به گزارش ایکنا از قم، حسین محمودی، سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استان قم در نخستین نشست رسانهای با عنوان «برای قم» که امروز، ۳۱ تیرماه در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه این معاونت عهدهدار سیاستگذاری فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در سطح استان است، بیان کرد: برای ارائه گزارش عملکرد این معاونت باید مدت زمان مشخصی سپری شود، سپس براساس منطق مدیریتی علاوهبر تغییر در ساختار مدیریتی این معاونت، گزارش عملکرد خود را ارائه بدهیم.
وی افزود: مدیر ابلاغدار یا عنواندار در این معاونت نداریم، اما خلأ در این حوزه وجود ندارد و نقش مدیریتی در حوزه فرهنگی، اجتماعی و زیارت اهدا شده است، اگرچه بهطور قانونی ابلاغ نشده است که پس از تصویب نهایی، اطلاعرسانی خواهد شد.
محمودی گفت: آنچه که در مدت اسفندماه تاکنون پس از انتصاب در این معاونت انجام دادم، برگزاری ستاد تسهیلات زائران بود که بهدلیل آمار بالای حضور زائران در اماکن اقامتی استان، مدیریت و ساماندهی ویژهای میطلبید که بهخوبی انجام شد و برنامههای متنوع فرهنگی ویژه آنان در حرم مطهر بانوی کرامت و مسجد مقدس جمکران برگزار شد؛ استقبال و بدرقه خوبی از زائران قم انجام شد و خدمات مذهبی، اجتماعی و فرهنگی خوبی را در اختیار آنان در ایام ماه مبارک رمضان، دهه کرامت و دهه ولایت و امامت قرار دادیم.
وی با اشاره به استقرار مشاوران در مساجد سطح استان با همکاری و تعامل استانداری و سپاه قم گفت: در حوزه اجتماعی، خدمات مشاوره روانشناختی با محوریت طرح فرهنگسازی و کاهش هزینههای مشاوره روانشناسی برای عموم مردم در سطح مساجد آغاز شده است.
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استان قم افزود: در راستای این طرح، ۲۱۰ مسجد در دو سطح با حضور مستمر روزانه و هفتگی مشاوران و متخصصان، به عموم مردم خدمات مشاورهای ارائه میدهند که تاکنون 70 مسجد در این زمینه فعال شدهاند.
محمودی اظهار کرد: برای مردمیسازی امور فرهنگی، اجتماعی و زیارت نیازمند فراهم آمدن زیرساختهای لازم و تشکیل حلقههای میانی و فعالسازی ساختارهایی مانند مساجد هستیم و در این حوزه باید بهصورت جدی فعال باشیم.
وی ادامه داد: ایجاد فرصتها و استفاده از فرصتهای موجود در اولویتهای سیاست کلان معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت قرار دارد؛ کارگروه ملی زیارت به ریاست رئیسجمهور با ایدهپردازی استانداری قم به شورای عالی زیارت تبدیل خواهد شد و با هماهنگیهای انجامشده این شورا در قم برگزار میشود.
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استان قم با اشاره به اینکه ۲۰ کمیته تخصصی برای اربعین حسینی در قم تشکیل شده است، بیان کرد: سه موضوع محوری پیادهروی زائران از قم، مواکب مستقر در مسیر پیادهروی و زائرانی که برای پیادهروی اربعین از مسیر قم عبور میکنند، اولویت فعالیتهای ستاد اربعین در استان قم است.
محمودی اظهار کرد: ظرفیتهای اسکان موقت برای زائران اربعین تدارک دیده شده و حمل و نقل وسایل مواکب مستقر در اربعین تدبیر شده است و پیشبینیهای لازم برای مقدمات برگزاری پیادهروی باشکوه اربعین انجام شده است؛ موضوع پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی در استان قم و پیادهروی در بلوار پیامبر اعظم(ص) نیز پیشبینی شده است.
وی گفت: رویکر محلهمحوری در رسیدگی به مسائل آسیبهای اجتماعی را در اولویت قرار دادهایم و تاکنون ۳۰ منطقه بحرانی در کشور مشخص شده است و منطقه ۲ قم نیز در راستای این شناسایی باید بیشتر موردتوجه قرار بگیرد، بنابراین قرارگاه فرهنگی، آموزشی، تفریحی و دینی در این منطقه راهاندازی شده است.
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استان قم در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه جایگاه قرآن در برنامههای معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری قم را تبیین کنید، اظهار کرد: جلسات متعددی با اتحادیه مؤسسات قرآنی برگزار کردیم؛ بنابراین در بحث توسعه فعالیتهای قرآنی و پیادهسازی رویکرد قرآنی در برنامههای فرهنگی، اجتماعی و زیارتی از طریق مساجد اقدامات ویژهای تدبیر شده است.
محدثه نعیمیفرد
انتهای پیام