کشاورز بی‌سوادی که حافظ قرآن شد / مطالبه نوه کربلایی کاظم از دولت سیزدهم + فیلم
کد خبر: 3995969
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۴
گزارش ایکنا از معجزه قرن؛

کشاورز بی‌سوادی که حافظ قرآن شد / مطالبه نوه کربلایی کاظم از دولت سیزدهم + فیلم

نوه مرحوم كربلایی كاظم ساروقی كه به «معجزه قرن» شهرت داشت، ضمن بیان ویژگی‌های پدر بزرگش، گفت: ما برای تأمین بودجه مورد نیاز مؤسسه به بسیاری از ادارات مربوطه مراجعه کردیم اما نتیجه‌ای نگرفتیم؛ البته مسئولان می‌گویند باید از طرف دولت برای مؤسسات قرآنی بودجه در نظر گرفته شود تا بتوانیم بپردازیم، امیدواریم در دولت سیزدهم به مسائل موسسات قرآنی توجه بیشتری شود.

کربلایی کاظم قرآن را از آخر به اول می‌خواند/ میراث کربلایی کاظم در سایه غفلت مسئولین

کربلایی کاظم ساروقی، فرد بی‌سوادی بود که در یک لحظه حافظ کل قرآن کریم شد، او کشاورزی ساده و بی‌آلایش بود که ظاهراً به سبب حساسیت در پرداخت به موقع سهم فقرا (زکات) از محصولاتش، مورد عنایت قرار گرفته و به نحوی معجزه‌آسا حافظ کل قرآن شده بود، به‌گونه‌ای که سوره‌های قرآن را نه تنها از ابتدا بلکه از انتهای آنها قرائت می‌کرد و در عین اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشت کلمات قرآن را بی‌درنگ در لابلای دیگر متون تشخیص می‌داد؛ کربلایی کاظم به‌وسیله علما و بزرگان بسیاری مورد آزمایش قرار گرفت و حفظ شگفت‌آور وی از سوی آنها تأیید شد.

در همین راستا سراغ فرزند ایشان اسماعیل کریمی ساروقی رفتیم اما متأسفانه ایشان در بستر بیماری بودند و صحبت کردن برایشان سخت بود؛ از همین رو سراغ نوه ایشان حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر کریمی، مدیر مؤسسه کربلایی کاظم رفتیم تا از زبان ایشان در مورد کربلایی کاظم و مؤسسه به نام ایشان بشنویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر کریمی در گفت‌وگو با ایکنا از قم، اظهار کرد: سال 1327 قمری و زمانی که کربلایی کاظم ۲۷ سال سن داشت این توفیق نصیب‌شان شد تا حافظ قرآن شوند، بعد از غیبت کبری، خداوند متناسب با هر عصر و زمانی برای مردم حجتی قرار می‌دهند و معجزه حافظ قرآن شدن کربلایی کاظم ساروقی یکی از بارزترین معجزاتی است که در زمان ما اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: در شب هفدهم ماه مبارک رمضان بعد از اینکه کربلایی کاظم زکات مال خود را به فقیر می‌دهد، دو سید بزرگوار نزد کربلایی کاظم می‌آیند و به ایشان می‌فرمایند محمدکاظم بیا به زیارت برویم، کربلایی عرضه می‌دارند که آقا من تازه زیارت بودم، آن سید بزرگوار می‌فرمایند بیا تا بار دیگر با هم به زیارت برویم. دو بقعه متبرکه در آن محل وجود داشت که این سه گرامی به آنجا مشرف شده و زیارت می‌کنند، زمانی که یکی از آن دو سید بزرگوار در امامزاده مشغول خواندن زیارتنامه می‌شوند چشم کربلایی کاظم به کتیبه‌های اطراف امامزاده می‌افتد که آیه ۵۴ سوره اعراف بر روی آنها نوشته شده بود؛ کربلایی از آن سید بزرگوار می‌پرسند که چه چیزهایی روی این کتیبه‌ها نوشته شده است، آقا می‌فرمایند محمدکاظم این‌ها را بخوان، کربلایی عرض می‌کند آقا من مکتب نرفتم و سواد ندارم نمی‌توانم بخوانم، آقا یک بار دیگر خواسته خود را مطرح می‌کنند، بار سوم دست مبارکشان را روی سینه کربلایی می‌گذارند، کربلایی دست آقا را روی سینه خود احساس می‌کند و از همان لحظه شروع می‌کنند به خواندن قرآن و از آن پس ایشان حافظ کل قرآن می‌شوند.

