ارتباط برقرار کردن با دشمنان، ایمان مومن را از بین می‌برد
کد خبر: 3855414
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۸
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س)

ارتباط برقرار کردن با دشمنان، ایمان مومن را از بین می‌برد

گروه سیاست و اقتصاد ــ آیت‌الله سعیدی با اشاره به اینکه ارتباط برقرار کردن با بیگانگان و جا دادن نفوذی‌ها در بین خود از لغزش‌گاه‌هایی است که ایمان انسان بر باد می‌رود، گفت: انسان زمانی که از جهاد فی سبیل الله فراری باشد یا با دشمنان خدا ارتباط برقرار کند محبوبیت آنان نزد خدا ازبین خواهد رفت.

ارتباط برقرار کردن با دشمنان، ایمان مومن را از بین می‌بردبه گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) امروز 17 ابان ماه در خطبه‌های نماز جمعه قم گفت: اگر می‌خواهیم اعمال و وظایف دینی ما اثربخش و خیرات و برکات داشته باشد و ما را به تقوا برساند باید آن‌ها را درست انجام دهیم.

وی با اشاره به« أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تُتْرَكُوا وَلَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ الَّذِينَ جَاهَدُوا مِنْكُمْ وَلَمْ يَتَّخِذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلَا رَسُولِهِ وَلَا الْمُؤْمِنِينَ وَلِيجَةً وَاللَّهُ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ؛ آيا پنداشته‏‌ايد كه به خود واگذار مى‌شويد و خداوند كسانى را كه از ميان شما جهاد كرده و غير از خدا و فرستاده او و مؤمنان محرم اسرارى نگرفته‏‌اند معلوم نمى‌دارد و خدا به آنچه انجام مى‌دهيد آگاه است. سوره توبه/ آیه 16 » ، گفت: برداشت از این آیه چنین است که بعد از ایمان آوردن خداوند شما را رها نمی‌کند و صدق این ادعای ایمان شما در عمل ظاهر می‌شود که خداوند دو عرصه برای به نمایش گذاشتن ایمان‌ها معرفی می‌کند؛ یکی جهاد فی سبیل الله و دیگری ارتباط برقرار کردن با بیگانگان است.

سعیدی با اشاره به اینکه ارتباط برقرار کردن با بیگانگان و جا دادن نفوذی‌ها در بین خود از لغزش‌گاه‌هایی است که ایمان انسان بر باد می‌رود، گفت: انسان زمانی که از جهاد فی سبیل الله فراری باشد یا با دشمنان خدا ارتباط برقرار کند محبوبیت آنان نزد خدا ازبین خواهد رفت.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه مسلمانان اگر آماده جهاد فی سبی‌الله باشند و  با دشمنان ارتباط برقرار نکنند، محبوب خدا و رسول او خواهند شد، بیان کرد: در عصر پیامبر(ص) مومنانی بودند که حتی جبهه رفته بودند اما در برائت جستن از دشمنان قوی نبودند و پیوند خود را با دشمنان اسلام حفظ کردند، پس از دوران جنگ و جبهه با دشمنان خدا تماس می‌گرفتند.

وی گفت: اگر واقعا کسی تولی دارد و ولایت‌مدار است وقتی امر کردند او را که جبهه رود نباید کوتاه آید و همچنین اینکه وقتی از او خواستند به بیگانگان اعتماد نکند باید نشان دهد که عبد خداست، محصول تولی، مقاومت و ایثار و فداکاری و خروجی تبری و برائت جستن از بیگانگان دشمن شناسی و دشمن ستیزی است بنابراین در عصر پیامبر افرادی بودند که جبهه نم‌ رفتند اما از نماز خواندن پشت سر پیامبر(ص) افتخار می‌‌کردند؛ آنان مومن واقعی نبودند.

سعیدی با بیان اینکه خداوند ما را از ارتباط برقرار کردن با بیگانگان نهی کرده است اما هر نوع قطع ارتباط با بیگانگان شرعی نیست، افزود: خداوند در قرآن می‌فرماید:« يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَلَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ؛ [اما] خدا شما را از كسانى كه در [كار] دين با شما نجنگيده و شما را از ديارتان بيرون نكرده‏‌اند باز نمى‌دارد كه با آنان نيكى كنيد و با ايشان عدالت ورزيد زيرا خدا دادگران را دوست مى‌دارد .سوره ممتحنه/ آیه 8»؛ اینکه ما راه تعامل را می‌بندیم اصلا درست نیست و لذا ما با همه دنیا تعامل داریم الا کسانی که مستکبر و پیمان شکن هستند.

