مسئولان انتقادپذیر باشند
کد خبر: 3812886
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۳
آیت‌الله سبحانی:

مسئولان انتقادپذیر باشند

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مرجع تقلید شیعیان بر لزوم سعه صدر در وجود مسئولان کشور و نظام اسلامی تاکید کرد و گفت: مدیر موفق و تراز اسلامی کسی است که درهای انتقاد را به روی خود باز می‌گذارد، اما با مشورت و نظر کارشناسی به نقدهای صحیح عمل کرده و پیشنهادهای غلط را رد می‌کند.

لزوم سعه صدر مسئولان کشور در نظام اسلامیبه گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله العظمی سبحانی امروز 29 اردیبهشت ماه در یازدهمین جلسه از سلسله مباحث تفسیر قران کریم که در نمازخانه مدرسه علمیه حجتیه برگزار شد، گفت: خداوند در آیه 60 سوره توبه به کارشکنی منافقان اشاره می‌کند.

وی افزود: منافقان اهداف شومی علیه رسول خدا داشتند و از شگردهای مختلفی نیز برای حمله به پیامبر استفاده می‌کردند که یکی از آن‌ها اتهام سازی علیه پیامبر(ص) بود.

این مرجع تقلید بیان کرد: یکی از اتهام‎های سخیف منافقان به پیامبر اکرم(ص) مساله دهن‌بینی بود؛ آنها سعی می‌کردند که با این گونه اتهامات اثر سخنان پیامبر را نزد مردم و امت اسلامی کاهش دهند.

وی با ذکر این مطلب که خداوند قرآن کریم را به صورت تدریجی نازل فرموده است، گفت: یکی از دلایل اصلی این مساله آن بود که ارتباط پیامبر اکرم(ص) با عالم وحی و ملکوت برقرار باشد و قلب مبارک ایشان تثبیت پیدا کند این سخن به این معنی است که اگر قرآن به صورت یک جا نازل می‌شد ارتباط ایشان با عالم وحی نیز قطع می‌شد.

این مرجع تقلید بر لزوم سعه صدر در وجود مدیران کشور تاکید کرد و ادامه داد: مسئولان جامعه اسلامی وظایف سنگینی به عهده دارند و به همین دلیل در امر انجام وظایف خود نیز باید سعه صدر داشته باشند؛ مسئولان و مدیران کشور برای اینکه در کار خود موفق شوند، باید انتقاد پذیر باشند.

وی افزود: انتقاد پذیری از مهمترین ویژگی‌هایی است که امام علی(ع) بر آن تاکید دارند؛ ایشان سعه صدر را از ویژگی‌هایی دانستند که مدیران و مسئولان تراز اسلامی باید به آن مجهز و مزین باشند.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم، با اشاره به اینکه مدیریت در سخن، آسان است، اظهارکرد: جامعه اسلامی باید مدیران کارآمد و اهل عمل انتخاب شوند؛ مدیرانی که به انتقادات و پیشنهادات گوش نمی‌دهند و درهای انتقاد را به روی خود می‌بندند، در مدیریت موفق نخواهند بود.

وی گفت: در نقطه مقابل مدیرانی هستند که به همه انتقادات و پیشنهادات اعم از صحیح و غلط ترتیب اثر می‌دهند، این دسته نیز موفق نمی‌شوند.مدیر موفق و تراز اسلامی کسی است که درهای انتقاد را به روی خود باز می‌گذارد، اما با مشورت و نظر کارشناسی به نقدهای صحیح عمل کرده و پیشنهادهای غلط را رد می‌کند.
وی یادآورشد: یکی از مسایل بسیار مهمی که باید به آن توجه کنیم، مساله تقریب مذاهب در جامعه اسلامی است؛ در این میان باید مشترکات میان مذاهب را تبیین کنیم تا مذاهب مختلف اسلامی بدانند که مشترکاتمان بیشتر از موارد اختلاف است و گرد همین مشترکات تاکید کنیم.

وی گفت: یکی از مسایل تاریخی مورد اختلاف، مساله انتساب به پیامبر است که قطعا انتساب پیامبر را نمی توان دلیلی بر پاکی و عمل صالح افراد تلقی کرد؛ چه بسا افراد بسیاری بوده‌اند که با وجود انتساب به پیامبراکرم(ص) از عمل صالح برخوردار نبودند.

آیت‌الله سبحانی در پایان به مساله ارث حضرت زهرا(س) از پیامبر(ص) اشاره کرد و با رد شبهات مخالفان بیان کرد: حضرت زهرا(س) از کلیت اموالی که به عنوان نبوت در اختیار پیامبر بود ارث نمی‌برد ولی قطعا از آنچه که از پدر خود به ایشان رسید ارث می‌بردند.

انتهای پیام

captcha