آیت‌الله بلندنظر دار فانی را وداع گفت
کد خبر: 3873901
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۳

آیت‌الله بلندنظر دار فانی را وداع گفت

گروه اجتماعی ــ آیت‌الله بلندنظر که حدود یک قرن در زمینه تبلیغ دین فعالیت داشت، جمعه، چهارم بهمن در الشتر دار فانی را وداع گفت.

ببه گزارش ایکنا از لرستان، عالم فرزانه و عارف وارسته شهرستان سلسله آیت‌الله محمد بلندنظر از علما و فضلای برجسته استان لرستان که حدود یک قرن در زمینه تبلیغ دین فعالیت داشت جمعه، چهارم بهمن‌ماه در سن نود و چهار سالگی دار فانی را وداع گفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی، نماینده ولی‌فقیه در لرستان و امام جمعه خرم‌آباد در پی ارتحال عالم جلیل‌القدر آیت الله حاج محمدولی بلند ظر پیام تسلیتی صادر کرد.

متن پیام به شرح ذیل است: «خبر ارتحال عالم جلیل القدر آیت الله آقای حاج محمد ولی بلند نظر رحمة الله علیه موجب تأثر و تألم فراوان شد.این عالم وارسته که از تربیت یافتگان دو حوزه مقدس علمیه قم و نجف بود، در کارنامه زندگی با برکت خود از محضر مراجع عظیم الشأن بهره‌های علمی، اخلاقی و معنوی فراوانی کسب فیض کرد.

ایشان عمر شریف خود را صرف ترویج مکتب اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع)، تبلیغ معارف و احکام اسلامی و اقامه نماز جماعت در مسجد جامع شهر الشتر نمود.

اینجانب ارتحال این عالم خدمتگزار را به پیشگاه مقدس حضرت ولی عصر(عج)، مقام معظم رهبری حوزه‌های علمیه و جامعه روحانیت استان لرستان، خاندان مکرم، فرزندان محترم، همه ارادتمندان به ایشان و به عموم مردم ولایتمدار استان لرستان و شهرستان عالم پرور سلسله تسلیت عرض می‌نمایم و برای آن عالم پارسا رحمت و مغفرت الهی و برای بازماندگان صبر و اجر عظیم از درگاه خداوند متعال درخواست می‌نمایم.شایسته است عموم مردم مسلمان، متدین و انقلابی آن منطقه مراسم تشییع و مجالس گرامیداشت آن عالم ربانی را باشکوه و عظمت برگزار نمایند».

پیام تسلیت آیت‌الله مبلغی

همچنین در پیام تسلیت آیت‌الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری به‌مناسبت ارتحال آیت‌الله بلندنظر آمده است: «خبر ارتحال عالم ربانی و زاهد متقی آیت الله بلند نظر الشتری موجب تاثر گردید.زهد و تقوا و صداقت این عالم بزرگوار همواره و از آغاز، زبانزد همه بود. از دیدگاه شرع، دو وصف تواضع و صداقت شاخص اصالت و ایمان و کمال یک انسان است و مرحوم آیت‌الله بلندنظر حقیقتاً تواضع و صدق او برجسته بود. او آن‌چنان می‌نمود که بود و پیدا بود هیچ‌گونه کبر و نخوت و منیتی در حرکات، چهره و رفتار او منعكس نیست. محضر او را که درک می‌کردی به یاد خدا می‌افتادی و این از صفات مردان الهی و عالمان ربانی است.

به حکم حدیث المومن بِشْره في وجهه این مرحوم را همواره همه با تبسم می‌دیدند. مردم‌داری و ارتباط با اقشار مختلف مردم بدون هرگونه تبعیض از ویژگی‌های این عالم ربانی بود و از این‌رو درب منزل او به روی همه باز بود.

این مصیبت را به مقام معظم رهبری و مردم شریف استان لرستان و علمای محترم این استان و مردم فهیم و شهیدپرور الشتر و خانواده داغدیده آن مرحوم تسلیت عرض می‌کنم».

براساس این گزارش، مراسم تشییع پیکر آیت‌الله محمد بلندنظر امروز شنبه، پنجم بهمن در الشتر برگزار می‌شود و نماینده ولی‌فقیه در لرستان ساعت ۱۴ بر پیکر این عالم ربانی نماز خواهد خواند.

یادآور می‌شود، آیت‌الله حاج محمد بلندنظر در سال ۱۳۰۴ ه.ش. در شهرستان الشتر متولد شد. او ابتدا قرآن را در محضر پدرش که معلم قرآن بود در مکتب‌خانه یاد گرفت و در سن شش سالگی به خواندن نماز و قرآن مشغول شد و بعد از فوت پدر تحت تربیت مادری دلسوز و دائم‌الذکر قرار گرفت.

در سن ۱۶ سالگی برای فراگیری علوم دینی عازم قم شد و در مدت یک سال در قم به تحصیل مشغول شد و سپس از آن‌جا وارد حوزه  علمیه‌ کرمانشاه شد، در حالی‌که ریاست حوزه علمیه به عهده‌ مرحوم آیت‌الله کاظمی مومیوند بوده است.

بعد از مدتی به‌دلیل این‌که پرداختن به دروس حوزوی در سطح عالی در این حوزه میسر نبوده است، تصمیم می‌گیرد برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مشرف شود. ابتدا وارد شهر کربلا می‌شود و با توجه مشکلات بسیار زیاد وارد نجف اشرف می‌شود و چون هزینه‌ سفرش تمام شده بود با راهنمایی دو نفر به محضر آیت‌الله شیخ علی‌محمد بروجردی نجفی شرفیاب شده و به دستور ایشان به مدرسه علمیه نجف اشرف معرفی و در حجره‌ای اسکان می‌یابد.

با توجه به این‌که در آن زمان شهریه‌ طلاب را آیت‌الله‌العظمی سیدابوالحسن اصفهانی پرداخت می‌کرده، او کتابی را در باب معین‌الضعفا می‌نویسد که شاید هزینه‌ چاپ آن را سیدابوالحسن اصفهانی پرداخت کند ولی متأسفانه رحلت می‌کند و کتاب همچنان چاپ نشده باقی می‌ماند.

آیت‌الله بلندنظر در محضر اساتیدی همچون آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی، آیت‌الله سیدمحمود شاهوردی، آیت‌الله سیدعبدالهادی شیرازی و آیت‌الله سیدمحسن صدر کسب فیض کرده و به مدت ۲۰ سال در حوزه‌ نجف اشرف به تحصیل و درک مفاهیم دینی اشتغال داشته است.

پس‌ از ۲۵ سال به ایران برگشته و مدت سه سال در حوزه علمیه‌ کمالیه خرم‌آباد در محضر آیت‌الله روح‌الله کمالوند دروس فقه و اصول را پشت سر می‌گذراند و به درخواست آیت‌الله کمالوند به مدت ۲ سال امام جماعت مسجد صاحب‌الزمان(عج) بوده و از سال ۱۳۳۸ به بعد امام جماعت مسجد جامع شهر الشتر بوده‌ است.

وی قصد داشت به حوزه‌ علمیه قم عازم شود ولی به اصرار مردم الشتر در این شهرستان ماند و به تبلیغ احکام و اقامه‌ نماز جماعت در مسجد جامع مشغول شد.

انتهای پیام
captcha