شناسایی ۲ هزار و ۳۱۸ نخبه در حوزه‌های علمیه/ جامعه نخبگانی باید جامعه مسئول قلمداد شود
کد خبر: 4000505
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۴
حجت‌الاسلام عماد خبر داد:

شناسایی ۲ هزار و ۳۱۸ نخبه در حوزه‌های علمیه/ جامعه نخبگانی باید جامعه مسئول قلمداد شود

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه در کنار حمایت مسئولین باید جامعه نخبگانی مسئول قلمداد شود تا از پرورش افراد نخبه متوقع جلوگیری شود، گفت: ۱۵۸۳ نفر در حوزه علمیه برادران، ۵۱۷ تن در حوزه علیمه خواهران و ۲۱۸ تن در جامعه الزهرا (س)به عنوان استعداد برتر شناسایی شدند که در حوزه علمیه برادران در هشت دوره، حوزه علمیه خواهران در هفت دوره و جامعه الزهرا(س) در پنج دوره بوده است.

شناسایی ۲هزارو ۳۱۸ نخبه در حوزه‌های علمیه/ جامعه نخبگانی باید جامعه مسئول قلمداد شودبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین عماد، رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه امروز 4مهر ماه در نشست خبری که در خبرگزاری حوزه برگزار شد، اظهار کرد: مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه در راستای ایفای ماموریت در عرصه علم و فناوری و تحقق مطالبات مقام معظم رهبری شکل گرفته است.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بر قلمرو دانش و توسعه علم و جریان تولید فناوری‌های نرم، هویت‌ساز، سخت و راهبردی تأکید فراوان داشتند.

عضو هیئت امنا سازمان ملی استعدادهای درخشان عنوان کرد: توسعه و پیشرفت دانش و تولید دانش در ایران در دهه‌های اخیر به نقطه شکوفایی رسیده و یکی از اقتضائات این مهم توجه به استعدادهای نهفته و منابع انسانی است.

عماد گفت: شناسایی، حمایت، پشتیبانی، بهره‌مندی و استعدادهای برتر و نخبگان حوزه‌های علمیه پیشنهادی در سال‌های پایانی دهه 80 به مدیریت حوزه‌های علمیه ارائه شد و شورای عالی از این استقبال کرد و در اوایل دهه 90 شاهد شکل‌گیری مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌ها علمیه بودیم.

عضو شورای بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: این مرکز تشکیل شد تا در هنگامه لازم ارتباطات خودش را با حوزه‌های علمیه بیرون برقرار کند و هدف اصلی این مرکز در سه قلمرو مهم شناسایی استعدادهای برتر نخبگان و مفاخر حوزه‌های علمیه، زمینه‌سازی برای رشد و ارتقا و ارائه خدمات بیشتر استعدادهای برتر و نخبگان حوزه‌های علمیه، زمینه‌سازی بهره‌گیری از استعدادهای برتر در مسیر پاسخ‌گویی به نیازهای جهان معاصر حوزه‌های علمیه و کمک به رشد توسعه یافتگی جامعه اسلامی تعریف شده است.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه گفت: این مرکز به عنوان ستاد مشترک امر نخبگان با مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، حوزه‌های علمیه خواهران، جامعه الزهرا(س) و حوزه علمیه اصفهان همکاری می‌کند.

عماد تصریح کرد: برای ایجاد هماهنگی بیشتر در مراکز مدیریت حوزه‌های علمیه حسب اقتضائات دفتر و یا اداره امور نخبگان شکل گرفته است.

عرصه‌های مختلف شناسایی طلاب نخبه و استعداد برتر

عضو کمیسیون دائمی شورای عتف در بخش دیگری از سخنانش گفت: در مرکز امور نخبگان حوزه‌های علمیه مأمور بودیم به تدریج عرصه‌های مختلف تحصیلی، پژوهشی، تبلیغی، مدیریتی و تهذیبی را در میان طلاب نخبه و استعداد برتر بشناسیم.

وی بیان کرد: تاکنون بیش از 2هزار نفر استعداد برتر آموزشی، تبلیغی و پژوهشی شناسایی و شده و حمایت می‌شوند.

عماد گفت: در عرصه تحصیلی به شناسایی می‌پرداختیم اما عرصه تدریس از نظر هیئت امنا مورد اهتمام بود و در دوره شناسایی 1400در قلمرو آموزش، شناسایی استعداد تحصیلی و تدریسی را کنار همدیگر خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه در دوره شناسایی 1400 استعدادهای برتر فرهنگی و تبلیغی را پیشرو داریم، ادامه داد: 11قلمرو و عرصه جدید شناسایی در عرصه‌های هنری و فضای مجازی نیز در حال انجام است.

عضو شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: نظر به اهمیت قلمرو مدیریت و تأثیرگذاری و افزایش بهره‌وری شناسایی استعدادهای برتر عرصه مدیریت، این عرصه نیز مورد تصویب کمیته هیئت امنا قرار گرفته است.

