مغلوب شدن و خسران؛ ثمره تهدید اقتصادی مسلمانان
کد خبر: 3947477
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵
در نشست «حکمرانی در قرآن» مطرح شد؛

مغلوب شدن و خسران؛ ثمره تهدید اقتصادی مسلمانان

معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به آیاتی از سوره انفال، گفت: سرانجام کسانی که مسلمانان را تهدید اقتصادی می‌کنند، مغلوب شدن و خسران و ورود به جهنم است.

ارسال// مغلوب شدن و خسران؛ ثمره تهدید اقتصادی مسلمانانبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین نجف لکزایی، معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی، 24 دی‌ماه در چهل‌وششمین نشست علمی «حکمرانی در قرآن» که به همت گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: سوره انفال هشتمین سوره و از سوره‌های مدنی قرآن است که در جزء ۹ و ۱۰ قرآن جای دارد.

وی افزود: نام‌گذاری این سوره به نام انفال به‌دلیل استفاده از واژه انفال در نخستین آیه و بیان احکام آن است. سوره انفال به احکام انفال و ثروت‌های عمومی، خمس، جهاد، وظایف مجاهدان، رفتار با اسیران، ضرورت آمادگی‌های رزمی و نشانه‌های مؤمن اشاره کرده است.

لکزایی با بیان اینکه آیه صلح، آیه نصر، آیه انفال، آیه خمس و آیه اولوالارحام جزو آیات این سوره هستند، گفت: سوره انفال با بحث آسیب‌شناسی جنگ بدر و انتقاد به عملکرد مسلمانان پس از پیروزی و دستیابی به غنائم آغاز می‌شود؛ از آیه 15 سوره انفال، آیات وارد دستوراتی در مورد جنگ، صلح، امنیت و... می‌شود که امور مربوط به حکمرانی است؛ از آیه 20 مباحث امامت، رهبری، فرماندهی و... مطرح می‌شود.

معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه یکی از ارکان مهم در امنیت‌سازی اسلامی رهبری الهی است، تصریح کرد: آیه 18 این سوره، از آیات راهبردی و کلیدی در عرصه حکمرانی و امنیت است. از آیه 20 تا 32 بحث اهمیت رهبری و آسیب‌شناسی رفتار مؤمنان مطرح می‌شود که از اطاعت الهی و رهبری تعرض نکنند.

وی با اشاره به آیه 35 سوره انفال، یادآور شد: اگر امور حکومت و امنیت‌سازی به افراد غیر متقی واگذار شود سرانجام آن پوچ و هیاهو است. از آیه 36 تهدیدات اقتصادی مطرح می‌شود که اموالشان را در منع و جلوگیری از راه خدا (صد سبیل) خرج می‌کنند.

انتهای پیام
captcha