رضوی: افتخار می‌کنم مادر شهید مرا فرزند خود می‌داند
کد خبر: 3946480
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۳
گزارش ایکنا از اختتامیه فیلم عمار؛

رضوی: افتخار می‌کنم مادر شهید مرا فرزند خود می‌داند

یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شب گذشته 19 دی با پاسداشت سیدمحمود رضوی؛ تهیه‌کننده سینما و کلر ژوبر؛ نویسنده مسلمان فرانسوی خاتمه یافت.

به گزارش ایکنا، ویژ‌ه‌‌برنامه تلویزیونی اختتامیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار شب گذشته 19 دی با پاسداشت سیدمحمود رضوی؛ تهیه‌کننده سینما و کلر ژوبر؛ نویسنده مسلمان فرانسوی برگزار شد.

در این برنامه، میز نقد با حضور نادر طالب‌زاده و ایمان گودرزی، کارگردان مستند «هبوط» برگزار شد.

حمله کمونیست‌ها به آمل در «هبوط»

طالب‌زاده در ابتدای این برنامه در سخنانی خطاب به کارگردان مستند گفت: «هبوط» فیلم موثری در مورد ماجرای آمل در سال ۶۰ بود که مقدمه این فیلم با صحبت‌های بهروز افخمی شروع می‌شود. کاری که در این مستند انجام دادید، حرکت بسیار خوبی و سنجیده‌ای بود. «هبوط» تحلیل بسیار خوبی از انقلاب اسلامی ایران بود. زیرا وقتی این فیلم را می‌بینید گویی کل انقلاب را دیدید. کاری که این مستند کرد ۱۰۰ آدم مبلغ دین نمی‌توانستند انجام بدهند. این فیلمی بود که چندباره می‌توانستیم آن‌ را ببینیم. در این واقعه تاریخی مردم فراوانی جان خود را به خطر انداختند تا شهر آمل را نشان بدهند. آقای افخمی در سال ۶۰ این ماجرا را ثبت کردند.

بهروز افخمی نیز در ارتباط تلفنی درباره حمله کمونیست‌های جدایی‌طلب به آمل اظهار کرد: ما در تلویزیون یک گروه سیاسی بودیم که در بخش داخلی آن جریان ترورهای سال ۶۰ را در قالب برنامه‌ای به نام «بازی‌خورده‌ها» نشان می‌دادیم که هر هفته پخش می‌شد. در این برنامه با خانواده‌هایی هم که قربانی ترور شده بودند، مصاحبه می‌کردیم. بعد از چند مدت تعطیلی این برنامه، شنیدیم که شهر آمل را گروه «سربداران» تسخیر کردند. آنها با یک گروه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفره مائوئیست بودند که شهر را گرفته بودند. روز دوم و سوم بود که به سمت آمل حرکت کردیم، سه روز طول کشید تا به شهر رسیدیم چون برف سنگینی آمده بود و به سختی توانستیم خود را به شهر برسانیم.

وی با اشاره به مستند «هبوط» خاطرنشان کرد: ایمان گودرزی همت کرد و فیلم آن حادثه آمل را پیدا کرد. ما خودمان فرصت نکردیم که آن را به صورت نگاتیو تبدیل کنیم، خودم تعجب کردم که آقای گودرزی بعد از ۴۰ سال، توانستند آن فیلم را پیدا کردند.

امیدوارم سیدمحمود رضوی به سینما برگردد

در بخش بعدی ویژه برنامه اختتامیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور فرزند شهید صیاد شیرازی در استودیوی برنامه و بیان خاطراتی از پدرش، پس از پخش مستندی درباره سیدمحمود رضوی، تهیه‌کننده آثاری مانند «سیانور»، «ماجرای نیمروز» ۱ و ۲ درباره ترورهای دهه شصت و منافقین، با حضور فرزند شهید صیاد شیرازی، نادر طالب زاده، مسعود ده‌نمکی و جواد منصوری، مراسم پاسداشت و تجلیل سیدمحمود رضوی برگزار شد.

افتخارم می‌کنم، مادر شهید مرا فرزند خود می‌داند

در مستندی که درباره سیدمحمود رضوی پخش شد، بهروز شعیبی، کارگردان فیلم سینمایی «سیانور» در سخنانی گفت: خوشحال هستم که در ۴۰ سالگی رضوی از او تقدیر می‌شود و امیدوارم سال‌های سال فیلم بسازد و از سینما فاصله نگیرد.

مسعود ده‌نمکی نیز در سخنانی تصریح کرد: عمار محملی است هم برای کشف استعدادها و هم تجلیل بزرگان. تجلیل جشنواره عمار از آقای رضوی، چنین کاری است. حوزه سیاست که رضوی الان وارد آن شده است، به نظر من، لطمه به سینماست، ورودشان به سیاست، مغبون شدن سینماست، فکر می‌کنم باید تجدیدنظر کنند و به سینما برگردند، سینما مثل کتاب، ماندگار است اما سیاست به کار روزنامه می‌ماند.

در ادامه، بعد از پخش کلیپی درباره مادر شهیدان خالقی پور، با اهدای چفیه شهید رسول خالقی‌پور، از سیدمحمود رضوی تجلیل به عمل آمد.

