به گزارش ایکنا از قم، آیتالله سیدمحمد سعیدی، تولیت حرم بانوی کرامت در دومین رویداد استانی «جوانی جمعیت» که شامگاه 19 خردادماه در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد، با تبریک سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) گفت: حضرت فاطمه(س) خواستگاران فراوانی داشتند که پیامبر اسلام با همان بیان پرلطف و محبت خود به برخی از آنان میفرمودند: «شما صبر کنید ببینید قضای الهی درباره زهرا(س) چیست.»
وی ادامه داد: وقتی حضرت علی(ع) به خواستگاری حضرت زهرا(س) آمدند، پیامبر اسلام برخوردی که با دیگران داشتند، نسبت به حضرت علی(ع) نداشتند و این برخورد متفاوت بود؛ اگر حضرت فاطمه(س) با امیرالمؤمنین(ع) ازدواج نمیکردند، کسی دیگر در شأن همسری آن حضرت نبود که امام صادق(ع) به این امر اشاره کردند. اگر خداوند حضرت علی(ع) را خلق نمیکرد از حضرت آدم تا انتهای عالم همکفو ام ابیها(س) وجود نداشت؛ سیره و روش ائمه اطهار(ع) برای تمامی مؤمنان و شیعیان اسوه است که باید از آنان پیروی کنیم.
تولید حرم بانوی کرامت اضافه کرد: پیامبر اسلام فرمود: «ازدواج کنید و نسل پیدا کنید و زیاد هم نسل داشته باشید»؛ افزایش جمعیت یک راهبرد در جامعه اسلامی است که مورد تأکید دین مبین اسلام است.
سعیدی بیان کرد: کسانی که با هم ازدواج میکنند بهصورت طبیعی امکان فرزندآوری دارند، هر چند که ممکن است برخی از افراد نتوانند فرزند داشته باشند، اما نگاه توحیدی ازدواج برای بقای نسل است.
سعیدی اظهار کرد: در اسلام تأکید شده است که فرزندآوری و تکثیر نسل باید زیاد باشد و اگر ازدواجها با هدفهای دیگری باشد این امر نشاندهنده آن است که افراد از مسیر پیامبر(ص) دور شدهاند؛ در دوران عمر کوتاه حضرت فاطمه(س)، خداوند پنج فرزند به ایشان عنایت کردند که فرزند دیگری از ایشان نیز در حادثه غمانگیز به شهادت رسیدند.
تولیت حرم بانوی کرامت گفت: اینکه گفته میشود بعد از ازدواج تا مدتی نباید فرزند داشت، این رویکرد اشتباه است و ممکن است فرصتی برای فرزندآوری پیش نیاید؛ رهبر معظم انقلاب امروز بر امر افزایش جمعیت تأکید دارند. جوانان مجرد زیادی در کشور داریم که باید مقدمات ازدواج و فرزندآوری آنان فراهم شود و مسئولان باید تمهیدات لازم در این زمینه بیندیشند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه موضوع مهریه یکی از مشکلات جامعه است، افزود: اصل مهریه این است که از سوی پسر جنسی و مطاعی در اختیار خانواده دختر قرار میگرفت تا جهیزیه تهیه شود که امام علی(ع) نیز همین اقدام را انجام داد و زره خود را برای مخارج ازدواج فروخت.
وی اضافه کرد: امروز سنتها و روشهای اهل بیت(ع) به خوبی اجرا نمیشود و وقتی صحبت از مهریه میشود کاملاً عکس سیره ائمه عمل میشود و بیان میکنند مهریه را چه کسی گرفته و چه کسی داده است؛ ما امروز نمونههایی از بین مذهبیها داریم که مهریههای سنگین گرفتند و کارشان به دادگاه کشیده شده و ملزم به پرداخت مهریه سنگین شدهاند.
امام جمعه قم گفت: مهریه تعهد داماد است و نه تعهد پدر داماد که باید به میزانی باشد که فرد قادر به پرداخت آن باشد؛ برخیها تشریفات ازدواج و مهریه را بالا در نظر گرفته و برخیها بسیار اندک میگیرند که باید براساس روش و سنت اهل بیت(ع) عمل کرد.
انتهای پیام