به گزارش ایکنا از قم، به نقل از مرکز خبر آستان مقدس مسجد جمکران، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیاکبر اجاقنژاد، تولیت آستان مقدس جمکران در دیدار و ضیافت افطاری جمعی از رؤسا و اساتید دانشگاههای استان قم که شامگاه 26 اسفندماه در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، با تأکید بر اینکه علاقهمند هستیم که جامعه علمی کشور با این مسجد مقدس ارتباط قوی داشته باشند، اظهار کرد: در گذشته تفکر این بود جمکران مسجد است و مردم بیایند دو رکعت نماز بخوانند و بروند و بر این اساس هم اداره میشد؛ تا اینکه رهبر معظم انقلاب به این نتیجه رسیدند که این مسجد از مدیریت اوقاف خارج شود و برای آن تولیت تعیین کردند.
وی با اشاره به اینکه در زمان تولیتهای گذشته کارهای زیادی انجام شد؛ تا جایی که دیگر آن تفکر قبلی در خصوص مسجد وجود ندارد، بیان کرد: این مسجد مقدس مرکز عبادت است و عبادت نباید از علم جدا شود، اگر این دو از هم جدا شوند هر دو خطرناک میشوند، ما علاقهمند هستیم ارتباط دانشگاهیان با مسجد بیشتر شود و ما هم در دانشگاهها حضور پیدا کرده و نظرات اساتید و دانشجویان را درباره مسجد کسب کنیم.
تولیت آستان مقدس مسجد جمکران در پایان با تأکید بر اینکه این آستان مقدس امروز از جای جای دنیا زائر دارد، یادآور شد: یکی از کارهای ما شناساندن این مسجد شریف به جهانیان است که در این مسیر نیازمند همراهی و همفکری جامعه دانشگاهی هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در این نشست نیز با اشاره به اینکه در سند آمایش، شهر قم بهعنوان شهر علم تعریف و در روایات نیز بر این جنبه قم تأکید شده است، اظهار کرد: امروز شهر قم در حوزه علوم اسلامی در جهان تشیع و اسلام بینظیر است و صدها مرکز آموزشی و پژوهشی در این شهر در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۸ هزار دانشجو در قم در حال تحصیل هستند، گفت: برخی دانشکدههای قم رتبه علمی بالایی دارند، قم شهر بینالمللی است و دانشجویان غیر ایرانی زیادی در این شهر در حال تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه قم با تأکید بر اینکه این ظرفیتها نشان میدهد باید نگاههای علمی، فرهنگی و انقلابی در این شهر برجسته باشد، ابراز کرد: باید به برکت وجود بارگاه نورانی حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران این مهم با همدلی و همراهی مراکز علمی، دانشگاهی، حوزوزی، زیارتی و عبادتی محقق شود.
وی با تأکید بر اینکه با حضور تولیت مسجد مقدس جمکران این چراغ روشن شده، یادآور شد: ما واقعاً به این همدلی و حمایت نیازمندیم تا نمونهای از مراکز آموزشی و پژوهشی در تراز انقلاب اسلامی ایجاد کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد طاهری، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن قدردانی از ابتکار تولیت آستان مقدس جمکران در برگزاری این نشست، گفت: در سالی که گذشت حوادث تلخی از شهادت رئیسجمهور عزیز تا استوانههای جبهه مقاومت و دیگر مصیبتها را شاهد بودیم، اما در کنار این مصیبتها، رشد معنویت را نیز در جامعه بهویژه در دانشگاههای سراسر کشور شاهد بودیم.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه در قم پنج دانشگاه مراسم اعتکاف را با حضور پرشور دانشجویان برگزار کردند، اظهار کرد: جمع زیادی از دانشجویان در این سال به سفر عمره و عتبات رفتند، محافل قرآنی خوبی در ماه رمضان در دانشگاهها برپا شد و مبلغان در خوابگاهها و دانشگاهها حضور پیدا کردند و مراسم مختلفی از سفرههای ساده افطار، مناجات سحر و سفره سحری را برپا کردند که علیرغم توطئههای دشمنان، این رویکرد دانشجویان بسیار خوب بوده است.
وی با تأکید بر اینکه در دانشگاههای سراسر کشور کانونهای و محافل مهدوی مشغول به فعالیت هستند، بیان کرد: از تولیت آستان مقدس مسجد جمکران درخواست داریم تا با حمایت از این کانونها بر پربارتر شدن فعالیت آنها بیافزاید.
سیدرضا میرزاده، رئیس مجمع بسیج اساتید استان قم نیز در این نشست هماندیشی گفت: تضعیف مرجعیت افکار عمومی و انتقال مرجعیت از نمادهای اسلامی و ملی به نمادهای فضای مجازی از جمله توطئههای دشمنان علیه این نظام و انقلاب است، اما علیرغم تمام تلاشهایی که برای تضعیف مرجعیت پدر و مادر، معلم و اساتید انجام شده، نسل جوان و مدیران ما هنوز اساتید دانشگاهها را بهعنوان مرجع قبول دارند.
وی افزود: اساتید باید از این فرصت طلایی با فهم عمیق و رصد دقیق و مستمر تحولات استفاده کرده و به جهاد تبیین بپردازند که اگر در این برهه در قبال تحولات جامعه و جهان منفعل رفتار کنند مرجعیت خود را تضعیف کردهاند.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین رضا سلمآبادی، مدیر امور پردیسهای دانشگاه فرهنگیان استان قم با اشاره به گستردگی تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمنان علیه ملت ما، اظهار کرد: میدانیم در این تهاجم آسیبهایی هم دیدیم و ریزشهایی هم داشتیم ولی رویشهایی هم که داشتیم زیاد بوده و ناامید نیستیم.
وی بیان کرد: ما قرآن کریم که تنها معجزه جاویدان پیامبران است را برای درمان دردهای روحی، فرهنگی و تربیتی در اختیار داریم و باید به سمت آن، پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) که مفسران قرآن هستند، برویم؛ ما بهعنوان کسانی که پرچم مسائل فرهنگی را به دوش کشیدیم باید در مسجد مقدس جمکران که رسالت جهانی دارد، از ظرفیتها برای تحقق این مهم استفاده کنیم.
مدیر امور پردیسهای دانشگاه فرهنگیان استان قم با اشاره به اینکه در دوران تولیت جدید مسجد مقدس جمکران زمینه تحقق این امر مهم فراهم شده است، یادآور شد: پیشنهاد میکنم مرکز امامشناسی با محوریت مهدویت در قم ایجاد کنیم که اساتید و دانشجویان بهصورت مستمر از سراسر کشور بیایند و با مهدویت، آموزهها و شبهات آن آشنا شوند.
انتهای پیام