به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، سیدرضا طباطبایی، سرپرست جهاددانشگاهی استان قم و جمعی از معاونان این واحد، شامگاه ۱۹ تیرماه با آیتالله جواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) دیدار و گفتوگو کردند.
در ابتدای این دیدار، آیتالله فاضل لنکرانی با اشاره به ظرفیتهای علمی و دینی استان قم اظهار کرد: جهاددانشگاهی قم یکی از مجموعههای موفق کشور در پیوند میان علم و دین است که بهواسطه حضور در کنار حرم حضرت معصومه(س) و حوزه علمیه، جایگاه ویژهای دارد و این نهاد باید با همان انگیزه و قوت گذشته، بلکه بیشتر، در عرصههای علمی و فرهنگی نقشآفرینی کند.
وی با اشاره به چالشهای نوظهور در حوزه درمان ناباروری و زیستفناوری افزود: تدوین چارچوبهای فقهی و قانونی برای حوزه درمان ناباروری و زیست فناوری امری ضروری است و ما باید از هماکنون برای آینده برنامهریزی کنیم.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: یکی از ضرورتهای مهم، ثبت مشخصات هویتی و اطلاعات والدین بیولوژیکی اهداکنندگان و دریافتکنندگان در بانکهای اطلاعاتی است تا در آینده، برای پیشگیری از ازدواجهای ناخواسته میان افراد دارای پیوند خونی و همچنین پیگیری بیماریهای ژنتیکی، امکان دسترسی کنترلشده و قانونی به این اطلاعات وجود داشته باشد.
وی با اشاره به تلاشهای دشمن در تحریف مفاهیم مهدویت اظهار کرد: باید با تولید محتوای قوی و مستند، این جنگ اعتقادی را پاسخ دهیم.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ضمن اعلام آمادگی این مرکز برای همکاری با جهاددانشگاهی در حوزههای فقهی، فرهنگی و علمی گفت: برای ما جای خوشبختی است که فقه بتواند در این عرصههای جدید علمی ورود پیدا کند، ما هم در مسائل فقهی آمادگی داریم و هم در مسائل فرهنگی و امیدواریم با همکاری جهاددانشگاهی، گامهای مؤثری در این زمینه برداشته شود.
سیدرضا طباطبایی در ادامه این دیدار نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد: تعامل مستمر با مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در زمینه همایش فقهی و حقوقی درمان ناباروری امری ضروری است.
سرپرست جهاددانشگاهی استان قم افزود: اولین دوره این همایش در سال گذشته با حضور اساتید برجسته حوزه علمیه و متخصصان حوزه درمان ناباروری برگزار شد و به بررسی ابعاد فقهی، اخلاقی، حقوقی و اجتماعی روشهای نوین درمان ناباروری پرداخت و هدف ما از برگزاری این همایشها، ایجاد بستر گفتوگوی علمی و فقهی پیش از اجرای گسترده فناوریهاست تا بتوانیم از منظر دینی نیز به سؤالات و چالشها پاسخ دهیم.
طباطبایی با اشاره به تحولات علمی در حوزههای نوپدید اظهار کرد: امروز دنیا با سرعت به سمت فناوریهایی مانند زیستفناوری، هوش مصنوعی و زیست مصنوعی حرکت میکند و کشورهایی مانند انگلستان از سال ۲۰۱۲ نقشه راه توسعه زیست مصنوعی را آغاز کردهاند و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ هیچ محصولی در بازار نباشد که در آن از زیست مصنوعی استفاده نشده باشد.
وی تصریح کرد: این فناوریها، علاوه بر ظرفیتهای علمی و اقتصادی، سؤالات و چالشهای جدی فقهی و اخلاقی را نیز به همراه دارند که باید برای آنها پاسخهای دقیق و مستند ارائه شود.
انتهای پیام