حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر مشکاتی در یادداشتی که در اختیار ایکنا قرار داده است، نوشت: ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(ع) در چه ابعاد و جهاتی برای جوانان الگو است؟ ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) در ابعاد و جهات گوناگونی برای جوانان الگو و سرمشق است. در اینجا به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنم:
تقوا و ایمان: مهمترین معیار در انتخاب همسر برای حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، تقوا و ایمان به خدا بود.
کفویت: حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) از نظر ایمان، تقوا، اخلاق، شجاعت و فضایل انسانی و البته موهبت «عصمت» کاملاً هم کفو یکدیگر بودند.
عشق و محبت: ازدواج این دو بزرگوار بر پایه عشق و محبت عمیق و واقعی بنا شده بود.
سادگی و قناعت: زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) بسیار ساده و بیآلایش بود. آنها در خانهای کوچک و ساده زندگی میکردند و قناعت پیشگی انتخابشان بود.
همدلی و همکاری: حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) در تمام امور زندگی با یکدیگر همدلی و همکاری و همیاری میکردند.
احترام متقابل: این دو بزرگوار همواره به یکدیگر احترام عمیقی میگذاشتند و قدر و منزلت یکدیگر را میدانستند.
تربیت فرزند: حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) در تربیت فرزندان خود نهایت دقت و ظرافت را به کار میبردند.
وفاداری: حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) در تمام طول زندگی خود به یکدیگر وفادار بودند و هیچگاه در عشق و محبت خود به یکدیگر تردیدی به خود راه ندادند.
ایثار: این دو بزرگوار در راه یکدیگر و در راه اسلام و ولایت از جان و مال خود گذشتند.
مهریه حضرت زهرا(س) که به دستور پیامبر اکرم(ص) تعیین شد، بسیار ساده و در حد توان حضرت علی(ع) بود. این امر نشان میدهد که در ازدواج باید از تجملات و چشم و همچشمیها پرهیز کرد.
مراسم عروسی: مراسم عروسی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) بسیار ساده و به دور از تجملات بود. این امر نشان میدهد که در ازدواج باید به معنویات و ارزشهای والای انسانی توجه کرد و از تشریفات غیرضروری پرهیز کرد.
در نهایت میتوان گفت ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) الگوی کاملی از یک ازدواج موفق و عاشقانه است. جوانانی که قصد ازدواج دارند میتوانند با الگوگیری از این ازدواج در مسیر زندگی مشترک خود گام بردارند و به سعادت و خوشبختی حقیقی دست یابند.
انتهای پیام