سیاست دانشگاه علمی کاربردی تأمین نیاز بازار کار است
کد خبر: 4109923
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۳

سیاست دانشگاه علمی کاربردی تأمین نیاز بازار کار است

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی گفت: سیاست دانشگاه علمی کاربردی تأمین نیاز بازار کار است، به عبارتی یکی از اهداف اصلی دانشگاه اشتغال‌زایی و توانمندسازی شاغلان است.

محمد جواد سلجوقی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمدجواد سلجوقی، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی، امروز 5 دی‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع «آغاز پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی» که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: سیاست دانشگاه علمی کاربردی تأمین نیاز بازار کار است، به عبارتی یکی از اهداف اصلی دانشگاه اشتغال‌زایی و توانمندسازی شاغلان است. به همین دلیل رشته‌های موجود در این دانشگاه هم به لحاظ عنوان و هم به لحاظ محتوا متفاوت از سایر دانشگاه‌هاست.

وی با بیان این که دانشگاه علمی کاربردی تنها دانشگاهی است که در هر پذیرش، نیازسنجی می‌کند، ادامه داد: اگر در این نیمسال نیازسنجی صورت گیرد و اعلام نیاز به سازمان سنجش شود، ممکن است در مهرماه نتایج نیازسنجی مجدد تغییر یابد و رشته‌های متفاوتی اعلام نیاز به سازمان سنجش شود. بنابراین رشته‌ها و تعداد دانشجویان به صورت بلندمدت نیست.

 سلجوقی ابراز کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی براساس طرح آمایش آموزش عالی و آمایش سرزمین پذیرش انجام می‌دهد، به عبارتی هم مراکز و هم دانشگاه علمی کاربردی برنامه چهارساله دارند. در کنار آن نیازسنجی این روند را تکمیل می‌کند. به همین دلیل سیاست دانشگاه علمی کاربردی این است که اگر برای رشته‌ای متقاضی و بازار کاری وجود نداشته باشد، پذیرش در آن رشته انجام نمی‌شود. همچنین مراکزی که چهارچوب‌ها و مقررات آموزشی ذکر شده را رعایت نکنند و دچار مشکلات نظارتی باشند، تعطیل خواهند شد.

وی یادآور شد: از سال 1396 طبق بخشنامه‌ شورای عالی اداری که در آن محدودیت پذیرش در دستگاه‌های دولتی ذکر شده بود، دستگاه‌های دولتی دانشجو نپذیرفتند و از اواخر سال 1398 باقیمانده دانشجویانشان را به مراکزدیگر منتقل کردند.

 رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی ضمن اشاره به خلاء موجود ناشی از این بخشنامه، بیان کرد: دستگاه‌های دولتی امکانات خوبی را برای پذیرش دانشجو دارند و در عین اینکه بسیاری از نیازهای خود را در مراکز آموزش عالی خود می‌توانند برطرف کنند.

وی افزود: بدین ترتیب دانشگاه علمی کاربردی با بخش خصوصی و عمومی غیردولتی  دانشجویان خود را پذیرش و تربیت می‌کنیم.

سلجوقی در پاسخ به این سوال که آیا شهریه‌ها در دوره جدید تغییر یافته است، گفت: خوشبختانه شهریه‌های دانشگاه نسبت به مهرماه تغییری نداشته است. همچنین رشته‌های جدید این دانشگاه به دلیل تقاضای موجود در بازار کار بیشتر در زمینه فناوری اطلاعات (IT) و خدمات است.

وی با اشاره به ظرفیت 20 هزار نفری دانشگاه علمی کاربردی خراسان رضوی در پذیرش دانشجویی، اظهار کرد: حدود 50 درصد ظرفیت خالی در این دانشگاه وجود دارد؛ البته در حوزه‌های خدمات و مدیریت تقاضای بیشتری برای ثبت‌نام وجود دارد و در بهمن ماه و مهرماه سال گذشته حدود 20 درصد رشد پذیرش را شاهد بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی افزود: راهکاری که برای ظرفیت خالی 50 درصدی در نظر گرفته شده، با مقوله‌های پژوهش و خانه‌ نوآوری و استارت‌آپ‌ها پر می‌شود. در بسیاری از مراکز علمی کاربردی مرکز نوآوری وجود دارد و از ظرفیت خالی برای آموزش‌های کوتاه مدت در مراکز نوآوری و خلاقیت استفاده می‌کنند.