چگونگی حمایت از استعدادهای برتر

عماد با اشاره به اینکه حمایت از استعدادهای برتر در چند قلمرو انجام می‌شود، تصریح کرد: حمایت و پشتیبانی علمی و مهارتی، حمایت‌های معیشتی و حمایت‌های ارتباطی جامعه نخبگانی با جوامع علمی از جمله اقدامات حمایتی مرکز امور نخبگان و استعدادهای حوزه علمیه است.

وی ادامه داد: مرکز خدمات حوزه علمیه با تأکید بر حمایت‌های معیشتی از استعدادهای برتر و نخبگان حمایت می‌کند، همچنین حمایت از فعالیت‌ها به ویژه در عرصه‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی توسط بنیاد علمی نخبگان انجام می‌شود.

عماد تصریح کرد: ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران با توافق با بنیاد نخبگان جهت حمایت از فعالیت‌های نخبگان، تمام یا بخشی از فعالیت‌های آن‌ها که در راستای نیازهای کشور باشد را می‌پذیرد و با توجه به فعالیت‌های علمی و پژوهشی آن‌ها، مدت خدمت نظام وظیفه آن‌ها را کاهش یا پایان خدمت به آن‌ها می‌دهد؛ البته گذراندن دوره آموزشی نظام وظیفه ضروری است.

وی با بیان اینکه هدف دیگر این مرکز، برقراری ارتباط استعدادهای برتر با جامعه علمی و ارتباط میان طلاب و دانشگاهیان در اجرای طرح‌های پژوهشی برای تحقق اهداف توسعه و رشد کشور است، ادامه داد: طرح‌های مطالعاتی شهید روشن یک پروژه مسئله محور است که با حضور اساتید برجسته و محقق نام‌آور و تعدادی از طلاب انجام می‌شود و تا نیمه مهرماه عناوین پژوهشی در سایت ملی نخبگان قرار خواهد گرفت و زمینه ثبت‌نام مشترک طلاب و دانشجویان را داریم.

عماد یادآور شد: سند راهبردی نخبگانی کشور در سال‌های اول دهه 90 به تصویب رسید و مقرر شد به حسب نظر مقام معظم رهبری مورد بازنگری قرار بگیرد که با همکاری و مشارکت صاحب‌نظران حوزوی تدوین شده بود و هم راستا و هم سو با سند ملی سند بخش حوزوی جامعه علمی کشور را تدوین کنیم و موافقت اصولی مرکز مطالعات راهبردی حوزه علمیه ابلاغ شده و امیدواریم همزمان با سند راهبردی کشور تدوین کنیم.

شناسایی استعدادها اختصاص به یک رشته ندارد

وی با تأکید بر اینکه شناسایی استعدادها، اختصاص به یک‌ رشته ندارد و شاخص سنی برای حمایت از استعدادها ۴۰ سالگی است و بعد از آن اگر در دسته‌بندی‌های دیگر مانند مدیران، محققان و نخبگانی قرار بگیرند، حمایت می‌شوند، تصریح کرد: نخبه در تعریف بنیاد ملی نخبگان و تعریف اساسنامه مرکز نخبگان حوزه‌های علمیه به شخصیت تأثیرگذار در حوزه‌های علمیه و سطح کشور گفته می‌شود؛ اما استعداد برتر افرادی هستند که زمینه نخبه شدن در آن‌ها وجود دارد که باید مسیر هدایت، تعلیم و تربیت را طی کنند.

عضو شورای علمی نخبگان کشور عنوان کرد: ۱۵۸۳ تن در حوزه علمیه برادران، ۵۱۷ تن در حوزه علیمه خواهران و ۲۱۸ تن در جامعه الزهرا (س)به عنوان استعداد برتر شناسایی شدند که در حوزه علمیه برادران در هشت دوره، حوزه علمیه خواهران در هفت دوره و جامعه الزهرا(س) در پنج دوره بوده است.

وی با تأکید بر اینکه مؤلفه‌هایی که برای شناسایی استعدادهای برتر در نظر گرفته شده است راه اعمال نظرهای شخصی را بسته است، یادآور شد: برای شناسایی صلاحیت‌های مختلفی در نظر گرفته می‌شود که از جمله آنها در معدل بالا در صلاحیت علمی است، البته اگر شخصی یک نمره معدل پایین تر داشته باشد و دو استاد او را تایید کنند بعد از انجام مصاحبه به صورت استثنا پذیرفته می‌شود.

عماد در پایان گفت: جامعه نخبگانی باید جامعه مسئول قلمداد شود تا از پرورش افراد نخبه متوقع جلوگیری شود؛ توجه به نیاز کشور و ضرورت‌های کشور از نکاتی است که جامعه نخبگانی باید به آن دقت کنند و مسئولان نیز حمایت‌های لازم را انجام دهند.

انتهای پیام
captcha