گلایه مسئولان استانی و برخورد جدی با عاملان واکسن‌هراسی
کد خبر: 3998413
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۴
واکسن‌هراسی؛ از فریب تا واقعیت / 1

گلایه مسئولان استانی و برخورد جدی با عاملان واکسن‌هراسی

با تولید واکسن نور امیدبخشی بر دل مردم تابانده شد و آن‌ها را به آینده امیدوار کرد؛ از این‌رو انتظار می‌رفت تزریق واکسن نیز با اقبال عمومی همراه شود، اما عده‌ای از روی جهل یا مغرضانه به پدیده واکسن‌هراسی دامن می‌زنند. مسئولان استان قم در این راستا از واکسن‌هراسان گلایه دارند و خواستار تبیین علمی واکسیناسیون و برخورد جدی متولیان امر با عاملان واکسن‌هراسی هستند.

به گزارش ایکنا از قم، بعد از یک سال و اندی دست و پنجه نرم کردن با کرونا و از میان این آشوبی که جهان را فرا گرفته‌ است، با تولید واکسن نور امیدبخشی بر دل مردم تابانده شد و آن‌ها را به آینده امیدوار کرد؛ از این‌رو انتظار می‌رفت تزریق واکسن نیز با اقبال عمومی همراه شود، اما در قم شاهد استقبال کمی از سوی شهروندان بودیم.

ما هرچه پیش‌تر می‌رویم ادعا‌های جدیدی درباره واکسن‌ها مطرح می‌شود که مردم دنیا را می‌ترساند؛ ادعا‌هایی که خیلی از آن‌ها بی‌پایه و اساس هستند و پزشکان معتقدند نباید به آن‌ها دامن زد و باید با افراد جاهل و یا مغرض که به این شایعات دامن زده برخورد جدی شود.

کرونا ویروسی خطرناک است؛ اما آنچه بیش از ویروس به مردم و زندگی آنها صدمه می‌زند، شایعات و بحث‌های غیرعلمی و نامعتبری است که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و جامعه را دچار سردرگمی، یأس و ناامیدی می‌کند؛ در این میان، آگاهی‌ از داده‌های علمی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون حافظ جان و سلامت مردم خواهد بود.

از همین رو خبرگزاری ایکنا شعبه قم تصمیم گرفته تا سلسله گزارش‌هایی را مبنی بر تبیین صحیح واکسیناسیون در راستای منویات مقام معظم رهبری در خصوص سلامت عمومی جامعه و ترویج و ترغیب بیشتر مردم به تزریق واکسن کرونا انجام دهد؛ در همین راستا در اولین شماره از این گزارش اظهارات برخی از مسئولان استان قم در مورد واکسن‌هراسی، تبیین علمی و برخورد جدی با واکسن‌هراسان را می‌خوانید:

مقابله با عاملان واکسن‌هراسی در فضای مجازی 

بهرام سرمست، استاندار قم، 10شهریورماه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا بر مقابله با عاملان واکسن‌هراسی در فضای مجازی تأکید کرد و از پلیس فتا، دادگستری و صداوسیما خواست در زمینه مقابله با این جریان در فضای مجازی اقدام کنند.

امیدی که کمرنگ شد

تبلیغ علیه واکسیناسیون خیانت به مردم است

مرتضی حیدری، فرماندار قم 23 شهریور ماه طی گفت‌وگویی با تاکید بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط همگان اظهار داشت: شکی نیست که بلای جهانی ویروس کرونا همه را تهدید می‌کند و بر اساس تغییرهایی که در وضعیت این ویروس به وجود آمده است، همه افراد را، در سنین گوناگون مورد هدف و آسیب قرار می‌دهد.

وی افزود: آنچه که در قرارگاه شهید حاج قاسم سلیمانی، پس از بحث و بررسی به آن رسیدیم؛ مجهز شدن مردم به اطلاعاتی است که بتوانند در مقابل ویروس کرونا دفاع شخصی کنند و هر کسی مکلف است که خودش از خودش در برابر این ویروس مراقبت کند و نیز لازم و ضروری است، برای همه افراد خانواده نیز این مصونیت را ایجاد کند.