مدیر مؤسسه قرآنی کربلایی کاظم با اشاره به اینکه اکثر کارهای کربلایی کاظم به عدد هفت خط می‌شد، افزود: عدد هفت در آموزه‌های دینی ما یک عدد مقدس است، به‌عنوان مثال نام کربلایی از نام امام هفتم گرفته شده است. ایشان در سن ۲۷ سالگی و در شب ۱۷ ماه مبارک رمضان حافظ کل قرآن شدند، اولین آیه‌ای که می‌توانند بخوانند از هفتمین سوره قرآن سوره اعراف است و هفتم محرم‌الحرام در روز جمعه که هفتمین روز هفته است، در سن ۷۷ سالگی فوت می‌کنند.

وی بیان کرد: خداوند در آیه 69 سوره عنکبوت می‌فرمایند «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا؛ و آنان که در راه ما به جان و مال جهد و کوشش کردند محققا آنها را به راه‌های معرفت و لطف خویش هدایت می‌کنیم»؛ مرحوم کربلایی کاظم به‌د‌لیل رعایت حلال و حرام، توفیق حفظ قرآن در یک لحظه نصیبش شد.

حافظ قرآن شدن کربلایی کاظم معجزه الهی بود

کریمی گفت: حافظ قرآن شدن کربلایی کاظم در حالی که ایشان سواد نداشتند، یک امر عادی نبود، حافظ قرآن نیز اذعان می‌کنند که حفظ قرآن کار راحتی نیست اما حافظ شدن کربلایی کاظم واقعاً معجزه بود، ایشان قرآن را از آخر به اول نیز می‌خواندند.

مدیر مؤسسه قرآنی کربلایی کاظم اظهار کرد: مرحوم نواب صفوی ایشان را با خود به مصر می‌برند و در جمع چندین هزار حافظ قرآن در دانشگاه الازهر سوره مریم را از آخر به اول می‌خواند. همه ما سوره توحید را حفظ هستیم، اما کدام یک از ما می‌تواند این سوره را از آخر به اول بخواند، مرحوم کربلایی کاظم آیات قرآن را کلمه به کلمه از آخر به اول تلاوت می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه کربلایی کاظم به‌دلیل پاکی و انجام واجبات و ترک محرمات در حرم امامزادگان 72 تن ساروق اراک در یک لحظه حافظ کل قرآن می‌شوند، اضافه کرد: اولین درسی که از این ماجرا می‌گیریم این است که با توجه به تلاش‌های گسترده دشمن برای جوانان در فضای مجازی، اگر انسان به حق توجه داشته باشد و حلال و حرام خدا را محترم بشمارد، مورد توجه خاص خداوند قرار می‌گیرد؛ مرحوم کربلایی کاظم در همان ماه رمضانی که حافظ قرآن می‌شوند قبل از اینکه گندم خود را به منزل ببرد مقداری از آن را به فقیر می‌دهد و بعد از آن این عنایت در حق ایشان می‌شود.

مدیر مؤسسه قرآنی کربلایی کاظم اظهار کرد: یکی دیگر از فوایدی که از این معجزه الهی می‌فهمیم این است که قرآن کریم تحریف نشده است، چراکه همان قرآنی که امروز در دسترس مردم قرار دارد را مرحوم کربلایی کاظم تلاوت می‌کردند. مرحوم آیت‌الله بروجردی و دیگر بزرگان و علما عدم تحریف قرآن را تأیید کردند؛ مقام معظم رهبری هم فرمودند که کربلایی کاظم جزو معجزات قرآن بود.

‌وی ادامه داد: درس دیگری که از ماجرای کربلایی کاظم می‌گیریم این است که اگر انسان قدر خود را بداند و از آلودگی و گناه به دور باشد، صفا و سادگی و اخلاص، او را در مسیر حق قرار می‌دهد.

کریمی گفت:  اهمیت دادن به خمس و زکات و پرداخت به موقع آن‌ها و نماز اول وقت از دیگر درس‌هایی است که می‌توان از کربلایی کاظم آموخت، ایشان تا زمانی که خمس محصول کشاورزی خود را نمی‌داد، حتی ذره‌ای از آن را به منزل نمی‌آورد، ایشان حتی یک پنجم بیشتر از یک پنجم مال خود را به‌عنوان خمس پرداخت می‌کرد و می‌فرمودند اگر بیشتر بدهیم جای دوری نمی‌رود و در آن دنیا ذخیره می‌شود.

