به گزارش ایکنا از قم، آیتالله سیدمحمد سعیدی، امام جمعه قم در خطبههای نماز جمعه ۲۰ تیرماه که در مصلی قدس قم برگزار شد، بیان کرد: خداوند درباره پیروزی مسلمان در جنگ بدر میفرماید این پیروزی از مجرای عادی نبود. خداوند در قرآن کریم و در آیه ۱۷ سوره مبارک انفال میفرماید: «فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ ۚ وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ؛ شما آنان را نکشتید، بلکه خدا آنان را کشت. (ای پیامبر) هنگامی که به سوی دشمنان تیر پرتاب کردی، تو پرتاب نکردی، بلکه خدا پرتاب کرد.» همچنین در آیه بعدی میفرماید: «ذَٰلِکُمْ وَأَنَّ اللَّهَ مُوهِنُ کَیْدِ الْکَافِرِینَ؛ سرنوشت مؤمنان و کافران از این قرار است که دیدید و قطعاً خدا سستکننده نیرنگ کافران است.»
وی ادامه داد: در ماجرای کربلا یزدیان تصور میکردند که پیروز میدان شدند، اما خداوند متعال این حادثه را به نفع اسلام ناب ماندگار کرد، با خطبه حضرت زینب(س) در کوفه و خطبه آتشین امام سجاد(ع) در شام بنیامیه و شخص یزید رسوا شدند، به همین خاطر عاشورا در تاریخ شیعه آغاز یک حرکت الهی شد و این روز فقط یک واقعه تاریخی نیست بلکه جریان پویا، فرهنگساز و مقدس است که درسها و هشدارهای بیپایانش همیشه در زندگی انسانها جاری است.
تولیت حرم بانوی کرامت اضافه کرد: حماسه کربلا میآموزد هر روز ما عاشورا و هر سرزمینمان باید کربلا باشد و شعارهایمان همان شعار باشد به همین خاطر در عصر ما که پرچم حسینی بر دوش ملت ایران است شعارشان نیز همان شعار امام حسین(ع) یعنی هیهات من الذله است و در ولایتمداری نیز شعار و عملشان است که ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند.
وی گفت: به همین خاطر در کربلا امروز هرگز سر امام شیعیان به نیزه نخواهد رفت بلکه به خاطر عزم، اراده، ایمان، بصرت و مقاومت مردم و نیروهای مسلح مقتدر ما یزدیان زمان زیر دست و پای ملت و نیروهای مسلح ما بیچاره و له خواهند شد.
امام جمعه قم بیان کرد: در قیام عاشورایی امروز ما، خاندان اهل بیت(ع) به اسارت نمیروند بلکه روز به روز عزیزتر و محبوبتر میشوند و اهدافشان تأثیرگذارتر و در نهایت زمینهساز ظهور منجی عالم بشریت میشود، امروز آن که به اسارت میرود یزدیان زمان و صهیونیستها هستند به همین خاطر عاشورا یک واقعه تاریخی نیست بلکه پلی به سمت آینده روشن است که باید قدر عاشورا و محرم را بدانیم.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به روز عفاف و حجاب گفت: با بررسی تاریخ متوجه میشویم رضاشاه آغازکننده پدیده کشف حجاب نبود بلکه ادامهدهنده برنامه استمرار بود که دشمنان از مدتها قبل برنامهریزی جدی برای ساختارشکنی فرهنگی و اجتماعی در کشورهای اسلام داشتند.
وی افزود: دشمنان اعلام کردند دوره اسلام به سر رسیده است و مردم به دین احتیاج ندارند به همین خاطر تلاش میکنند مرزبندیها و چارچوبها به خصوص درباره حجاب را از بین ببرند. غربیها میدیدند که نیمی از جمعیتها کشورهای اسلامی یعنی زنان با حجاب در جامعه حضور پیدا میکنند و این مانع نفوذ فرهنگی آنها میشود به همین خاطر تصمیم گرفتند حجاب را با دو سلاح سخت و نرم فتح کنند.
امام جمعه قم ادامه داد: برای این کار در ایران نیاز به شخصی بیسواد، قلدر و دینستیز داشتند که رضاشاه مناسب این کار بود. رضاشاه با همه قوای علیه دین، علما، مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع) بهپا خواست و در نوکری اجانب، خیانت به دین و جنایت علیه مردم از هیچ کاری فروگذاری نکرد. غربیها در عرصه برخورد با دین در عرصه جنگ نرم از غربزدگان بیوطن و لامذهب استفاده کردند و با این دو نیروی سخت و نرم به جان شعار ایرانی و اسلامی افتادند.
وی با اشاره به اینکه برای مقابله با کید و مکر دشمن باید همه تلاش کنند، اضافه کرد: از آیتالله صافی گلپایگانی(ره) نقل شده است در برخی دیدارها برخی از بانوان درخواست داشتند که عبای مرا ببوسند، من به شما میگویم چادر شما از عبای من مقدستر است کسی که چادر به سر دارد امر به معروف میکند و این ارزش بیشتر از عبای من است.