فرماندار قم ادامه داد: بُعد دیگر این قضیه، مساله «واکسیناسیون» است؛ واکسیناسیون یک جریان عمومی است که برخی از روی نادانی و بعضی از روی غرض و مغرضانه علیه واکسیناسیون تبلیغ و در ذهن مردم برای واکسن‌زدن تردید ایجاد می‌کنند که به نظرم این‌ها خیانت می‌کنند.

گلایه مسئولان استانی و برخورد جدی با عاملان واکسن‌هراسی

حیدری تاکید کرد: اگر مجهز به اطلاعات در این زمینه باشیم؛ می‌دانیم که این‌ها چرا این موضوع را دنبال می‌کنند که مردم این آگاهی را پیدا نکنند و واکسن نزنند؛ این‌ها دوستدار مردم نیستند.

برخورد قاطع با واکسن‌هراسان

محمدتقی سلطانی، مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت قم، هشتم شهریور در جلسه شورای اطلاع‌رسانی قم با اشاره به خالی بودن ظرفیت دو سوم مراکز واکسیناسیون کرونا در استان قم، گفت: با وجود اینکه ظرفیت مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان حدود ۳۰ هزار دز در روز است، ولی هم‌‎اکنون به دلایل مختلف از جمله واکسن‌هراسی، تنها حدود ۱۰ هزار دز در روز در این مراکز واکسن تزریق می‌شود.

وی ادامه داد: همه باید دست به دست هم دهیم و با خاطیانی که برخلاف فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی، در تلاش برای واکسن‌هراسی در استان و کشور هستند، برخورد قاطع شود.

لزوم تبیین اثرگذاری مثبت واکسیناسیون در قم

بیژن سلیمانپور، معاون سیاسی امنیتی استاندار قم نیز در جلسه شورای اطلاع‌رسانی قم با اشاره به واکسیناسیون تنها ۳۰ درصد از جامعه هدف در استان قم، گفت: در استان قم ۳۹۶ هزار دز واکسن تزریق شده‌ است که از این تعداد، کمتر از ۱۰ درصد هر دو دز را دریافت کرده‌اند که این آمار بسیار پایین است.

امیدی که کمرنگ شد

معاون سیاسی امنیتی استاندار قم افزود: قم از معدود استان‌هایی است که گروه سنی هدف واکسن را به ۴۰ سال کاهش داد، اما با این وجود استقبال برای واکسیناسیون پایین است.

وی با بیان اینکه تبلیغات رسانه‌ای گسترده‌ای برای واکسن‌هراسی توسط رسانه‌های خارجی علیه کشورمان انجام شده‌ است، تصریح کرد: با توجه به فضای رسانه‌ای علیه واکسن کرونا، ضروری است که اثرگذاری مثبت واکسیناسیون در کاهش مرگ و کنترل کرونا به‌خوبی برای مردم تبیین شود.

معاون سیاسی امنیتی استانداری قم گفت: ترس و دلهره، ضعف اعتماد عمومی، واکسن‌هراسی و ایجاد دوقطبی‌هایی مانند طب سنتی و نوین از جمله دلایل استقبال کم از واکسیناسیون در استان قم است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم، 10 شهریورماه نیز در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان تأکید کرد که باید با انتشاردهندگان مصادیق مجرمانه در شبکه‌های مجازی با نظر مقام قضایی بدون تعارف برخورد شود.

سلیمان‌پور، 15 شهریور نیز در دیگر جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان قم با اشاره به افزایش مراکز تجمیعی و نظم و انضباط خوبی که در طرح واکسیناسیون وجود دارد، گفت: همه ظرفیت‌ها آماده است که از محموله جدید واکسن استفاده شود اما تعارض‌هایی که وجود دارد سبب شده استقبال از واکسیناسیون کم باشد.