کشاورز بیسوادی که حافظ قرآن شد/ مطالبه نوه کربلایی کاظم از دولت سیزدهم+فیلم

مدیر مؤسسه قرآنی کربلایی کاظم تصریح کرد: ایشان هیچ‌گاه نماز اول وقت‌شان ترک نشد، از زمانی که مجرد بودند و در کنار پدر و مادرشان زندگی می‌کردند به پدرشان می‌گفتند اگر خمس مالتان را ندهید از آن استفاده نمی‌کنم.

وی اظهار کرد: درس دیگر از حافظ شدن کربلایی کاظم این است که انسان به مقام سادات و امامزادگان اهمیت داده و به آنها احترام بگذارد، در کلام معصومین(ع) داریم که می‌فرمایند خداوند بقعه‌هایی را روی زمین قرار داده تا انسان به آنجا برود و حاجت خود را بیان کند و خدا به احترام این بقاع انسان‌ها را حاجت روا می‌کند.

چگونگی راه‌اندازی مؤسسه کربلایی کاظم

مدیر مؤسسه قرآنی کربلایی کاظم تصریح کرد: در سال ۱۳۷۷ در قم به دیدار مقام معظم رهبری رفتیم و ایشان فرمودند که مؤسسه‌ای به نام کربلایی کاظم راه‌اندازی کنید تا نام ایشان زنده بماند؛ مدتی بعد از این فرمایش مقام معظم رهبری، مؤسسه قرآنی به نام کربلایی کاظم را تأسیس کرده و تاکنون توفیق ارائه خدمات مختلف قرآنی را داشتیم.

کریمی بیان کرد: در مؤسسه کربلایی کاظم از سن هفت سال به بالا قرآن‌آموز داریم که در رشته‌های متنوع قرآنی این مؤسسه فعال هستند، ما هر سال حداقل ۳۰ حافظ قرآن تربیت کرده‌ایم.

نوه کربلایی کاظم گفت: یکی از مشکلاتی که مؤسسات قرآنی دارند این است که به‌دلیل عدم توجه به این مؤسسات یکی یکی در حال تعطیل شدن هستند؛ حتی مسیحی‌ها می‌گویند هر چقدر شما مسلمان‌ها از کتاب آسمانی خود فاصله بگیرید دچار مشکلات بیشتری می‌شوید، اما متأسفانه شاهد هستیم که هر روز فاصله ما با قرآن بیشتر می‌شود.

نداشتن بیمه و بودجه دولتی؛ مشکلات اصلی مؤسسات قرآنی

وی یکی دیگر از مشکلات مؤسسات قرآنی را مسئله بیمه دانست و ادامه داد: متأسفانه برای رفع مشکلات مؤسسات قرآن هیچ اقدامی از سوی مسئولان مربوطه انجام نمی‌شود؛ درخواست بنده به‌عنوان مدیر یکی از مؤسسات قرآنی از دولت سیزدهم این است که به بیمه و بودجه مؤسسات قرآنی توجه بیشتری داشته باشند تا شاهد جاری و ساری شدن هرچه بیشتر آموزه‌های قرآن در جامعه باشیم.

کریمی اظهار کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا بسیاری از مؤسسات قرآنی تعطیل شدند، اما مؤسسه کربلایی کاظم به‌صورت حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مجازی فعالیت‌های خود را ادامه داد. این مؤسسه هیچ بودجه دولتی دریافت نمی‌کند و هزینه‌ها توسط خیرین و مسئولان مؤسسه تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: ما برای تأمین بودجه مورد نیاز خود به بسیاری از ادارات مربوطه مراجعه کردیم، اما نتیجه‌ای نگرفتیم؛ البته مسئولان می‌گویند باید از طرف دولت برای مؤسسات قرآنی بودجه در نظر گرفته شود تا بتوانیم بپردازیم، امیدواریم در دولت سیزدهم به مسائل مؤسسات قرآنی توجه بیشتری شود.