وی ضمن تقسیم دانشگاه‌های کشور به سه دسته، نخست دانشگاه‌هایی که مرزهای دانش را گسترش می‌دهند، دوم دانشگاه‌هایی که آموزش برای آموزش است و سوم دانشگاه‌هایی که در حوزه اشتغال فعالیت می‌کنند، بیان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی از جمله دانشگاه‌هایی است که در حوزه اشتغال و در ارتباط با نیازهای جامعه فعالیت می‌کند.

سلجوقی در خصوص برنامه‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی درخصوص پذیرش دانشجوی غیرایرانی ، گفت: این امر در زمره سیاست‌های دانشگاه است و اقداماتی در دست پیگیری است. در حال حاضر بیش از 100 دانشجوی اتباع در مراکز علمی کاربردی خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی در خصوص وضعیت و شرایط پذیرش شعب جدید، بیان کرد: شرط دانشگاه جامع علمی کاربردی برای تأسیس شعبه جدید، تضمین اشتغال است، بدین معنا که بتواند برای فارغ التحصیلانش ضمانت ایجاد اشتغال دهد. با رعایت این شرط متقاضیان می‌توانند نسبت به ایجاد شعبه جدید اقدام نمایند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی و کارشناسی صورت می‌گیرد، ابراز کرد: سیاست دانشگاه جامع علمی کاربردی این است که بتواند تا مقطع دکترا دانشجو پذیرش کند، زیرا در قانون نظام آموزش و تربیت فنی وحرفه‌ای و مهارتی مصوب سال 1396 مجلس شورای اسلامی، هم در مقوله صلاحیت حرفه‌ای و هم در بحث آموزش تا مقطع دکترا برنامه مهارتی پیش‌بینی شده است.

 رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی با بیان اینکه بیش از 70 درصد از فارغ التحصیلان و دانشجویان علمی کاربردی جذب بازار کار می‌شوند، تصریح کرد: این امر بدان علت است که هم پذیرش براساس نیازسنجی صورت می‌گیرد و هم آموزش براساس نیاز بازار است. همچنین حدود 70 درصد از واحدهای ارائه شده در این دانشگاه به صورت عملی و 30 درصد به صورت نظری است.

وی در پاسخ به سوال یکی از اصحاب رسانه مبنی بر ادغام دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاه‌ پیام نور، اظهار کرد: بحث ادغام مطرح نبوده، بلکه پیشنهادی مطرح شده که در آن وزارت علوم بتواند به نوعی سامان‌دهی در ارتباط با دانشگاه‌ها، وضعیت پذیرش و دانشجویان داشته باشد. آخرین اخباری که داریم این بحث در کمیسیون آموزش و پژوهش مجلس شورای اسلامی مطرح شده است. بنابراین ادغام یا حذف دانشگاه‌ها مطرح نیست، بلکه موضوع و دغدغه مسئولین تقویت آموزش‌های مهارتی و به تبع آن رشد و بالندگی دانشگاه جامع علمی کاربردی در کشور است. 

سلجوقی با اشاره به آغاز پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی از روز گذشته، گفت: امکان ثبت‌نام از طریق سایت سازمان سنجش کشور برای رشته‌های کارشناسی تا 14 دی ماه فراهم است. همچنین از 7 تا 17 دی‌‌ماه  در مقطع کاردانی ثبت صورت می‌پذیرد. همچنین شیوه پذیرش دانشگاه جامع علمی کاربردی از طریق سوابق تحصیلی و بدون آزمون است.

خزایی، نماینده روسای مراکز علمی کاربردی خراسان رضوی با اشاره به ویژگی کارآفرین بودن دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان کرد: یکی از فعالیت‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی که در خراسان رضوی انجام شده، تشکیل کمیته‌ رفاهی  به دستور دکتر سلجوقی در حمایت از کسب و کار دانشگاه است که در هیچ کجای کشور چنین مدلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در این کمیته برای دانشجویان دارای کسب و کار، نوعی از اشتراک‌گذاری میان مراکز و دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد و از آن شخص و کسب و کار بدین شکل حمایت می‌شود. این مدل جدید که در خراسان رضوی درحال اجراست، هنوز در ابتدای راه قرار دارد و امید است که بتواند رشد و گسترش یابد.

نماینده روسای مراکز علمی کاربردی خراسان رضوی با اشاره به پراکندگی و توزیع فراوان مراکز علمی کاربردی در سطح استان، بیان کرد: تعداد 30 مرکز علمی کاربردی در خراسان رضوی در حال فعالیت است و مدارک این دانشگاه به لحاظ ترجمه در خارج کشور مانند مدارک فنی وحرفه‌ای است و از اقبال خوبی برخوردار است.

انتهای پیام
captcha