هشدار امیر آبادی به واکسن‌هراسان

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، 25 شهریور در جریان بازدید از مراکز درمانی قم و روند واکسیناسیون در استان در خصوص واکسن‌هراسی در استان قم به‌خصوص در فضای مجازی و برخورد با این دسته افراد، اظهار کرد: با توجه به اینکه از هفته آینده قانون صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی آغاز می‌‌شود و نکات این چنینی در آن قانون پیش‌بینی شده و در کنار آن با هرگونه شایعه‌پراکنی در موضوعات مختلف که امنیت ملی را به خطر می‌‌اندازد بر اساس این قانون برخورد خواهد شد.

امیدی که کمرنگ شد

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص تصویب قانون برخورد با واکسن‌هراسی در کشور، افزود: بر اساس ماده ۱۱۰ قانون و فرمان رهبر معظم انقلاب تمام مصوبات ستاد ملی کرونا لازم‌الاجراست و به‌صورت قانون محسوب می‌‌شود و نیاز به فرایند قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی ندارد و با توجه به افزایش آگاهی عمومی در کشور نیازی به برخورد اجباری با این دسته از افراد نیست و باید توجه کنیم این افراد توجهی به جان و سلامتی مردم ندارند و مردم هرچه زود‌تر به مراکز واکسیناسیون برای تزریق واکسن مراجعه کنند تا دچار موج‌‌های جدید کرونایی نشویم.

 عدم صحت تبلیغات ضد واکسن

محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، 20 شهریور در دیدار با اعضای قرارگاه دانشجویی جهادی شهید دکتر قاسمی، گفت: تنها راه مقابله با ویروس منحوس کرونا واکسیناسیون است و هیچ فرقی بین واکسن ها وجود ندارد.

امیدی که کمرنگ شد

وی افزود: متأسفانه رسانه‌های خارجی و جاهلان داخلی در راستای واکسن‌هراسی تلاش می‌کنند که این به ضرر مردم بوده و مشکلات بسیاری را به همراه خواهد داشت.

قدیر در گفت‌وگویی دیگر در 10 شهریورماه به‌ تبلیغات دشمنان خارجی و جاهلان داخلی اشاره کرد و گفت: متأسفانه تبلیغات ضد واکسن در قم زیاد است و به‌تازگی نیز در یکی از روستاهای قم کلیپی منتشر شد که مردم روستا واکسن زده و فوت کردند که بررسی کردیم و نشان داد شایعه و کذب محض است و صحت ندارد و دستگاه قضایی پیگر موضوع است.

مبلغان حوزه تریبونی برای تبلیغ واکسیناسیون باشند

محمدرضا قدیر در نشست مدیران استانی حوزه‌‌های علمیه خواهران که سه‌شنبه ۱۶ مردادماه در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، اظهار کرد: نقش نهادهای فرهنگی به‌ویژه حوزه‌های علمیه در امر واکسیناسیون بسیار مؤثر است.

وی با بیان اینکه هر موضوعی در مسئله طب باید مبتنی بر مستندات علمی بوده و مورد تأیید وزارت بهداشت باشد، افزود: هر یک از مبلغان حوزه باید تریبونی برای تبلیغ امر واکسیناسیون باشند تا هر چه سریع‌تر بتوانیم با واکسینه کردن جامعه به یک ایمنی بالایی در برابر کرونا برسیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم ادامه داد: در بحث واکسیناسیون، رهبر معظم انقلاب و مراجع و بزرگان حوزه برای ما الگو هستند و این بزرگواران واکسن را تزریق کرده و جلسات و مراسم خود را نیز با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌کنند و این مسئله باید مورد توجه همه افراد جامعه باشد.

وی با اشاره به جایگاه علمی و فرهنگی قم در سطح ملی و فراملی، یادآور شد: تعامل حوزه سلامت و حوزه علم و فرهنگ در قم باید متبلور باشد و مورد الگوی دیگر استان‌ها قرار گیرد. 

هشدار و برخورد جدی در مورد شبهه‌پراکنی علیه واکسن کرونا

مهدی فرازپور، معاون پلیس فتای نیروی انتظامی قم، 15 شهریورماه در جلسه شورای اطلاع‌‌رسانی قم  با اشاره به انتشار کلیپی کذب از پیامدهای واکسیناسیون در یکی از روستاهای قم، گفت: در همان ابتدای انتشار کلیپ با تدبیر مقامات قضایی، متهمان دستگیر شدند.

