مشهد؛ قطب پیوند و اهدای عضو در شرق و شمال شرق کشور
کد خبر: 4093847
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۳
رئیس بیمارستان منتصریه مشهد بیان کرد:

مشهد؛ قطب پیوند و اهدای عضو در شرق و شمال شرق کشور

رئیس بیمارستان منتصریه مشهد با اشاره به اینکه مشهد، قطب پیوند و اهدای عضو در شرق و شمال شرق کشور است، گفت: افزایش چشمگیر شاخص اهدای عضو در واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد ناشی از سه عامل رضایت خانواده‌ها، فعالیت رسانه‌ها و همچنین توانایی بالای این دانشگاه در پیوند عضو است.

اهدای عضوبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، محسن علی‌اکبریان، رئیس بیمارستان منتصریه مشهد گفت: شاخص اهدای عضو در کشور در سال ۱۳۸۰ و همزمان با نخستین پیوند عضو از بیمار مغزی یک به ازای یک میلیون نفر جمعیت بود که اکنون میانگین این شاخص (پی. ام. پی) در کشور ۱۱ و در استان خراسان رضوی، ۱۷ است که این رقم در مشهد، دو برابر میانگین کشوری، یعنی ۲۱ اهدا به ازای هر میلیون جمعیت است.

وی افزود: افزایش چشمگیر شاخص اهدای عضو در واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ناشی از سه عامل رضایت خانواده‌ها، فعالیت رسانه‌ها و همچنین توانایی بالای این دانشگاه در پیوند عضو است. در دهه ۸۰ تنها اهدا و پیوند کلیه، قرنیه، پوست، قلب و پانکراس در این بیمارستان انجام می‌شد که با پیشرفت‌های صورت گرفته اکنون عمل پیوند کبد، ریه، پیوند همزمان کبد و کلیه و پیوند همزمان کلیه و پانکراس نیز انجام می‌شود.

رئیس بیمارستان منتصریه مشهد با بیان اینکه هم اینک بیشتر عمل‌های پیوند اعضا در مشهد قابل انجام است، افزود: برداشت قلب در بیمارستان منتصریه و پیوند آن در بیمارستان امام رضا(ع)، برداشت قرنیه در بیمارستان منتصریه و پیوند آن در بیمارستان خاتم الانبیا(ص) و یا در بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام می‌شود.

وی ادامه داد: پیوند کبد، پانکراس و کلیه، پیوند همزمان کبد و کلیه و همچنین پیوند همزمان کلیه و پانکراس نیز در بیمارستان منتصریه و پیوند قلب، ریه و پوست در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد صورت می‌گیرد.

علی‌اکبریان در خصوص چگونگی آگاهی واحدهای پیوند و اهدای عضو بیمارستان از بیماران مرگ مغزی، گفت: شناسایی بیماران مرگ مغزی به سه روش بررسی حضوری و یا تلفنی بخش‌های آی سی یوی بیمارستان‌ها توسط بازرسان و یا از طریق گزارش‌های دریافتی از سوی بیمارستان‌ها صورت می‌گیرد.

اهدای بیش از 5000 عضو و بافت به نیازمندان عضو در مشهد

رئیس بیمارستان منتصریه مشهد با بیان اینکه خراسان رضوی در راستای فرهنگ‌سازی اهدای عضو پیشتاز است، گفت: از زمان راه‌اندازی واحد پیوند اعضای بیماران مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکنون 1245 مورد مرگ مغزی منجر به پیوند شده است که در مجموع 5294  عضو و بافت به نیازمندان عضو اهدا و پیوند شده است که این امر نشان از فرهنگ سازی مطلوب در جامعه دارد.

علی‌اکبریان افزود: طی این مدت بیشترین پیوند اعضا مربوط به کلیه با 1645 مورد و بیشترین پیوند بافت مربوط به قرنیه چشم با  1319 مورد بوده است.

وی ادامه داد: از این تعداد اهدای عضو،  1108 مورد پیوند پوست،  515 مورد پیوند کبد، 98 مورد پیوند قلب، 19 مورد پیوند کلیه و پانکراس(لوزالمعده) همزمان با هم، هشت مورد پیوند پانکراس یا لوزالمعده، سه مورد پیوند ریه و هفت مورد پیوند همزمان کلیه و کبد انجام شده است.

رئیس بیمارستان منتصریه مشهد با بیان اینکه بیشترین عضو ارسالی از این مرکز کبد اهدایی بوده است، مقصد بیشترین اعضای ارسالی را مرکز پیوند عضو شیراز بیان کرد و گفت: از مجموع اعضای اهدایی یاد شده، 561 مورد شامل 459 کبد، 90 کلیه، 6 قلب و 6 پانکراس به مراکز پیوند عضو در تهران و شیراز ارسال شده است، زیرا یا در مشهد گیرنده آن عضو وجود نداشته‌ و یا متقاضیان دریافت عضو پیوندی در مراکز یادشده بدحال‌تر بوده‌اند.

علی‌اکبریان با بیان اینکه بیشترین مرگ‌های مغزی‌ مربوط به رده 30 تا 55 ساله‌ها است، ادامه داد: از سال 1380 تاکنون رده سنی اهداکنندگان مرگ مغزی بین 6 ماهه تا 73 ساله بوده است که در سال 1400 کمترین سن بیمار مرگ مغزی 1.5 سال و بالاترین سن بیمار مرگ مغزی 73 سال بوده است.

وی گفت: واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی در بیمارستان پیوند اعضای منتصریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب اهدای عضو و پیوند اعضا در شرق و شمال شرق کشور، از سال 1380 راه‌اندازی شده و استان‌های سه گانه خراسان و همچنین استان‌های گلستان، سمنان، کرمان، زاهدان، سیستان و بلوچستان را زیر پوشش دارد. بر این اساس کلیه بیمارانی که در این استان‌ها دچار مرگ مغزی می‌شوند، پس از جلب رضایت خانواده آنان برای فرایند اهدا و پیوند عضو به بیمارستان منتصریه مشهد اعزام می‌شوند.

انتهای پیام
captcha