مدیر مؤسسه کربلایی کاظم گفت: افرادی که در مؤسسه کربلایی کاظم مشغول کار هستند بیمه هستند؛ همچنین اساتیدی که طلبه هستند از طرف حوزه علمیه بیمه شده‌اند، اساتیدی هم که بیمه حوزه نیستند از طرف مؤسسه بیمه شده‌اند. هر ماه برای هر نفر یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان حق بیمه پرداخت می‌کنیم، همچنین قرآن‌آموزانی که در این مؤسسه هستند بیمه شدند، همه اردوها و کلاس‌هایی که خارج از مؤسسه برگزار می‌شود تحت پوشش بیمه هستند، ما برای ادامه کار و بیمه این قرآن‌آموزان نیازمند حمایت‌های دولت هستیم.

کریمی بیان کرد: اولین نرم‌افزار ویژه معرفی شخصیت کربلایی کاظم را طراحی و عرضه کردیم، در این نرم‌افزار تمام مستندات مکتوب در خصوص کربلایی کاظم جمع‌آوری شده و تلاش ما بر این است که این نرم‌افزار همیشه به روز باشد.

وی اضافه کرد: شیخ محمود شلتوت رئیس دانشگاه الازهر مصر بعد از ملاقات با کربلایی کاظم در خصوص ایشان گفته بود اگر در ادیان و مذاهب حقانیتی وجود داشته باشد در تشیع است، یکی از علمای اهل سنت می‌گفت اگر ما یک کربلایی کاظم داشتیم کل دنیا را می‌گرفتیم اما شما شیعیان از کربلایی کاظم استفاده نکردید. بعد از حضور کربلایی کاظم در مصر، مذهب شیعه در این کشور رسمیت پیدا می‌کند، همچنین نامه‌هایی که بین آیت‌الله بروجردی و شیخ محمود شلتوت رد و بدل می‌شود از ماجرای کربلای کاظم نشئت می‌گیرد، البته شیخ محمود شلتوت در اواخر عمر شیعه شد.

ماجرای کربلایی کاظم را برای جوانان بازگو کنیم

نوه کربلایی کاظم با اشاره به اینکه بسیاری از علمای شیعه و حتی اهل سنت در مورد کربلای کاظم سخن گفتند، بیان کرد: اگر ما ماجرای کربلایی کاظم را بازگو نکنیم، آیندگان می‌گویند این یک افسانه بوده و شیعیان برای بها دادن به مذهب خود چنین چیزی را مطرح کردند.

کشاورز بیسوادی که حافظ قرآن شد/ مطالبه نوه کربلایی کاظم از دولت سیزدهم+فیلم

وی ادامه داد: متأسفانه امروزه بسیاری از افراد جامعه به‌خصوص جوانان از قرآن دور هستند، البته در این مسئله نمی‌توان فقط مسئولان را مقصر دانست، یکی از دلایل اصلی این مسئله فضای مجازی است؛ اولین مسئولیت متوجه خانواده‌ها است، پدر و مادرها از هر کسی نسبت به فرزندان خود دلسوزتر هستند، اما چقدر به مسائل قرآنی فرزندشان اهمیت می‌دهند. ما نسبت به فرزندانمان وظایفی داریم و باید آن‌ها را درست تربیت کنیم، نباید آنها را در این جامعه و در این فضا رها کنیم.

‌کریمی بیان کرد: بعد از خانواده فضای آموزشی یعنی مدارس اهمیت دارند، معلم و مربی مانند یک باغبان هستند و می‌توانند هر طور که می‌خواهند فرزندان ما را پرورش دهند و در شخصیت فرزندانمان تأثیرگذار باشند.

اتحاد همگانی متولیان کشور برای  تربیت10 میلیون حافظ

مدیر مؤسسه قرآنی کربلایی کاظم گفت: مقام معظم رهبری چند سال قبل فرمودند که ما باید حداقل 10 میلیون حافظ قرآن در کشور داشته باشیم؛ با گذشت چند سال از این صحبت ایشان هنوز فاصله زیادی تا ۱۰ میلیون حافظ داریم. من فکر می‌کنم به این فرمایش ایشان توجه زیادی نشده است و متولیان امر نسبت به این موضوع اهتمام نداشتند، عمل به این فرمایش نیاز به یک اتحاد همگانی بین متولیان کشور دارد تا بتوانیم یک جامعه قرآنی داشته باشیم، اگر جامعه ما قرآنی شد تمام مشکلات حل می‌شود.

گزارش از سعیده‌سادات سیدجوادی

انتهای پیام
captcha