گناه انسان را از دایره ایمان خارج می‌کند/ ماهیت توبه و توبه‌کار
کد خبر: 3969160
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۸
آیت‌الله سعیدی:

گناه انسان را از دایره ایمان خارج می‌کند/ ماهیت توبه و توبه‌کار

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه ایمان اگر قوی باشد انسان گناه نمی‌کند و پیوسته خدا را حاضر و ناظر اعمال خود می‌داند، گفت: گناه انسان را از دائره ایمان خارج می‌کند و ما باید در شب قدر که شب احیاء و آشتی با خدا است، گناهان خود را با خدا در میان بگذاریم و توبه کنیم.

گناه انسان را از دایره ایمان خارج می‌کند/ ماهیت توبه و توبه‌کاربه گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) در سخنرانی شب شهادت امیرالمؤمنین(ع) در حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه فرقان، گفت: خداوند برای بندگان خاص خود اوصافی را بیان کرده که اولین صفت پرهیز از تکبر و راه رفتن با غرور بر روی زمین است.

وی با اشاره به آیه ۷۰ سوره مبارکه فرقان به ماهیت توبه و توبه کار پرداخت و افزود: این که خداوند می‌فرماید کسانی که بعد از توبه ایمان بیاورند و عمل صالح انجام دهند خداوند گناهانشان را می‌بخشد، به خاطر این است که گناه انسان را از دائره ایمان خارج می‌کند و بعد از توبه نیاز به تجدید ایمان است.

نماینده ولی فقیه در استان قم با بیان اینکه علماء ایمان را بر دو نوع مستقر و مستودع تقسیم کرده‌اند، افزود: ایمان مستقر تا لحظه مرگ دوام دارد و هیچگاه زائل نمی‌شود ولی ایمانِ مستودع ایمان ضعیفی است که انسان‌های گناهکار دارند و با هر گناهی ایمانشان هم متزلزل می‌شود و نیاز به تجدید ایمان دارند.

وی با بیان اینکه ایمان اگر قوی باشد انسان گناه نمی‌کند و پیوسته خدا را حاضر و ناظر اعمال خود می‌داند، گفت: کسی که به گناه آلوده می‌شود بداند که ایمانش لرزان است و به سادگی از بین می‌رود.

سعیدی ادامه داد: از امام کاظم(ع) سؤال شد که آیا گناهان کبیره انسان را از دایره ایمان خارج می‌کند؟ ایشان فرمودند بله حتی گناهان کمتر از کبائر هم انسان را از ایمان خارج می‌کند و سپس فرمودند که پیامبر (ص) فرمودند: انسان در حالی که مؤمن است زنا نمی‌کند و در حالی که مؤمن است سرقت نمی‌کند یعنی کسانی که زنا و سرقت می‌کنند ایمان خود را از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه توبه واقعی مشروط به ایمان و عمل صالح است و چنین توبه‌ای گناهان را محو می‌کند، افزود: شب قدر شب احیاء و آشتی با خدا و شبی است که گناهان خود را با خدا در میان بگذاریم و صادقانه از گناهان خود پشیمان باشیم و با خداوند عهد ببندیم که این گناهان تکرار نشود.

تولیت آستان مقدس بانوی کرامت با بیان اینکه خداوند دوست ندارد انسان مؤمن در جامعه لکه دار شود، افزود: ما اجازه نداریم که عیوب و گناهان خود را به کسی غیر از خدا بگوییم و پیامبر(ص) به فردی که گناهش را به ایشان می‌گفت فرمودند که تعجب می‌کنم از کسی که خدا عیب او را پوشانده و خودش عیبش را آشکار می‌کند.

وی با بیان اینکه خداوند شخص توبه کار را دوست دارد، گفت: گناه دشمن انسان است و چه خوب است که از خطر این دشمن به اهل بیت(ع) پناه ببریم و حرم حضرت معصومه(س) نیز یکی از این پناهگاه‌هایی است که از خطر گناه باید به آن پناه برد.

انتهای پیام
captcha