط مدیران اجرایی انجام می‌شود، محقق شود. امسال باید برای برنامه شهر دانشجو به یک هم افزایی و همکاری برسیم.

                                                    رضا فریدزاده،  رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی
 

رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی افزود: با برنامه شهر دانشجو، دانشجویان به شناخت دقیقی از جهاد دانشگاهی می‌رسند، همچنین از تعداد دانشجویانی که با ما همکاری دارند، مطلع خواهیم شد. دو طرح جدید به طرح‌های هماهنگ سازمان دانشجویان به نام‌های «ایران‌ای سرای امید» و «مسابقات مشاهده دانشجویی» که در حوزه ادبی و هنری است، اضافه شده است.

فریدزاده ادامه داد: طی دو سال گذشته برای طرح «ایران‌ ای سرای امید» فعالیت‌های مطلوبی صورت گرفته است و امیدواریم برای طرح «مسابقات مشاهده دانشجویی» نیز طی سال‌های آینده فعالیت‌های قوی‌تر انجام بگیرد.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی با نوآوری و فعالیت‌های خلاقانه زنده است، گفت: راهکاری که باعث همکاری و استفاده از ظرفیت هرچه بیشتر دانشجویان به جهاددانشگاهی می‌شود، نوآوری و کار‌های خلاقانه واحد‌های جهاد در استان‌ها است، درواقع باید در کنار برگزاری طرح‌های هماهنگ باید به طرح‌های داخلی خلاقانه نیز توجه شود.

                                                  گزارش ایکنا از معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور در قم
 

راهکار‌های جذب حداکثری دانشجویان به شهر دانشجو

در ادامه نهمین گردهمایی مدیران شعب سازمان دانشجویان، کمالی، از مدیران اجرایی دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: «چرا دانشجو برای ورود به شهر دانشجو انگیزه ندارد»، این یک سؤال اصلی است که چگونه و با چه فرآیندی می‌توان جذب دانشجویان را به حداکثر رساند، هنوز نیازسنجی در حوزه دانشجویان صورت نگرفته است و اگر تحول و نوآوری در شهر دانشجو نباشد، دانشجویان تمایلی برای عضویت در این برنامه را ندارند.

در ادامه، حسینی‌فرد از مدیران اجرایی دانشگاه هنر تهران اظهار کرد: تکمیل سایت شهر دانشجو باید جزو اولویت‌های فعلی این طرح باشد، در واقع خدمات این طرح باید در حوزه‌های مختلف هنری، فرهنگی و طبقه‌بندی شود تا دانشجویان بتوانند از خدمات مربوط به حوزه خود استفاده کنند، همچنین افزایش نقش مدیران اجرایی در طرح شهر دانشجو از دیگر الزامات است، در واقع سلیقه دانشجویان امروز باید در ظاهر سایت وجود داشته باشد، جذابیت بصری از دیگر نکاتی است که می‌تواند به جذب بیشتر دانشجو کمک کند.

ایسنا خواستار بازگشت به دانشگاه‌ها است

محمدعلی نادعلی‌زاده، سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: در آن زمان، وقتی جهاددانشگاهی کشور تصمیم به تأسیس یک خبرگزاری گرفت، با برخی مخالفت‌ها مواجه شد، اما در نهایت، با جسارت و شجاعت دکتر فاتح و اعتماد دکتر منتظری به جوانان و دانشجویان، این مهم محقق شد.

سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ادامه داد: بدون این دو عنصر، هرگز ساختار‌ها و نهاد‌هایی که امروز از آنها یاد می‌کنیم و جهاددانشگاهی علت شکل‌گیری آنهاست، پدید نمی‌آمد؛ ایسنا متولد شد و با جمله‌ای طلایی رهبر معظم انقلاب که همواره سرمشق ما بوده، «اخبار خوب، مفید و امیدبخش ارسال کنیم» کار خود را آغاز کرد.

وی افزود: در آغاز، دانشجویان با شوق و اشتیاق فراوان به عنوان خبرنگاران افتخاری به ایسنا پیوستند و فعالیت خود را شروع کردند؛ اما متأسفانه در این زمینه با عقب‌گرد مواجه شده‌ایم. من از رؤسای مجموعه‌های جهاد درخواست می‌کنم که بار دیگر این فرمول ساده را اجرا و راه را برای حضور دانشجویان هموار کنند.