اهدای چفیه خونین شهید به سیدمحمود رضوی

در این قسمت برنامه، مادر شهیدان خالقی‌پور نیز در ارتباطی تلفنی در سخنانی بیان کرد: مفتخرم که دهمین سالی است که با بچه‌های جشنواره عمار هستم و عوامل جشنواره، من را مادر خودشان می‌دانند. این چفیه‌ای که هدیه می‌دهم برای فرزندم رسول است که هر موقعی به جبهه و عملیات می‌رفت، این چفیه را می‌بست، بعد از شهادتش، پیکرش ۴۰ روز در زمین مانده بود، وقتی چفیه او را به من دادند. پر از خون بود، من آن را با اشک چشمانم شستم، لیاقت این چفیه، برای افراد خوب انقلابی است. محمود رضوی هم یکی از فرزندان لایق ماست. ان‌شاالله که این هدیه مبارکشان باشد. من فیلم ماجرای نیمروز ایشان را ده بار دیدم، بچه‌های من هم در این عملیات‌ها بودند، من در این فیلم دنبال بچه‌های خودم بودند، این قدر خوب بود که فکر می‌کردم واقعی است. کارهایی که در راه شهدا می‌سازند، شهدا هم به آنها کمک می‌کنند و هم در آخرت، دستشان را می‌گیرد.

رضوی در سخنانی پس از دریافت این هدیه عنوان کرد: تشکر می‌کنم از مادر شهیدان خالقی‌پور. افتخار می‌کنم مرا هم فرزند خودشان می‌دانند. سال‌ها دغدغه ذهنی من بود که وقتی می‌میریم چه چیزی در دست خواهیم داشت که در آخرت عرضه کنیم، حالا حداقل می‌دانم که چنین چفیه‌ای را دارم.

فرزند شهید صیاد شیرازی نیز فانوس و لوح افتخار جشنواره مردمی فیلم عمار را با امضای مادر شهیدان خالقی‌پور به سیدمحمود رضوی اهدا کرد.

تقدیر از برگزیدگان «حافظه ملی» و «پایش اجتماعی»

در بخش بعدی، برگزیدگان بخش مسابقه مستند «حافظه ملی» و «پایش و پالایش ملی» معرفی و تقدیر شدند. هیئت داوران بخش «مستند حافظه ملی (تاریخ سیاسی)» شامل جواد منصوری، مسعود رضایی، جلال غفاری، محمدرضا کائینی و محمدصادق کوشکی ضمن تقدیر از اثر «کمیته» به کارگردانی «عبدالحسین بدرلو» و اثر «۱۹۱۹- نوزده نوزده» به کارگردانی «مهدی صلواتچی»، لوح افتخار این بخش را به اثر «در لباس سربازی» به کارگردانی «مهدی نقویان» به علت «به علت تبیین مدیریت و فرماندهی برجسته و بسیار تاثیرگذار در ارتباط با دفاع مقدس» و اثر «سرو قامت» به کارگردانی «سعید قنبرزاده محبوب» به علت «معرفی روحانی مجاهد، مردمی و شجاع که همزمان توسط ضدانقلاب ترور شخصیت می شد» اهدا کردند. همچنین فانوس این بخش به اثر «استان چهاردهم» به کارگردانی «محسن کریمیان» به علت «اهمیت موضوع، تدوین مناسب، مستند افشاگرانه علیه پهلوی» اهدا شد.

هیئت داوران بخش «مستند پایش و پالایش اجتماعی» متشکل از حسن عباسی، محمدصادق شهبازی، ضمن تقدیر از اثر «سقف های معلق» به کارگردانی «محمد نجفی» و اثر «مهاجران» به کارگردانی «سهیلا پورمحمدی»، لوح افتخار این بخش را به اثر «متری شیش و نیم» به کارگردانی «داوود مبصر» به علت «اثر گذار بودن مستند بعد از اکران در مساله دشت مغان و ورود ریاست قوه قضائیه از ابعادقضایی و حقوقی» و اثر «نفس خوار» به کارگردانی مشترک «محمد محمدی سرشت و علی سلمانی» به علت «مبارزه امیدوارانه و ورود جوانان انقلابی به عرصه مقابله با تخریب محیط زیست» اهدا کردند. همچنین فانوس این بخش به اثر «قزل قیه» به کارگردانی «سیامک مختاری» به علت «به خاطر خط شکنی و توجه به نقض قانون اساسی و مساله انفال و یک طرفه نبودن مستند در پرداخت سوژه» تعلق گرفت.

«دستکش ننه عصمت» در دستان نویسنده فرانسوی

بخش بعدی ویژه برنامه اختتامیه یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، به پاسداشت خانم کلر ژوبر، نویسنده فرانسوی مقیم ایران اختصاص داشت که کلیپ آن پخش شد. در این کلیپ که در مسجد جوادالائمه تهران ضبط شده بود که مرحوم امیرحسین فردی پایه‌گذار ادبیات داستانی کودک در آن بود، برگزار شده بود، با حضور مادر شهیدان خالقی پور و مادر شهید فلاح پور، «دستکش ننه عصمت»، جایزه ویژه جشنواره به خانم «کلر ژوبر»، نویسنده ادبیات کودکان اهدا شد. به دلیل رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، این پاسداشت، خارج از استودیوی ویژه برنامه جشنواره عمار برگزار شده بود.

انتهای پیام
captcha