حضرت فاطمه(س) بهترین الگوی عفاف و حیاست
کد خبر: 4030562
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵

حضرت فاطمه(س) بهترین الگوی عفاف و حیاست

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: بهترین صفت برای زنان از زبان حضرت فاطمه(س) عفاف و حجاب است به معنی حجابی که برخاسته از عفت و پاکدامنی است و حضرت فاطمه(س) بهترین الگوی عفاف و حیاست که باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا ایمانی، معاون بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهبحجت‌الاسلام‌ والمسلمین علیرضا ایمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با ایکنا از قم، اظهار کرد: سیده نساء‌العالمین، انسیة الحوراء، کوثر، حانیه، ممتحنه، کریمه، رحیمه، شهیده، عفیفه، قانعه، رشیده، شریفه، حبیبه، محترمه، صابره، سلیمه، مکرمه، صفیه، عالمه، علیمه، معصومه، مغصوبه، مظلومه، منصوره و غیره جزء القاب حضرت فاطمه‌ زهرا(س) است.

وی ادامه داد: حضرت فاطمه(س) دارای اسماء و صفات فراوانی است اما در میان همه این صفات یک صفت بسیار مهم است که در آغاز زیارتنامه حضرت زهرا(س) آمده و بیان شده «السَّلامُ عَلَیک یا مُمْتَحَنَةُ» یعنی سلام بر تو ای بانوی کارآزموده.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: امام صادق(ع) در زیارتنامه خود مادرشان را این‌گونه خطاب می‌کنند که «السَّلامُ عَلَیک یا مُمْتَحَنَةُ» یعنی سلام بر تو ای بانویی که خداوند تو را امتحان کرده ‌است. پیامبر خدا(ص) نیز دختر خود حضرت فاطمه(س) را ام‌ابیها یعنی ریشه پدر معرفی می‌کند؛ همچنین پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید که اگر فاطمه(س) نبود، هیچ همسری نمی‌توانست با امیرالمؤمنین(ع) همتایی کند.

وی با بیان اینکه هر کس به مقامی برسد، از لیاقت خود است و حضرت زهرا(س) نیز با لیاقت خود در سخت‌ترین امتحانات الهی پیروز شدند، گفت: پیامبر(ص) فرمود که یا فاطمه فردای قیامت من برای تو کاری نمی‌کنم و خودت در دنیا برای خودت کاری انجام بده و حضرت زهرا(س) نیز براساس این سخن، در عبادت خود چنان ایستاده بود و شب تا سحر دعا می‌کرد که پاهای مبارکش ورم کرد.

ایمانی با اشاره به اهمیت حضرت فاطمه(س) به تلاوت قرآن، افزود: ایشان فرمودند که از دنیای شما سه مسئله عشق من است، نخست نگاه به صورت پیامبر(ص)، دوم انفاق فی سبیل‌الله و سوم تلاوت قرآن است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه با الگوگیری از حضرت زهرا(س) باید در دنیا خود را برای قیامت آماده کنیم، افزود: کسانی که به مقام بالا رسیدند، لیاقت خودشان بود مانند سلمان فارسی که در مدینه خدمت پیامبر اکرم(ص) رسید و ایمان آورد و چنان به پیامبر(ص) نزدیک شد که رسول اکرم(ص) فرمود که سلمان از خاندان ماست.

ایمانی بیان‌ کرد: حضرت فاطمه(س) سه ویژگی دارد که تمام خصوصیات ایشان نیست، نخست اینکه دختر نبوت، دوم همسر ولایت و سوم مادر امامت است.

وی با اشاره به اینکه بهترین الگو برای شیعیان را می‌توان از لقب ممتحنه حضرت زهرا(س) دریافت، اظهار کرد: گام نخست در الگوگیری از حضرت فاطمه(س) افزایش معرفت و شناخت مردم به‌ویژه زنان نسبت به ایشان است؛ ایام فاطمیه بهانه‌ای است برای اینکه به مقام و صفات حضرت فاطمه(س) معرفت پیدا کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب مطالعه کتاب را برای الگوگیری از حضرت زهرا(س) بسیار مؤثر دانست و افزود: نقش صداوسیما و مسئولان فرهنگی در این امر بسیار پررنگ است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: بهترین صفت برای زنان از زبان حضرت فاطمه(س) عفاف و حجاب است به معنی حجابی که برخاسته از عفت و پاکدامنی است و حضرت فاطمه(س) بهترین الگوی عفاف و حیاست که باید مورد توجه قرار گیرد.

ایمانی گفت: مسائل بسیاری در تاریخ وجود داشته که چون وعاظ به آن‌ها بی‌توجه بوده‌اند، مورد انکار واقع شده‌اند، بنابراین اینکه وعاظ و گوینده‌های مذهبی بر شهادت حضرت فاطمه(س) تأکید می‌کنند به‌دلیل قسم امام صادق(ع) است که می‌فرمایند مادر ما به شهادت رسیده؛ اما اکنون وهابیون در کتاب خود به دروغ می‌گویند که ایشان بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) از شدت غصه فوت کردند.

وی گفت: نویسندگانی مانند آیت‌الله سبحانی کتاب‌هایی در خصوص صفات و ویژگی‌های حضرت فاطمه‌ زهرا(س) نگاشته‌اند که برای مطالعه آن‌ها برای شناخت شخصیت ایشان اقدامی مناسب است.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار کرد: حضرت زهرا(س) در همه دوران می‌تواند الگویی بزرگ و مناسب برای زنان به‌ویژه در مسائلی از جمله همسرداری، فرزندداری و مسائل‌ اجتماعی باشد.

وی یادآور شد: برخی به دلیل اینکه نسبت به حضرت زهرا(س) معرفت ندارند، تصور می‌کنند که نمی‌توان ایشان را به‌عنوان الگو قرار داد در حالی که صفات ایشان جزء صفت‌های والای انسانی محسوب می‌شود.

انتهای پیام
captcha