از آه مظلوم بترسیم! 
کد خبر: 3936383
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴
یادداشتی از مرتضی نجفی قدسی؛

از آه مظلوم بترسیم! 

امیدواریم برخورد قاطع قوه قضائیه با عوامل تخریب آلونک آن خانم مظلوم و بی‌پناه بندرعباسی موجب شود تا دیگر اینگونه اقدامات خودسرانه در شهرداری‌ها که خلاف شئونات نظام جمهوری اسلامی است، رخ ندهد.

از آه مظلوم بترسیم! به گزارش ایکنا از قم، در پی تخریب آلونک زن سرپرست خانواده در بندرعباس و انعکاس گسترده آن در فضای مجازی، مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی انتقادی به این مسئله پرداخت که به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم 
 
«وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُمْ مِنْ بُيُوتِكُمْ سَكَنًا وَجَعَلَ لَكُمْ مِنْ جُلُودِ الْأَنْعَامِ بُيُوتًا تَسْتَخِفُّونَهَا يَوْمَ ظَعْنِكُمْ وَيَوْمَ إِقَامَتِكُمْ وَمِنْ أَصْوَافِهَا وَأَوْبَارِهَا وَأَشْعَارِهَا أَثَاثًا وَمَتَاعًا إِلَى حِينٍ؛ و خداوند خانه‌های شما را برایتان محل آرامش قرار داد.» (سورة نحل، آیة ۸۰) 
 
تخریب آلونک زن بی‌سرپرست توسط مأموران شهرداری بندرعباس که در حومه این شهر با بلوک‌‏های سیمانی خانه محقری برای خود ساخته بود و بدون امکانات حتی آب و برق با دختر بچه‌اش زندگی می‏‌کرد در فضای مجازی انعکاس گسترده‌‏ای داشته است و وجدان عمومی را متأثر کرد. متأسفانه اصرار و التماس آن زن بی‌سرپرست و ناله‏‌های سوزناک دخترش که از عمق وجود خدا را قسم می‏‌دادند هم نتیجه‌‏ای نداشت و مأموران بی‌رحمانه آلونک را تخریب کردند و متعاقب آن زن نیز از سر نومیدی اقدام به خودسوزی کرد تا در این دنیایی که برایش به مانند جهنم شده است، دیگر زندگی نکند! گرچه خوشبختانه او از مرگ حتمی نجات یافت و دادستانی بندرعباس نیز تمامی عوامل تخریب را احضار کرده و دستور رسیدگی سریع به موضوع را داده است و ظاهراً از طرف سازمان بهزیستی نیز خانه‌‏ای برای آنان در نظر گرفته شده است ولی‏ ای کاش این کارها قبل از تخریب انجام می شد و اینقدر از آبروی نظام جمهوری اسلامی هزینه نمی‌‏شد.
 
متأسفانه برخی از مسئولان، به‌خصوص در شهرداری‌‏ها که مکرر از اینگونه اتفاقات در شهرهای مختلف افتاده است نه تنها از ظلم کردن به محرومان و مستضعفان واهمه‌‏ای ندارند بلکه از تبعات انعکاس اینگونه رفتارها در فضای مجازی و وجدان‏‌های عمومی که محدود به کشور هم نمی‏‌شود، هراسی ندارند! نظام جمهوری اسلامی از ابتدا متکی بر مردم بوده است و اعتماد عمومی سرمایه بزرگ آن است که باید این سرمایه همیشه محفوظ بماند و کسی حق ندارد با رفتارهای غلط و ناصحیح خود موجب کاهش این اعتماد شود. 
 
حمایت از محرومان و مستضعفان نیز یکی از شاخص‏‌های اصلی انقلاب اسلامی بوده است و حضرت امام خمینی(ره) که معمار کبیر این نظام است در یک جمله‌‏ای تاریخی با تصریح بر اینکه یک موی کوخ‌نشینان بر همه کاخ‌نشینان ترجیح دارد، فرمودند: «آن وقتی که در انقلاب می‌دیدم که یک پیرمردی از آن گودنشین‏‌ها از آن منزل محقر خرابه بیرون می‏‌آمد و می‏‌گفت که ما با بچه‌هایمان صبح که می‌‏شود می‌‏رویم برای تظاهرات (مباهات می‏‌کردم) یک موی شما بر همه آن کاخ‌نشین‏‌ها و آن‏هایی که در این انقلاب هیچ فعالیتی نداشتند بلکه کارشکنی هم تا آن اندازه که می‌‏توانستند می‏‌کردند و الآن هم هر مقدار که بتوانند می‌‏کنند، یک موی شما بر همه آن‏ها ترجیح دارد بلکه مقایسه یک موی شما با آنها نباید صحیح باشد.» 
 
