تفکر و تعقل عبادات برتر / در مفهوم و مصادیق عبادات تجدید نظر شود
کد خبر: 3956829
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۴
حجت‌الاسلام فرحزاد:

تفکر و تعقل عبادات برتر / در مفهوم و مصادیق عبادات تجدید نظر شود

سخنران حرم مطهر حضرت معصمومه(س) گفت: گره‌گشایی از مشکلات دیگران، حضور در مجالس مذهبی، ذکر فضایل اهل‌ بیت(ع)، خدمت به والدین و... همگی از عبادت‌هایی هستند که از آن‌ها غفلت شده است به همین خاطر باید در مفهوم عبادات تجدیدنظر شود.

در مفهوم و مصادیق عبادات تجدید نظر شود/ تفکر و تعقل عبادات برتربه گزارش ایکنا از قم به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حبیب‌الله فرحزاد، سخنران حرم بانوی کرامت، طی سخنانی در حرم مطهر اظهار کرد: عبادت فقط در نماز و روزه و تلاوت قرآن خلاصه نمی‌شود، چراکه طبق روایات بعضی از مسائل که در نگاه انسان‌ها به‌عنوان عبادت مطرح نمی‌شود افضل عبادات است و به‌طور مثال اندیشیدن و تفکر در مخلوقات و آفاق‌ و انفس و قدرت بالغه الهی و… یک عبادت بزرگی است که عده‌ای از انسان‌ها از آن غافل هستند.

وی ادامه داد: درک شکوه و عظمت خداوند و عبرت گرفتن از تولد و مرگ انسان‌ها بسیار تأثیرگذار است و می‌تواند به‌عنوان عبادت از آن یاد کرد.

استاد حوزه علمیه افزود: تعقل و تفکر می‌تواند به‌عنوان عبادت‌های برتر باشد، در حالی‌ که متأسفانه در فرهنگ امروزی از آن‌ها غفلت شده است.

فرحزاد تأکید کرد: عدم تفکر به هنگام قرائت قرآن و قرائت ادعیه یک آفت بزرگی است که دامن‌گیر بعضی از انسان‌ها شده است، در حالی‌ که طبق روایت یک‌ لحظه تفکر و تأملی که انسان را به حقیقت برساند، برتر از 70 سال عبادت است.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: عبرت گرفتن از جریان تاریخ و تأمل در خصوص خلقت کهکشان‌ها و… می‌تواند زندگی انسان‌ها را متحول کند که طبق روایت سررشته تمام خوبی‌ها همین تأمل و تفکر حقیقی است.

وی در ادامه گفت: شهوت ریاست بلاهای بزرگی را به انسان می‌رساند و شهوت شهرت نیز باعث آفات می‌شود.

فرحزاد تصریح کرد: تفکر و تأمل حقیقی، انسان را از انجام گناه باز می‌دارد، چراکه در این‌گونه موارد انسان به عاقبت نکبت‌بار معاصی نگاه می‌کند.

وی گفت: کسانی که در شغل شریف قضاوت مشغول هستند باید خیلی مواظب باشند، چراکه در لبه پرتگاه هستند و به هنگام صدور حکم باید خلیلی دقت داشته باشند و کسانی که نمی‌توانند بر رفتار و تفکرات خود کنترل داشته باشند به‌ هیچ‌ وجه نباید به دنبال این شغل بروند.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: افرادی که فکر می‌کنند اهلیت قضاوت ندارند و امکان دارد در صورت پیشنهاد رشوه نتوانند پیشنهاد مالی را رد کنند نباید هیچ‌گاه به دنبال قضاوت بروند.

فرحزاد افزود: حر بن یزید ریاحی یک‌ لحظه تفکر کرد و عاقبت‌به‌خیر شد اما عمر سعد با عدم تأمل و تفکر عاقبت به شر شد.

وی در پایان گفت: گره‌گشایی از مشکلات دیگران، حضور در مجالس مذهبی، ذکر فضایل اهل‌ بیت(ع)، خدمت به والدین و… همگی از عبادت‌هایی هستند که از آن‌ها غفلت شده است به همین خاطر باید در مفهوم عبادات تجدیدنظر شود.

انتهای پیام
captcha