کد خبر: 4271650
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۲
حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم:

مسئول تراز در نظام اسلامی مشتاق پیشرفت مردم است

عضو خبرگان رهبری با اشاره به اشتیاق پیامبر اسلام برای پیشرفت و ترقی مردم، گفت: مسئول تراز در نظام اسلامی کسی است که مشتاق پیشرفت مردم باشد و برای تعالی مردم حریص باشد.

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم در تفسیر آیه منتخب جزء ۱۱ قرآن کریم در آیین ترتیل‌خوانی حرم مطهر بانوی کرامت که امروز ۲۲ اسفندماه برگزار شد، با اشاره به آیه ۱۲۸ سوره مبارکه توبه یک ویژگی مهم امت پیروز را مردمی‌بودن دانست و اظهار کرد: این آیه در وصف رسول گرامی اسلام نازل شده و در مورد ایشان نوشته‌اند که هیچ‌وقت به‌خاطر خود از کسی انتقام نمی‌گرفت و آزاردهندگان خود رامی بخشید و برایشان دعا می‌کرد و اگر مریض بودند از آنها عیادت می‌کرد.

 

 وی افزود: پیامبر (ص) اهل ایرادگرفتن و ملامتگری نبودند و اجازه نمی‌دادند کسی مقابلشان بلند شود؛ ولی خودشان مهمان‌های خود را بدرقه می‌کردند و اگر با کسی دست می‌دادند دستشان را نمی‌کشیدند و اگر با جمعی سخن می‌گفتند نگاه خود را بین همه مساوی تقسیم می‌کردند.

 

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه خداوند با ذکر ویژگی‌های رسول مهربانی‌ها الگوی تمام‌عیاری را به ما مؤمنان معرفی می‌کند، گفت: اولین ویژگی پیامبر (ص) در آیه ۱۲۸ سوره توبه مردمی‌بودن است؛ به این صورت که می‌گوید پیامبری را فرستادم که پاره‌ای از وجود مردم است به همین خاطر دردهای مردم را می‌دانست و از مشکلاتشان آگاه بود و در غم‌ها و مشکلات شریک مردم بود؛ بنابراین مردمی‌بودن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مسئولان تراز در نظام اسلامی است.

حاج‌ابوالقاسم خاطرنشان کرد: ویژگی سوم پیامبر (ص) اشتیاق ایشان برای پیشرفت و ترقی مردم بود و حتی اگر گاهی مردم را به میدان سخت جهاد می‌فرستاد هدفش پیشرفت مردم بود و همه اینها به‌خاطر عشق به عزت و سربلندی مردم بود؛ بنابراین مسئول تراز در نظام اسلامی کسی است که مشتاق پیشرفت مردم باشد و برای مردم حرص بخورد.

 

 وی با بیان اینکه این ویژگی‌ها منحصر به مسئولان نیست و مردم هم باید نسبت به هم همین‌طور باشند، برای دردِ هم غصه بخورند و برای رفع مشکلات هم تلاش کنند، افزود: خداوند در مورد مؤمنان این گونه فرموده است که یاران پیامبر مانند خود ایشان نسبت به دشمن با قدرت و صلابت رفتار می‌کنند در بین هم مهربان و دلسوز هستند و حتی زمانی که خودشان به چیزی نیازمند باشند دیگران را به خود ترجیح می‌دهند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به وضع امروز جامعه ما گفت: پیامبر (ص) اگر امروز حضور داشتند با دیدن وضع امت اسلامی و مشکلات اقتصادی ما که بسیاری از آنها ناشی از بی‌تفاوتی مردم ما نسبت به همدیگر است چه حال و روزی پیدا می‌کردند؟ برخی از شرکت‌ها ارز حاصل از صادرات را که می‌تواند مشکلات کشور را بر طرف کند به کشور بر نمی‌گردانند و این مصداق بی‌تفاوتی برخی ثروتمندان و صاحبان شرکت‌ها نسبت به درد مردم است.

 

 وی ادامه داد: امروز که جنایات هولناکی توسط وحوش صهیونیست به مردم غزه و لبنان روا می‌شود پیامبر (ص) اگر بودند چه حال و روزی داشتند؟ و با دیدن این نظام ظالمانه جهانی چه حال و روزی پیدا می‌کردند؟ امروز همان‌طور که قرآن در بین امت اسلام مهجور است پیامبر (ص) هم در بین امت مهجور هستند و به خواسته‌ها و سیره ایشان توجه نمی‌شد.

حاج‌ابوالقاسم با بیان اینکه باید درد و رنج مردم را درد و رنج خود بدانیم، گفت: اگر امت اسلام مصائب مردم مظلوم فلسطین را مصائب خود می‌دانست چه‌بسا این رژیم غاصب سال‌ها پیش نابود شده بود.

وی ابراز کرد: دلسوزی و محبت نه‌تنها جامعه را مستحکم می‌کند؛ بلکه دل‌ها را فتح می‌کند و ریشه ظلم را می‌خشکاند جامعه را به سمت قله‌های پیروزی نزدیک‌تر می‌کند و این راه پیامبر گرامی اسلام است.

سخنران حرم مطهر با تأکید بر اینکه ماه مبارک رمضان ماه همبستگی با دیگران است، گفت: در ادعیه ماه مبارک رمضان به ما یاد می‌دهند که باید به فکر فقرا، گرسنگان و برهنگان بود و آن هم نه افرادی که هم کیش و مذهب و ما هستند؛ بلکه همه نیازمندان دنیا، بنابراین ما پیمان می‌بندیم که درد و رنج افراد گرفتار را درد و رنج خود بدانیم و در حد توان برای رفع آن تلاش کنیم.

انتهای پیام
captcha