اربعین که میشود، انگار عشق طور دیگری معنا پیدا میکند و دوباره جاده برای راهیشدن هموار میشود، جادهای پر از عشاق که به عشق دیدن دلدار به صف میشوند، این یک سوی داستان عاشقی است، سوی دیگر آن برپایی موکبها در مسیر دلدادگی و اخلاص است.
موکبها این روزها همزمان با پیادهروی میلیونی اربعین این مانور بزرگ بینالمللی، ایستگاهی برای خدماترسانی به همه دلدادگانی است تا دقایقی در خنکای موکبها استراحت کنند. موکبدارانی که با خدمت به زائران اباعبدالله(ع) قید شیرینی پیادهروی را زدهاند و از درون موکبها، دلهایشان را به شش گوشه گره زدهاند.
یکی از این موکبهای مسیر عاشقی، موکب «عشاق المهدی(عج)» است که در جاده قم به اراک 200 متر بعد از پل سلفچگان برپا شده و موکبداران دلتنگی دوری از کربلا را با خدمت شبانهروزی به زائران اربعین، تسکین میدهند.
اما اینجا داستان عجیبی است، اینجا برای کارکردن، نخوابیدن و برای جا نماندن رقابت است، فقط باید حسین(ع) داشته باشی تا داستان را بفهمی وگرنه با هیچ منطق و توضیحی نمیشود گفت. چند روزی است اینجا بساط عاشقی برپاست و هرجا را که نگاه میکنی هیچ توضیحی جز عشق و ارادت و خدمت نداری.
یکی در گوشهای سنجاق میزند و پارچه نصب میکند، یکی هم آن گوشه زیر آفتاب سوزان، عرق ریزان بار هیزم خالی میکند تا زائری بدون چای نماند، یکی هم دورتر از موکب داخل شهر کم و کسریها را بار میزند تا به موکب برساند. خادمان بینام و نشان هم موکب را سیاهپوش کردهاند و از خدا میخواهند نام نشانشان در دفتر فرشتگان ثبت شود.
اینجا داستان عجیبی در جریان است، مثل داستان املتهای نیمه شب برای زائران دیر از راه رسیده و جا مانده از سفره غذا و پذیرایی از آنها با املتهایی که طعم و بوی محبت و عاطفه میدهد و این چنین خدمت تا ساعت ۲ و ۳ بامداد با چشمان غرق در خواب خادمان و تنهای خستهشان ادامهدار میشود. در این موکب، صبح و ظهر و شب سفره پهن است و به برکت امام حسین(ع) زائران دور این سفره جمعاند.
اما عجیبتر از همه اینها، قصه التماس دعاهاست، التماس دعای زائران از خادمان و خادمان از زائران، هرکدام حسرت آن یکی را دارد، یکی حسرت زیارت و دیگری حسرت خدمت و ما حیران و سرگردان معادله حسینیم که از هر طرف حل میکنی جوابش یکی است.
پای حرارت و آتش چای دعا کردیم هرکسی اینجا ایستاده از آتش جهنم دور باشد، با جارو کردن موکب دعا کردیم فرشتهها هم اگر گناهی از این خادمان دارند جارو کنند و دور بریزند، پای کلمنهای یخ و آب و شربت که عطش زائران به یاد عطشان کربلا رفع میشود دعا کردیم آب حوض کوثر گوارای وجود خادمانش باشد؛ خادمان غرفه فرهنگی اما بینام و نشان زیر آفتاب سوزان با تمام سختیها، روح زائران را مینوازند و برای تمام سختیها و کمبودها از جان مایه میگذارند.
موکب «عشاق المهدی(عج)» این روزها گوشه گوشهاش داستان خدمت و ارادت است، تا صبح هم که بگوییم تمامی ندارد، مثل صاحب شکلاتها که آمد و به یاد پدر شهیدش نشست و بستهبندی کرد و تقدیم موکب کرد و رفت، مثل کفشهایی که توسط دهه نودیها واکس میخورد، مثل کسی که برای رفع خستگی خادمان قهوه آورد و با دستان خودش ریخت و به دست خادمان داد، التماس دعا گفت و رفت، مثل زن و شوهری که بعد از کلی خستگی، این راه را آمدند و سریع در آشپزخانه سیخ و جوجهها را دیدند و بیسؤال و بیمنت نشستند پای کار تا جا نمانند.
اما دستان آنها پر از خالیست، این همه خدمت، بیخوابی، زحمت، تلاش، همت و... را با کدام حساب دنیایی میشود تسویه کرد؟ بارالها تنها خودت از عرش کبریاییات میتوانی پاسخی دهی در شأن پروردگاریات، تمام قدمهایشان را ببین و بنویس و ذخیره روز وحشت و تنهاییشان کن.