محمدعلی نادعلی‌زاده، سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
 

سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران بیان کرد: هنوز هم می‌توان علی‌رغم تمام مشکلات، به شکوه گذشته بازگشت. اگر شعبه‌های جهاددانشگاهی خصوصاً نمایندگی‌های ایسنا بار دیگر به دانشگاه‌ها وارد شوند، می‌توانیم از عدالت‌خواهی و آزادی‌طلبی و حریت جوانان پرشور استفاده کنیم و بار دیگر به قرار‌های خود پایبند بمانیم.

نادعلی زاده توضیح داد: متأسفانه ارتباط با دانشجویان دچار افول شده است و اگر ایسنا به سراغ آنان نرود، چه کسی خواهد رفت؟ تقویت کار فرهنگی، که امروز به لطف تأکید ریاست جهاددانشگاهی در مجموعه فرهنگی در حال پیگیری است، نیازمند پایبندی به عهد‌های گذشته است.

نادعلی زاده با بیان اینکه بعضاً روزنامه‌نگاری در جامعه ما متهم به سیاه‌نمایی می‌شود، بیان کرد: اگر در روزنامه‌نگاری تنها نقد کنیم و نتوانیم بین نقد و امیدآفرینی پیوند برقرار کنیم، دچار سیاه‌نمایی خواهیم شد؛ پدیده‌ای که بیش از همه بر ذهن و دل خود روزنامه‌نگاران اثر می‌گذارد اما می‌توان این دو را با هم تلفیق کرد.

سرپرست خبرگزاری دانشجویان ایران در پایان اضافه کرد: پیوند بین نقد و امیدآفرینی فرمولی است که باید در دستور کار ما قرار گیرد، وگرنه نخواهیم توانست با وجود ناترازی‌های موجود، ایسنا را بار دیگر به نقطه اوج بازگردانیم.

افزایش اعتماد عمومی؛ هدف اصلی اندیشکده تحکیم انسجام اجتماعی

زهرا نقی‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) در این مراسم با اشاره به راه‌اندازی اندیشکده «تحکیم انسجام اجتماعی»، بیان کرد: این اندیشکده با هدف بازسازی سرمایه اجتماعی، افزایش اعتماد عمومی و تقویت قدرت نظام حکمرانی تشکیل شده است و اندیشکده‌ای در قالب ملی خواهد بود، اما قرار است تحت عنوان رصد و پایش در استان‌ها نیز فعالیت خود را انجام بدهد.

وی با بیان اینکه این اندیشکده ذیل تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به مسئله انسجام اجتماعی، به‌ویژه در وقایع اخیر شکل گرفته است، افزود: این اندیشکده درواقع در ذیل معاونت فرهنگی خواهد بود و در واحد الزهرا(س) مدیریت خواهیم کرد. ایکنا، ایسنا و ایسپا در اجرای طرح اندیشکده همراهی خوبی داشته‌اند. اندیشکده تحکیم انسجام اجتماعی می‌تواند در استان‌های مختلف پردیس داشته باشد.

زهرا نقی‌زاده، رئیس جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س)
 

نقی‌زاده اظهار کرد: اندیشکده‌ها با برگزاری نشست‌های تخصصی، ایجاد شبکه‌های نخبگانی، رصد و پژوهش در حوزه‌های مرتبط و تولید اسناد سیاستی، به سیاست‌گذاران کمک می‌کنند تا تصمیم‌های دقیق‌تر و کارآمدتری اتخاذ کنند؛ تاریخ و هنر، عدالت و انسجام احتماعی، قانون، رسانه از جمله موضوعات این نشست خواهد بود.

وی ادامه داد: گفت‌وگوی بین نسلی در تقویت انسجام اجتماعی، رسانه‌های اجتماعی، روایت‌گری جمعی، تقویت اعتماد، نقش نهاد‌های داوطلبانه و مردمی در مدیریت شکاف‌های اجتماعی، اقلیم‌های فرهنگی ایران، وحدت در عین کثرت، سینما، ادبیات و هنر‌های تجسمی از اولویت‌های اندیشکده «تحکیم انسجام اجتماعی» است.

