اجرای ۶۰ پروژه علمی در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کد خبر: 3864059
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۶

اجرای ۶۰ پروژه علمی در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

گروه فرهنگی ــ رئیس اداره پژوهش پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: ۶۰ پروژه علمی از سوی این پژوهشکده در حال اجراست که بیش از ۶۰ درصد این پروژه‌ها، قطبی و راهبردی هستند.

اجرای 60 پروژه علمی در پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیف‌الله صرامی، رئیس پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، شب گذشته، 23 آذر در نشست بیان دستاوردهای پژوهشی این پژوهشکده در نمایشگاه دفتر تبلیغات گفت: در یکسال اخیر تاکنون ۱۱۴ عنوان کتاب منتشر شده و برخی از عناوین در چند جلد انتشار یافته است.

وی افزود: دیگر پژوهش‌های این پژوهشکده به صورت پژوهش‌های گفتاری است که در سه قسمت نشست، هم‌اندیشی و کرسی صورت گرفته و پژوهشکده در این پژوهش‌ها نسبت به سال‌های گذشته فعال تر بوده است.

رئیس پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: هم‌اندیشی‌های این پژوهشکده، مربوط به یک سری موضوعاتی می‌شود که در پژوهشکده به نام مطالبات رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده است. بخش دوم پژوهش‌های گفتاری، کرسی‌های ترویجی و تخصصی است که پژوهشکده فقه و حقوق در کرسی‌های تخصصی پیشتاز بوده است.

بررسی موضوعات مستحدثه فقهی در خصوص دروغ

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین صالحی، مدیر گروه مسائل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی  اظهار کرد: دو کتاب «تأثیر دیدگاه‌های فقهی بر قوانین کیفری» نوشته اسماعیل آقابابایی و «قراردادهای الکترونیکی از دیدگاه فقه و حقوق» اثر رسول مظاهری و محمدعلی خادمی کوشا در یک سال گذشته به چاپ رسیده است.

وی با اشاره به آثار در دست انتشار این گروه گفت: کتاب «حق بر توسعه» در دو جلد نوشته مهدی فیروزی، «موانع و نهادهای جایگزین اقامه حدود در عصر غیبت» تألیف سیدباقر محمدی و مسئولیت کیفری رانندگان وسایل نقلیه در فقه و حقوق اثر اسماعیل آقابابایی در دست انتشار است.

مدیر گروه مسائل فقهی و حقوقی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: کتاب «موضوعات مستحدثه فقهی در خصوص دروغ» و «بررسی فقهی و حقوقی مشاور خانواده» از جمله آثار در دست تدوین در این گروه است.

اجرای برنامه روشهای بهرهگیری از اهداف دین در اجتهاد

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین علی اکبریان، مدیر گروه فلسفه فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: کتاب «احتیاط و رگه‌ها و ریشه‌ها» نوشته سعید ضیایی‌فر مجموعه گفتگوها است که حدود ۸۰۰ صفحه حجم دارد که به احتیاط به عنوان یکی از چالش‌های احکام شرعی در رساله‌ها پرداخته است که فراز و فرودهایی در طول تاریخ داشته است.

وی گفت: کتاب ترجمه مقدمه‌های ناظر مجموعه گفت‌وگوهای ما است که مسئولیت پژوهشکده در این زمینه انجام شده و با همکاری بخش لبنانی مرتبط با پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در حال انجام است که در سال آینده منتشر می‌شود.

مدیر گروه فلسفه فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: از کتاب‌های در دست تحقیق که در شرف اتمام است، مجموعه گفت‌وگوهایی با عنوان حجیت و کارآمدی است که مشتمل بر چند مقاله و نشست است که با تکمیل آن، در سال آینده به پایان می‌رسد.

وی افزود: «روش‌های بهره گیری از اهداف دین در اجتهاد» مجموعه نشست و مقاله است که در سال آینده منتشر می‌شود؛ «ساختار مطلوب علم فقه» نوشته سید محمدرضی آصف آگاه است که در پایان سال به شورای پژوهشی تحویل داده می‌شود.

وی گفت: جایگاه مبانی کرامت انسان» از مجموعه کرسی‌های ترویجی و مقالاتی است که در سال گذشته یک مقاله آن به پایان رسید و در حال انجام مراحل خود بوده و «تأثیر اندیشه اخباری بر فقه امامیه» از دیگر آثار این گروه است که در حال انجام مراحل پایانی است.

برگزاری ۱۹ کرسی هماندیشی

حجت‌الاسلام والمسلمین رسول نادری، رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هم با اشاره به اینکه این اداره فعالیت‌های اصلی خود را در قالب گروه‌ها دنبال می‌کند، تصریح کرد: در این مجموعه تلاش کرده‌ایم تا از توان پژوهشگران و اساتید به شیوه مطلوب بهره‌مند شویم.

وی با بیان به اینکه اهم فعالیت‌های پژوهشی پژوهشکده به پنج دسته تقسیم‌بندی شده است، افزود: نخستین دستاورد پژوهشکده ۶ اثر در دست نشر است و دستاورد دوم ۶۰ پروژه علمی است که بیش از ۶۰ درصد این پروژه‌ها، قطبی و راهبردی هستند.

رئیس اداره پژوهش پژوهشکده فقه و حقوق اظهار کرد: سومین دستاورد پژوهشکده مقالات است که در سال گذشته ۳۰ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی توسط اعضای هیأت علمی این پژوهشکده در موضوعات فقهی و حقوقی چاپ شده و چهارمین دستاورد نیز برگزاری کرسی‌ها و نشست‌های پژوهشکده است.

نادری تصریح کرد: برگزاری ۹ نشست علمی با موضوع «چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی» و پیش نشست همایش «بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی» که به همت دفتر تبلیغات اسلامی در بهمن ماه برگزار می‌شود، از دیگر فعالیت‌های پژوهشکده فقه و حقوق بوده است.

وی با بیان اینکه در مجموع ۱۹ کرسی هم‌اندیشی و نشست در این پژوهشکده برگزار شده است، یادآوری کرد: پنجمین دستاورد، فضای مجازی و سایت پژوهشکده است که اطلاع‌رسانی و گزارش علمی سایر این نشست‌ها در سایت بارگزاری شده و تلاش کرده‌ایم تا اطلاعات این سایت بروز باشد و همه اطلاعات پژوهشکده به صورت جزئی در سایت منتشر شود.

 

انتهای پیام
captcha