حوزه علمیه در عرصه بانکداری اسلامی ورود جدی‌تر داشته باشد
کد خبر: 3861243
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۶
عضو خبرگان رهبری:

حوزه علمیه در عرصه بانکداری اسلامی ورود جدی‌تر داشته باشد

گروه سیاست و اقتصاد ــ حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم با تأکید بر ورود جدی‌تر حوزه به بحث بانکداری گفت: اتفاق نادرستی که در حوزه اقتصاد افتاده این است که با ابزارهای اسلامی به سمت مبانی و مقاصد اقتصادی غرب رفتیم؛ یعنی با همین عقود اسلامی، مقاصد اقتصادی را اجرا کردیم و همین مسئله مشکلات زیادی را برای جامعه اسلامی ایجاد کرده است. 

حوزه علمیه در عرصه بانکداری اسلامی ورود جدی‌تر داشته باشدبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسمی دولابی 11 آذرماه در نشستی که با موضوع  وظایف و جایگاه خبرگان رهبری در مدرسه صدوقی فاز دو قم برگزار شد با بیان این که خدای متعال انبیاء را مأمور اقامه دین کرده است افزود: روحانیت هم جانشین آنها است از جمله رسالت حوزه اقامه دین است و برای همین رسالت حوزویان بسیار سنگین است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه اقامه دین اقسامی دارد، افزود: استنباط نظام آموزه‌های دین ناظر به مسائل اجتماعی و طراحی و مدل نظام مناسب با نظام آموزه‌های دین از جمله این موارد است.
وی افزود: آنچه تاکنون در آن عرصه تلاش شد نظام فردی بود، اما نظام اجتماعی کاری است که روی زمین مانده است.
این استاد حوزه با بیان این که امام راحل از جمله فقهایی بود که نظریه نظام سیاسی در عرصه ولایت فقیه را تبیین کرد و امروز حوزه باید ایشان را الگو قرار دهند، ادامه داد: کار بعدی امام راحل طراحی قانون اساسی بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسمی دولابی با بیان این که امروز بسیاری از کارها در کشور روی زمین مانده که هنوز حوزه به سمت آنها نرفته، گفت: یکی از این کارها برنامه اقتصادی و بانکداری اسلامی است.
عضو خبرگان رهبری گفت: اتفاقی که درحوزه اقتصاد افتاده این است که با ابزارهای اسلامی به سمت مبانی ومقاسد اقتصادی غرب رفتیم. یعنی با همین عقود اسلامی، مقاسد اقتصادی را  اجرا کردیم.
وی افزود: اگر در حوزه اقتصاد به این مشکلات رسیدیم چون حوزه در عرصه اقتصاد نتوانسته کاری انجام دهد، مدل بانکداری اسلامی و مبانی اقتصادی طراحی کند و این می شود که با ابزارهای اسلامی به سمت مقاصد اقتصادی می‌رویم.
عضو خبرگان رهبری با بیان این که امام راحل توانستند مدل سیاسی ولایت فقیه را طراحی و اجرا کنند، افزود: در همین رابطه برای خبرگان رهبری شرایطی معین شده است. از جمله آن شرایط موضوع‌شناسی، داشتن مقبولیت عمومی،  فقیه،  دارای قوه استنباط ، مجتهد، دارای توانایی اندیشه‌ورزی در مسائل کلان 40 ساله نظام و... است.
این استاد حوزه اظهار کرد: خبرگان رهبری وظیفه دارند رهبر تعیین کنند، در عین حال که ناظر بر رهبری هستند، ضرورت دارد پیرو ولی فقیه باشند و این ناظر بودن و هم پیرو بودن رهبری و ولایت فقیه در طول تاریخ مرجعیت امکان داشته است.
وی افزود: خبرگان رهبری در واقع رهبر نیستند، ولی درجه‌ای از رهبری پایین‎تر هستند، ولی در عین حال ولی فقیه اعلم از آنها است و از این جهت آنها هم ناظر و مطیع ولی فقیه هستند.
این استاد حوزه با بیان این که خبرگان رهبری فوق بر رهبری نیستند، بلکه ذیل رهبری هستند اظهار کرد: همین مسئله در قانون اساسی دیده شده و مورد دقت نظر قرار بوده است.
عضو خبرگان رهبری در پایان افزود: در قضایای اخیر رهبر انقلاب از آبروی خود مایه گذاشتهاند و خود را هزینه کردند تا انقلاب و اسلام و کلیت نظام تداوم بیابد این همان رفتار مدبرانه و هوشمندانه رهبر انقلاب است.
انتهای پیام
captcha