بعد از گشتی در موکب و غرق شدن در حال و هوای خدمت به زوار امام حسین(ع) پای صحبتهای یکی از اعضای هیئت امنای این موکب نشستیم تا با داستان شکلگیری موکب و خدمات آنها بیشتر آشنا شویم؛ تهمینه مرزبند، عضو هیئت امنای موکب عشاق المهدی در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه داستان شکلگیری این موکب از فعالیت در گروههای جهادی شروع شد، میگوید: در سال گذشته، با کمک خیرین و توسط گروه خیریه و جهادی که چندین سال است فعالیت دارد، 134 زائر اولی نیازمند را به کربلای معلی اعزام کردیم، اما در این سفر اتفاقاتی پیش آمد و ساک چند نفر از زائران گم شده و آنها بدون لباس ماندند، هر چند ما در آنجا برایشان لباس تهیه کردیم اما این اتفاق برای ما بسیار ناراحت کننده بود.
وی ادامه میدهد: به نجف اشرف که رسیدیم در رختشویخانهای لباسهای زائران شستشو شد، با دیدن این رختشویخانه ایدهای به ذهن بنده خطور کرد که چه خوب است یک موکب ویژه شستشوی لباسهای زائران داشته باشیم، پس از بازگشت از سفر کربلا با چند نفر از دوستان جهادی که در امر کار خیر بودند پیشنهاد تأسیس موکب را مطرح کردم که با توجه به اینکه همه خانم بودیم تردید در این زمینه زیاد بود و برخی بیان میکردند که این کار برای خانمها سخت است.
مرزبند میگوید: اما در نهایت نخستین موکب خود را با کمک خیرین و مردم در نیمه شعبان امسال در بلوار پیامبر اعظم(ص) قم و با محوریت فرهنگی و پذیرایی برپا کردیم، در ادامه موکب دوم برای شهدای خدمت و موکب سوم در عید غدیر برپا شد، در ادامه تصمیم بر این شد که موکب را در سازمان عتبات بهصورت رسمی ثبت کنیم و این شد که موکب «عشاق المهدی(عج)» اربعین بهعنوان نخستین موکب زنان کشور به ثبت رسید.
عضو هیئت امنای موکب عشاق المهدی(عج) بیان میکند: پس از ثبت موکب، برای برپایی آن به دنبال مکانی کاملاً مردمی که مربوط به هیچ یک از ارگانهای دولتی نباشد بودیم، در نهایت در دو کیلومتری جاده اراک به سلفچگان مکان مناسبی به ما اهدا شد، در ادامه نیز با مسئولان سلفچگان اعم از بخشدار، امام جمعه، بهداشت، نیروی انتظامی و آتش نشانی برای انجام اقدامات حمایتی جلسه برگزار و خوشبختانه این همکاری شکل گرفت و مشکلات مربوطه حل شد.
وی ادامه میدهد: در ابتدا تصور بر این بود که همه مسئولان این موکب خانم هستند، اجرا و موفقیت این موکب سخت خواهد بود، اما به یاری خدا تا به امروز ما پنج گروه جهادی شامل گروه جهادی حضرت رقیه(س) با مسئولیت بنده، گروه جهادی صاحبالزمان(عج) با مسئولیت خانم باقری، گروه جهادی حاج قاسم با مسئولیت خانم پولادوند، گروه جهادی سرداران مقاومت با مسئولیت خانم تقینژاد و گروه جهادی صاحب الزمان عشاق المهدی(عج) با مسئولیت خانم شجربر توانستیم موکب «عشاق المهدی» را پیش برده و با خدمات پذیرایی، اسکان و فرهنگی و درمانی و خودرویی در خدمت زائران سیدالشهدا(ع) باشیم.
وی میگوید: موکب عشاق المهدی(عج) از هفتم تا هفدهم ماه صفر بهصورت 24 ساعته از زوار با پخش وعدههای اصلی و میان وعده پذیرایی میکند، همچنین زائران میتوانند در بین راه، برای رفع خستگی در موکب استراحت کنند. در کنار این موکب، موکب شهدای بخش سلفچگان نیز در زمینه فراهم کردن و پخش میان وعده برای زائران فعالیت میکند.
و حالا چند روزی است اینجا ردی از بهشت احساس میشود و به مدد الهی و به نظر اهلبیت(ع) و به همت خادمان، موکب عشاقالمهدی(عج) در حال خدمت به زائران اربعین حسینی است، ما نیز میتوانیم برای جا نماندن از این قافله و همراهی در این عاشقی نذورات خود را به شماره کارت ۵۸۹۲۱۰۷۰۴۶۷۳۲۱۵۵ بهنام موکب «عشاق المهدی(عج)» اهدا کنیم.
گزارش از مهنوش بهروز
انتهای پیام