وی افزود: در حال حاضر چندین کانال که در شبکه اجتماعی ایتا نسبت به واکسیناسیون علیه کرونا شبهه‌پراکنی می‌کنند نیز زیر نظر هستند و به‌زودی برای دستگیری‌شان اقدام می‌شود.

نهادهای علمی و فرهنگی اقناع‌سازی کنند

روح‌الله مسلم‌خانی، معاون دادستان عمومی و انقلاب قم نیز در جلسه 15 شهریور شورای اطلاع‌رسانی قم، گفت: شبهاتی که در مسئله کرونا طرح می‌شود دو نوع است، بخش عمده‌ای مربوط به داروهایی که در این زمینه استفاده می‌شود، که البته با ورود واکسن این شبهه کمرنگ‌تر شده است؛ بخش دیگر نیز مربوط به واکسن می‌باشد.

وی افزود: قدرت اقناع‌سازی و پاسخ‌گویی دانشگاه علوم پزشکی و نهادهای فرهنگی به شبهات در زمینه کرونا ضعیف است و این مسئله فرصتی را برای سودجویان فراهم می‌شود.

مسلم‌خانی ادامه داد: وزارت بهداشت باید با قدرت لزوم واکسیناسیون را استدلال کند و مقابل مخالفان بایستد؛ اهمیت واکسن نیز همین است اگر برنامه‌ریزی نکنیم سلامت عمومی جامعه آسیب می‌بیند.

وی با تأکید بر اینکه در مقابل جریان فکری، برخورد امنیتی قضایی جواب نمی‌دهد، بیان کرد: نهادهای فرهنگی باید پاسخ‌گو باشند، نمی‌توان جریان را دستگیر کرد؛ زیرا جمعیتشان زیاد است، این انتظار که دستگاه قضایی باید با جریان برخورد کند اشتباه است، نهادهای فرهنگی و نظام پزشکی با قدرت در مقابل این افراد پاسخگو باشد.

معاون دادستان عمومی و انقلاب قم تصریح کرد: اما در مورد گروهی که جریان نیستند و با انتشار اخبار دروغ به این مسائل دامن می‌زنند، هیچ ملاحظه و تسامحی برای برخورد با منتشران اخبار کذب نداریم.

اقناع‌سازی علمی واکسیناسیون از سوی مسئولان درمانی 

عباس ذاکریان، معاون خدمات شهری شهرداری قم، ۲۴ شهریورماه در جلسه ستاد مدیریت بحران کرونا استان در سالن جلسات استانداری قم، اظهار کرد: تخریب علیه واکسیناسیون در قم ساماندهی شده است و باید تدابیر لازم برای پاسخگویی علمی و فرهنگ‌سازی عمومی مورد توجه مسئولان استانی باشد.

امیدی که کمرنگ شد

وی ادامه داد: طبق آمار و اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی قم، اغلب بیمارانی که مبتلا به کرونا می‌شوند یا در وضعیت وخیم این بیماری قرار دارند افرادی هستند که تاکنون واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند.

معاون خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به‌ ضرورت واکسیناسیون عمومی مردم تا بازگشت وضعیت عمومی شهر به شرایط عادی، گفت: مسئولان درمانی، کارشناسان و اصحاب رسانه نسبت به اهمیت واکسیناسیون باید اقناع‌سازی علمی کنند و ضرورت این کار را برای خنثی‌سازی تخریب‌ها و شایعات پیرامون این طرح را دنبال کنند.

اینها تنها بخشی از سخنان مسئولان استانی در خصوص واکسن‌هراسی و برخورد با متخلفان این حوزه است لذا در شماره‌های بعدی این گزارش شاهد گفت‌وگوهای مردمی و تبیین صحیح و علمی امر واکسیناسیون از سوی مسئولان استانی هستیم.

گزارش از مژگان فرهنگیان

انتهای پیام
captcha