نقی‌زاده بیان کرد: کارگروه شورای زنان و خانواده با حضور جمعی از زنان جهادگر تشکیل شده است و در این کارگروه وضعیت حضور زنان در جهاددانشگاهی مورد بررسی قرار می‌گیرد و طرح مطالعاتی درباره این کارگروه آغاز شده و در ذیل این طرح مطالعاتی مشکلات و چالش‌های شغلی زنان در محیط کاری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

عضویت بیش از ۷۰ درصد اساتید علوم پایه در صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان

افسانه بیات، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی در این مراسم گفت: ما می‌توانیم فعالیت‌های خود را با دانشگاه و دانشجویان از طریق صندوق انجام دهیم. در تهران، بیش از ۷۰ درصد از اساتید علوم پایه عضو این صندوق هستند، اما هیچ خدماتی از جمله وام به آن‌ها ارائه نمی‌شود و رضایت آنان به علت ارتباط با دانشجویان است.

 
افسانه بیات، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی

وی گفت: زمانی که هیئت رئیسه دانشگاه تغییر می‌کند، شرایط همکاری با جهاد بهبود می‌یابد، چراکه آن‌ها از طریق صندوق با جهاد در ارتباط بوده‌اند و حتی پس از پایان مسئولیت نیز این ارتباط به شکل بهتری تداوم خواهد یافت. همچنین، صندوق دارای مجمع خیرین دانشگاهی به نام «ایثار» است که به‌عنوان یک نهاد خیریه از وزارت کشور مجوز گرفته است، یکی از وظایف این مجمع، برگزاری همایش‌ها و رویداد‌های فرهنگی در دانشگاه‌هاست.

اجرای طرح «ایران مرز پر گهر» برای آشنایی دانشجویان با دستاوردهای انقلاب

مهدیه شاه‌نظری، معاون برنامه‌ریزی و راهبری فعالیت‌های دانشجویی سازمان دانشجویی جهاد‌دانشگاهی بیان کرد: سازمان دانشجویان جهاد‌دانشگاهی اکنون با ۵ مرکز فرهنگی و ۵ دبیرخانه دانشجویی در ۴۴ شعبه استانی و دانشگاهی فعالیت دارد. 

معاون برنامه‌ریزی و راهبری فعالیت‌های دانشجویی سازمان دانشجویی جهاد‌دانشگاهی با بیان اینکه طرح ایران مرز پر گهر، این طرح زیرمجموعه مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران است و سابقه ۲۰ ساله دارد، گفت: هدف آن آشنا کردن دانشجویان با دستاوردهای انقلاب اسلامی در قالب بازدیدهای میدانی است. این برنامه نوعی جهاد تبیین عملی به شمار می‌رود، به این معنا که به جای برگزاری نشست و همایش صرف، دانشجو و استاد به محل اجرای پروژه‌ها برده می‌شوند تا از نزدیک با دستاوردها آشنا شوند.

وی اظهار کرد: در رابطه با طرح «نکوداشت مفاخر ایران اسلامی» مانند سال‌های گذشته، این طرح همچنان اجرا خواهد شد. هر استان می‌تواند مفاخر بومی خود را انتخاب و طرح را در سطح محلی پیاده کند و فراخوان جشنواره مربوط به این طرح به‌زودی منتشر خواهد شد.

مهدیه شاه‌نظری، معاون برنامه‌ریزی و راهبری فعالیت‌های دانشجویی سازمان دانشجویی جهاد دانشگاهی
 

شاه‌نظری افزود: در بخش اردوها نیز طرح‌هایی مانند «ایران مرز پر گوهر»، «باران» و «سرای امید» همچنان فعال هستند و چارچوب کلی آن‌ها تغییری نکرده است. در مورد «سرای امید» توضیح کلی این است که این طرح در حوزه گردشگری مقاومت قرار دارد.

معاون برنامه ریزی سازمان دانشجویان با بیان اینکه طرح جدیدی که امسال اجرا می‌شود «مسابقات مشاعره دانشجویی» است، بیان کرد: قرار است این طرح در ۲۰ واحد دانشگاهی پیاده‌سازی شود. ساختار این طرح شبیه به «مسابقات مناظره» است. دستورالعمل اجرایی این طرح به‌زودی تدوین و برای واحدها ارسال خواهد شد. 

محدثه نعیمی فرد
انتهای پیام
captcha