ویژگی‌های اهل بهشت کدامند؟
کد خبر: 2878039
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹
فرحزاد تشریح کرد:

ویژگی‌های اهل بهشت کدامند؟

گروه اجتماعی: استاد اخلاق حوزه علمیه قم در سخنانی برگرفته از آیات و روایات علائم اهل بهشت را توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، حجت‌‌الاسلام حبیب‌الله فرحزاد، استاد اخلاق حوزه علمیه قم شب گذشته، اول اسفند در جمع نمازگزارن و مجاوران حرم حضرت مصومه(س) با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع‌) اظهار کرد: در این حدیث کلید و رمز موفقیت انسان برای رسیدن به قرب الی الله ذکر شده که هر کس آن را به کار ببندد طبق قول حضرات معصومین‌(ع‌) اهل بهشت خواهد بود.

این کارشناس مسائل دینی و تربیتی با اشاره به حدیث «اِنَّ لاَِهْلِ الْجَنَّةِ اَرْبَعُ عَلاماتٍ، وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ، وَ لِسانٌ لَطیفٌ وَ قَلْبٌ رَحیمٌ وَ یَدٌ مُعْطِیَةٌ» افزود: امام صادق(ع) در این حدیث نورانی مهمترین ویژگی‌های اهل بهشت را به چهار دسته تقسیم کرده که نخستین نشانه روی گشاده و دومین آن‌ها گفتار زیباست.

حجت‌الاسلام فرحزاد تصریح کرد: روی گشاده توسط اهل بیت(ع‌) بسیار توصیه شده است و همه باید با گشاده‌رویی با یکدیگر مراوده کنند به‌طوریکه حضرت زهرا‌(‌س‌ فرمودند: لبخند و تبسم مؤمن حسنه و ثواب است.

وی با اشاره به گفتار نیک و زیبا به‌عنوان دومین صفت اهل بهشت، افزود: در روایات آمده که غسال حق ندارد عیوب اموات را انتقال دهد و تا این حد باید اسرار مؤمنین مخفی بماند.

حجت‌الاسلام فرحزداد با بیان آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا»(احزاب/70) بیان کرد: پیامبر اعظم(ص) که منشأ علم الهی و برگزیده خداوند بودند این آیه را همیشه در منابر خود قرائت می‌کردند تا علاوه بر دعوت بر تقوا از مردم بخواهند که به نیکی سخن و در گفتار خود حق بگویند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که این روزها با استفاده از پیامک‌ها و دیگر ابزارها، سخنان مختلفی پشت سر افراد گفته می‌شود، تصریح کرد: از امام صادق(ع‌) نیز نقل شده است که اگر کسی سخنی را نقل کند تا به مؤمنی صدمه بزند، خداوند آن فرد را از ولایت خویش خارج می‌کند و از نظر خدا می‌افتد.

حجت‌الاسلام فرحزاد با اشاره به گناه حسد، اظهار کرد: حسادت در اکثر انسان‌ها هست و تنها در کسی نیست که وقتی رقیبش به موفقیتی دست یافت، خوشحال شود. کنترل زبان بسیار مهم است و بیشتر گناه‌‌ها از طریق زبان است. صدمات بدنی قابل درمان است اما زخم زبان، قابل درمان نیست.

وی افزود: دومین علامت اهل بهشت بر این اساس گفتار خوب است و سومین علامت اهل بهشت، قلب مهربان است و در حدیث آمده است که خداوند پدر یا مادری که به فرزندشان بسیار محبت می‌ورزند را به بهشت می‌برد، بنابراین محبت به زیردستان بسیار توصیه شده است.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: سومین علامت اهل بهشت مهرورزی و قلب مهربان است و بین افراد، محبت ورزیدن به دیگران به‌ویژه مدیران بر زیرمجموعه و کارمندان، نشانه قلب مهربان است. برخی از مدیران طوری عمل می‌کنند که وقتی از جایی می‌روند، زیر مجموعه آن‌ها ناراحت و گاهی گریان می‌شوند.

حجت‌الاسلام فرحزاد چهارمین علامت اهل بهشت را، سخاوت و انفاق دائم دانست و اظهار داشت: سخاوت و انفاق از ویژگی‌های اهل بهشت است و بسیار در اسلام توصیه شده است و ای بسا کافر که به خاطر انفاق دائم و سخاوتمندی، مورد رحمت خداوند قرار می‌گیرد.

وی افزود: کسی‌که کار مؤمنی را راه بیاندازد، خداوند کارهای او را راه می‌اندازد و حوائج وی را برطرف می کند و چه خوب که همه چنین رویه‌ای داشته و در عین حال به نقل احادیث نیز اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

captcha