خطیب جمعه قم درباره اهانت رئیسجمهور آمریکا به رهبر معظم انقلاب گفت: مراجع تقلید این اهانت را در حکم محاربه دانستند و حمایت قاطع خود را از رهبری و جمهوری اسلامی و مردم مجاهد اعلام کردند. از همه مراجع، علمای اهل سنت و اندیشمندان که از مرجعیت و رهبری حمایت کردند، تشکر میکنم.
وی با اشاره به اینکه این اهانت محکوم به شکست است، اظهار کرد: خداوند در آیه ۵۱ سوره غافر میفرماید: «إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِینَ آمَنُوا فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَیَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهَادُ؛ بیتردید ما پیامبران خود و مؤمنان را در زندگی دنیا و روزی که گواهان برای گواهی دادن بهپا ایستند، یاری میکنیم.»
امام جمعه قم اظهار کرد: دشمن با اهانت به مرجعیت شیعه به دنبال خاموش کردن نور الهی است و قران در پاسخ به این توهمات میفرماید: «یُرِیدُونَ أَنْ یُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَیَأْبَی اللَّهُ إِلَّا أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ؛ همواره میخواهند نور خدا را با سخنان باطل و تبلیغاتِ بیپایه خود خاموش کنند؛ ولی خدا جز اینکه نور خود را کامل کند، نمیخواهد، هر چند کافران خوش نداشته باشند.»
سعیدی با اشاره به گستردگی عرصههای مختلف بیان کرد: امام علی (ع) در نامهای به مالک اشتر میفرماید: «أَمَرَهُ بِتَقْوَی اللَّهِ وَ إِیْثَارِ طَاعَتِهِ وَ اتِّبَاعِ مَا أَمَرَ بِهِ فِی کِتَابِهِ مِنْ فَرَائِضِهِ وَ سُنَنِهِ الَّتِی لَا یَسْعَدُ أَحَدٌ إِلَّا بِاتِّبَاعِهَا وَ لَا یَشْقَی إِلَّا مَعَ جُحُودِهَا وَ إِضَاعَتِهَا.» امام علی(ع) به مالک اشتر سفارش میکند که تقوای الهی را رعایت کند، اطاعت خدا را به دیگر کارها مقدم بدارد و آنچه از واجبها و سنتها در کتاب خدا آمده است پیروی کند دستوراتی که جز با پیروی از آنها رستگار و با نادیده گرفتن آنها شقی نمیشود.
وی گفت: خداوند در آیه ۱۲۲ سوره توبه میفرماید: «مَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ؛ مؤمنان را نسزد که همگی بهسوی جهاد بیرون روند؛ چرا از هر جمیعتی گروهی بهسوی پیامبر کوچ نمیکنند تا در دین آگاهی یابند و قوم خود را هنگامی که به سوی آنان بازگشتند، بیم دهند، باشد که از مخالفت با خدا و عذاب او بپرهیزند.»
امام جمعه قم بیان کرد: این آیه میفرماید نیازی نیست همه مؤمنان برای جهاد نظامی کوچ کنند بلکه برخی میتوانند برای جهاد علمی و فرهنگی کوچ کنند و دین خدا بشناسند سپس بهسوی قوم خود برگردند و آنها را انذار کنند.
وی با اشاره به ضرورت تفقه در دین اظهار کرد: براساس این آیه تفقه در دین برای انذار است و در اثر ترس است که انسان از تخلف منصرف میشود. ترس از خدا و دین با فراگیری اصول دین محقق نمیشود بلکه ترس زمانی ایجاد میشود که درباره عواقب اعمال صحبت شود. به همین خاطر، اولین وظیفه منذرین حساس کردن مردم نسبت به نتیجه اعمال است زیرا حساسیت سبب میشود که احکام دین را فرابگیرند که در ادامه این انذار، منذرین میتوانند احکام دین را آموزش دهند.
خطیب جمعه قم گفت: اگرچه جهاد نظامی برای گسترش و دفاع از اسلام ضرورت دارد و تخلف در آن ننگ و گناه است، اما حضور در جهاد نظامی نباید از ضرورت حضور مومنین در جهاد فرهنگی بکاهد، عدهای باید در عرصه بازنشر معارف اسلام در عرصه علم، جهاد کنند.
امام جمعه قم اظهار کرد: شهید آیتالله سعیدی نسبت به جهاد فرهنگی اهتمام فرواوانی داشتند و در وصیت خودشان فرمودند هر کسی میخواهد بر من فاتحهای بخواند بگویید مسئلهای را یاد بگیرد و به آن عمل کند.
وی با اشاره به اهمیت تفقه در دین براساس آیات و روایات گفت: براساس آیه ۱۲۲ سوره توبه برای طلاب و فضلا دو هجرت لازم است، هجرت اول از مناطق و شهرهای خود برای کسب علم و دین است و هجرت دوم از حوزههای علمیه به مناطقشان برای انذار مردم است.
امام جمعه قم یادآور شد: حتی در زمان جنگ نیز لازم است که مؤمنان در دو جبهه نظامی و فرهنگی کار کنند، نمیتوان جبهه فرهنگی را برای سوءاستفاده شیاطین و ایجاد شایعات باز گذاشت.
انتهای پیام