وی با اشاره به اینکه خطاب این آیه به همه مسلمانان است، بیان کرد: مسئولان که در معرض ارتباط ‌گیری با بیگانگان بیشتر قرار دارند و لذا لازم است به این آیه توجه بیشتری داشته باشند و بدانند که تکیه گاه اول و آخر مسلمانان خداوند، پیامبر(ص) و ولی فقیه است.

وی در خصوص فرارسیدن سالروز ازدواج حضرت محمد و حضرت خدیجه(س) گفت: ازدواج ایشان بر اساس معیارهای الهی صورت گرفت اما متاسفانه ازدواج‌های امروز هیچ تناسب و تطبیقی با معیارهای الهی ندارد، حرت محمد(ص)با ازدواج خود به همه جوانان درس دادند که اگر ازدواج آنان بر اساس شهوت و نیازمالی و.. بود، هیچ گاه تن نمی‌دادند پس جوانان سهل و آسان بگیرند تا آمار ازدواج بالا رود و لذا مسئولین باید کاری کنند تا رغبت جوانان به ازدواج آسان بیشتر شود.

وی با اشاره به « وصِیکمْ بِتَقْوَی اللَّهِ وَ الْوَرَعِ فِی دِینِکمْ وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ وَ صِدْقِ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَی مَنِ ائْتَمَنَکمْ منْ برٍّ أَوْ فاجِرٍ وَ طُولِ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فبِهَذَا جاءَ محَمَّدٌ صلی الله علیه و آله؛ شما را به رعایت تقوای الهی دعوت می‌کنم، تلاش و کوشش شما برای رضایت خداوند باشد، راستگو باشید، امانت داری کنید، در نماز سجده‌های طولانی داشته باشید، با همسایگان خود خوب رفتار کنید، حدیث امام حسن عسگری(ع)» ، افزود: همه این‌ها و همچنین رعایت خطوط قرمز حلال و حرام یکی از شاخصه‌های اسلام ناب محمدی(ص) است.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ وحدت بخش بین شیعه و سنی در حدیث امام حسن عسگری(ع) جاری است، افزود: امام حسن عسگری(ع) در ادامه فرمود: صلُّوا فِی عَشَائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ ؛ در میان قبایل آن‌ها « اهل سنت» نماز بخوانید، در تشیع جنازه برادران اهل سنت حاضر شوید، از بیماران اهل سنت عیادت و حقوق آنان را رعایت کنید؛ هر کدام از شیعیان ولایت مدار واقعی، امانت دار، راستگو و خوش رفتار با دیگران باشد، شیعه واقعی است.

سعیدی ادامه داد: یکی از مواردی که در کلام اهل بیت(ع) زیاد به آن‌ تاکید شده این است که سعی کنیم زینت اهل بیت(ع) باشیم و جذب حداکثری و دفع حداقل سیاست پایه‌ای اهل بیت در نحوه برخورد با کسانی است که از نظر برخورد با ما متفاوت هستند. امام حسن عسگری(ع) در ادامه فرمود:« مومنین و شیعیان زیاد یاد خدا کنند و همچنین یاد مرگ کنید زیرا یاد مرگ انسان را نسبت به شهوت و دنیای مادی بی رغبت می‌کند و در نهایت تاکید کردند: صلوات زیاد بفرستید زیرا در صلوات بر حضرت محمد(ص) ده حسنه است.»

وی ضمن یادآوری این نکته که آن چیزی که کینه‌ها را از دل می‌برد صلوات فرستادن بر حضرت محمد(ص) و آل ایشان است، بیان کرد: همه ارزش‌های اسلام ناب محمدی(ص) در کلام و عمل اهل بیت(ع) جمع است و هیچ کدام از صفات دشمنان در اهل بیت(ع) نبوده و لذا قرابت با اهل بیت(ع) حقی بر گردن همه مسلمانان است.

اظهار کرد: امروز دشمنان به بهانه دشمنی با مسلمانان سعی می‌کنند با اهل بیت(ع) دشمنی کنند که از جنایت‌های بزرگ آنان و روش و رویکرد آنان برای دور کردن جوانان از اسلام نبا محمدی(ص) است.

انتهای پیام
captcha