کد خبر: 4248189
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم مطرح کرد

تجهیز مدارس به کتابخانه؛ راهکار رفع کمبود کتابخانه در قم

مهدی توکلیان گفت: خیرین مدرسه‌ساز می‌توانند در کنار مجموعه چندمنظوره مدرسه، نسبت به راه‌اندازی کتابخانه دانش‌آموزی درساختمان مدرسه نیر اقدام کنند، با این اقدام، فقر فضای کتابخانه‌ای استان در کنار رفع فقر فضای آموزشی در استان برطرف می‌شود.

مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قمبه گزارش ایکنا از قم، مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم، که روز گذشته ۲۳ آبان‌ماه، در نشست خبری روز کتاب که در کتابخانه‌ مرکزی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: ۲۴ آبان همزمان با سالروز رحلت علامه طباطبایی به عنوان روز کتابدار و کتابخوانی در تقویم کشور ثبت شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم بیان کرد: روز شنبه هفته آینده از برگزیدگان کتابخوانی، خیرین عرصه کتاب و کتابداران تقدیرخواهد شد.

وی ادامه داد: این آیین روز شنبه 26 آبان ماه از ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار می‌شود که افراد تجلیل شونده بر اساس میزان امانت، تلاش در جذب کتابداری، حضور موثر در مراکز کتابخوانی در رده‌های سن مختلف انتخاب شده‌اند.

توکلیان تصریح کرد: «راضیه تجار» به عنوان نویسنده شاخص در برنامه تجلیل از فعالان کتابخوانی سخنرانی می‌کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم ابراز کرد: در قم ظرفیت‌های متفاوتی با توجه به اینکه پایتخت فرهنگی کشور است، دارد و در بخش کتاب خوانی و کتابخانه داری نیز فعال است.

توکلیان اضافه کرد: در حال حاضر ۲۶ کتابخانه در استان قم وجود دارد و کتابخانه‌ای در روستای لنگرود در روز چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه افتتاح می‌شود.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا کتابخانه سلفچگان نیز تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد، ضمن اینکه اقداماتی در این راستا انجام شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم ابراز کرد: پردیسان با توجه به تراکم جمعیتی و وجود بیش از ۱۸ مرکز آموزش عالی به کتابخانه عمومی نیاز مبرم دارد که این مطالبه را در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی داریم.

توکلیان افزود: نهاد کتابخانه عمومی براساس مصوبه قانون مجلس نهاد مردم غیردولتی است و تملکی در زمین‌های کتابخانه‌ای ندارد و این تملک برعهده راه شهرسازی و وزارت فرهنگ و ارشاد است.

وی یادآور شد: کمبود کتابخانه در استان قم امری مشهود است بنابراین این امر می‌طلبد تا متولیان این امر و خیرین نسبت به آن اهتمام داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم اظهار کرد: اقدامات مشترکی جهت گسترش فرهنگ کتابخوانی در سطح استان قم انجام شده که در اختیار گذاشتن کتابخانه امام صادق علیه السلام از سوی آیت‌الله سبحانی و تأسیس کتابخانه دارالعرفان توسط شیخ حسن انصاری از جمله این اقدامات است

وی افزود: مهمترین مشکلات راه‌اندازی کتابخانه در منطقه پردیسان، کمبود ساختمان است و همچنین هنوز خیرین حوزه کتاب، به اهمیت کتابخانه‌سازی پی نبرده‌اند. رسانه‌ها به عنوان بازوی توانمند اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان، انگیزه‌ای برای خیرین کتابخانه‌ساز شوند.

وی بیان کرد: در حوزه کتابخانه های مشارکتی نیز آمادگی لازم را داریم و همواره از تمام اهلی کتاب و کتاب‌دوستان حمایت لازم را داریم.

توکلیان گفت: با همکاری خانه مطبوعات استان قم بنابراین شده که دوره‌های عکاسی با موبایل، خبرنویسی و سواد رسانه درکتابخانه‌های امام خامنه‌ای، نوبهار و مرکزی قم از ۲۷ آبان به مدت سه روز برگزار شود.

وی افزود:برگزاری پویش «۱۷+۱» به مناسبت ایام معصومیه و معرفی کتاب با این موضوع و پویش «محیا و‌ یحیی» به‌مناسبت اولینسالگرد طوفان الاقصی ازجمله اقدامات فرهنگی این اداره‌کل بوده است.

توکلیان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود هزار و ۴۶۰ برنامه فرهنگی در ۲۶ کتابخانه استان برگزار شده است، حدود ۷۴۱ هزار و ۵۱۱ عنوان منبع به کتابخانه‌های عمومی استان افروده شده که شاهد افرایش ۳۴درصدی آن هستیم.

وی افزود: همچنین شاهد رشد ۳۶ درصدی اعضای کتابخانه‌ها هستیم که ۴۰ هزار و ۲۹۸ نفر عضو فعال حضور دارند، همچنین در حوزهاهدای کتاب شاهد رشد ۲۱ درصدی هستیم.

توکلیان تصریح کرد: خیرین مدرسه‌ساز می‌توانند در کنار مجموعه چندمنظوره مدرسه، نسبت به راه‌اندازی کتابخانه دانش‌آموزی در ساختمان مدرسه نیر اقدام کنند.

وی افزود: با این اقدام، فقر فضای کتابخانه‌ای استان در کنار رفع فقر فضای آموزشی در استان برطرف می‌شود. همچنین این کتابخانه می‌تواند در دسترس عموم‌ قرار بگیرد و اهالی منطقه از آن بهره‌مند شود.

توکلیان گفت: از دیگر مزایای راه‌اندازی کتابخانه‌ در محیط آموزشی مدرسه آن است که سیر مطالعاتی برای دانش‌آموزان تعیین می‌شودکه علاوه‌ بر مأنوس شدن آنان با فضای مطالعه و کتابخوانی، سبب ارتقای سطح آگاهی و رشد آنان می‌شود.

وی در پایان اظهار کرد: سند ملی خواندن به‌عنوان سد بالا ستی بسیار حائز اهمیت است که امیدواریم در بالا بردن میزان خواندن در بین مردم تاثیرگذار باشد.

خبرنگار: علی حسینی

انتهای پیام
captcha