حضرت امام(ره) در طول دوران انقلاب بر حمایت از مستضعفان و محرومان تأکید داشتند و تشکیل ارگان‏‌ها و سازمان‏‌هایی مانند بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد شهید و حتی جهاد سازندگی در راستای حمایت و پشتیبانی از قشرهای محروم جامعه تأسیس و تعریف شدند. رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌‏ای (مدظله العالی) نیز همین مشی سلف صالح را داشته و همواره مسئولان در بخش‏‌های مختلف را به رعایت حال محرومان و مستضعفان و ایجاد عدالت اجتماعی فرا خوانده‌اند. بنابراین، وقتی رسالت انقلاب برای ایجاد قسط و عدل تعریف شده و پشتوانه اصلی انقلاب نیز همواره همین مردم محروم و مستضعف بوده‌اند چرا حرکت بعضی از ادارات دولتی و یا شهرداری‌‏ها در تناقض با این جهت شاخص انقلاب است؟ آیا شهرداری‌‏ها نمی‏‌دانند که هرگونه رفتار و حرکت ظالمانه آن‏ها به پای انقلاب و نظام نوشته می‏‌شود؟ چرا شهرداری‏‌ها با اینگونه رفتارهای سخیف و خلاف انسانی و خلاف قانون و شرع به خون شهدا خیانت می‏‌کنند و موجبات تضعیف نظام جمهوری اسلامی را پدید می‌آورند.
 
خوشبختانه قوه قضائیه برای رسیدگی به اینگونه تخلفات ورود کرده ولیکن کفایت نمی‏‌کند، آیا حفظ آبروی نظام فقط وظیفه قوه قضائیه است؟ و مدیران دستگاه‌ها و شهرداری‌ها هیچ وظیفه‌‏ای در این خصوص ندارند؟ چندی پیش رئیس قوه قضائیه جناب آقای رئیسی در پی مورد مشابهی تأکید کردند که از منظر ما تخریب کاخ‏‌هایی که به خلاف ساخته شده است اولویت دارد تا آلونک‏‌هایی که ولو خلاف در بعضی جاها ساخته شده است و طبیعی است که برای اینگونه موارد هم ابتدا باید برای بی‌پناهان و آلونک‌نشینان محل سکنای مناسبی پیش‌بینی شود و سپس با احترام و حفظ حرمت آن‏ها جابجایی صورت گیرد. 
 
به هر حال متولیان امر باید خود نسبت به رفع محرومیت‏‌ها پیشگام شوند و برای آن‏ها مسکن و مأوی پیش‌بینی کنند و اگر قادر به اداره زندگی نیستند از بیت‌المال باید برای آن‏ها مقرری تعیین شود. در قانون اساسی جمهوری اسلامی اصل‏‌های ۲۱ و ۲۹ به موضوع زنان سرپرست خانوار پرداخته است و نهادهایی مانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد در تأمین و حمایت معیشتی از آنان وظیفه دارند. آمارها نشان می‌‏دهد که بیش از ۱۴ درصد از خانوارهای ایرانی را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‏‌دهند و طبیعی است که این جمعیت همگی در رفاه و آسایش نیستند و نهادهای مسئول وظیفه دارند تا آنجایی که برای آنها امکان دارد در حمایت از آنها دریغ نکنند. امیدواریم برخورد قاطع قوه قضائیه با عوامل تخریب آلونک آن خانم مظلوم و بی‌پناه بندرعباسی موجب شود تا دیگر اینگونه اقدامات خودسرانه در شهرداری‏‌ها که خلاف شئونات نظام جمهوری اسلامی است، رخ ندهد و آه مظلومان دامنگیرمان نشود و چه زیبا ملا عبدالقادر بیدل سروده است که: 
 
بترس از آه مظلومان که هنگام دعا کردن          اجابت از در حق، بهر استقبال آید
 
امیرالمؤمنین(ع) پس از ضربت خوردن و قبل از شهادت به فرزندانشان امام حسن و امام حسین(ع) وصیت می‏‌کنند و در آن وصیت‌نامه آورده‌اند که «کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا» یعنی دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید و معنای خصم به ظالم این نیست که با ظالم بد باشید بلکه می‌‏گوید بروید یقه ظالم را بگیرید و سرجایش بنشانید و معنای عون به مظلوم نیز این نیست که صرفاً با مظلوم همدردی کنید بلکه بروید به او کمک کنید و اگر این رویه همگان باشد بسیاری از ظلم‏‌ها دیگر بوقوع نمی‏‌پیوندد و مظلومان نیز احساس تنهایی و بی یاوری نمی‏‌کنند. 
 
حضرت امام حسین(ع) نیز در روز عاشورا و در آخرین لحظات حیاتشان به فرزندشان حضرت سجاد(ع) وصیت کردند که «یا بُنَیَّ اِیّاکَ وَ ظُلْمَ مَنْ لا یَجِدُ عَلیکَ ناصراً اِلّا الله» یعنی ‏ای فرزندم، از ظلم به کسی که در برابر تو، هیچ یاری‌کننده‌‏ای به‌جز خداوند ندارد، برحذر باشد و این روایت به لحاظ اهمیت حداقل از چهار امام معصوم(ع) نقل شده است. امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه از مردم به عنوان «عیال» پروردگار یاد می‌‏کنند «والخلق کل عیاله» یعنی مردم عائله پروردگار هستند و قطعاً پروردگار نمی‏‌پسندد که با عائله‌اش رفتار بی‌رحمانه و ظالمانه بکند، باز هم می‌گویم بترسیم از آه مظلومان که همه چیز را بر باد می‌‏دهد و چه زیبا صائب تبریزی سروده است: 
 
از تیره آه مظلومان، ظالم امان نیابد        پیش از نشانه خیزد از دل فغان کمان را 
 
فانّما علیک البلاغ المبین  
خادم القرآن - مرتضی نجفی قدسی
انتهای پیام
captcha