تفکر قرآنی ابتدا باید در مسئولان نهادینه شود/ امیدبستن به بودجه دولتی خطاست
کد خبر: 3780169
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۲
گزارش ایکنا از اولین همایش ملی فعالان قرآنی مردمی؛

تفکر قرآنی ابتدا باید در مسئولان نهادینه شود/ امیدبستن به بودجه دولتی خطاست

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ  عباس سلیمی در  مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی فعالان قرآنی مردمی در قم با تأکید بر اینکه امیدبستن به بودجه دولتی خطاست به رسالت جامعه قرآنی اشاره کرد و گفت: قبل از قرآنی‌کردن مردم خودمان را باید قرآنی کنیم و مردم اگر سبک زندگی قرآنی را در ما ببینند جذب خواهند شد.

قبل از قرآنی‌کردن مردم خودمان را قرآنی کنیم/ امیدبستن به بودجه دولتی خطاستبه گزارش ایکنا از قم، مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی فعالان قرآنی مردمی، امروز 20 دی ماه در مرکز آموزش حضرت زهرا(س) در شهر مقدس قم و با حضور مدیران مؤسسات، خانه و جلسات سنتی همچنین شخصیت‌های قرآنی از جمله محسن موسوی بلده، احمد ابوالقاسمی، مهدی قره شیخلو، عباس سلیمی و ... برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین رضا عزت‌زمانی، مدیر سازمان تبلیغات اسلامی استان قم در سخنانی با اشاره به انجام انواع خباثت‌ها از سوی دشمنان گفت:  نسخه شفابخش قرآن آن هم در 40 سالگی انقلاب، زلزله‌ای به تفکر غرب انداخته است و ما در بلوغ 40 ساله انقلاب به سمت ایجاد تمدن اسلامی پیش می‌رویم.

وی با بیان اینکه اگر قرآن در مسیر زندگی ما باشد می‌تواند ما را به این حقیقت یعنی تمدن اسلامی برساند اظهار کرد: هر بار که به قرآن با هر مسئله و عنوان و دردی مراجعه کنیم قطعا قرآن به ما جواب می‌دهد و این نشانه حیات و حضور قرآن در زندگی ما هست.

عزت زمانی بیان کرد: یکی از  کارهایی که خادمان قرآن به آن مشغول هستند و باید بیش از این به آن بپردازیم ایجاد انس جوانان با قرآن است؛ حضرت آقا فرمودند که انس با خود قرآن لازم است یعنی پژوهنده قرآنی باید با قرآن مانوس باشد و لازمه آن تلاوت مستمر است.

فعالیت‌های قرآنی مردمی در حداقل وضعیت، فعال است

در ادامه این مراسم مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: اگر فعالیت‌های قرآنی بخواهد در کشور به توفیقات لازم برسد  باید ترکیبی از حرکت دولتی و مردمی ایجاد شود یعنی دولت در جایگاه سیاستگذاری، هدایت و نظارت بنشیند و کار اجرا در بدنه مردمی ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه الگوی ما فضایی است که در ماه محرم رخ می‌دهد تصریح کرد: در این ماه دولت بدون نقش اجرایی، مردم از صفر تا صد همه برنامه‌های عزاداری را اجرا  می‌کنند و  همین مردم این ظرفیت را دارند که نسبت به قرآن هم این مأموریت را انجام دهند.

قره شیخلو بیان کرد: نمایندگان مؤسسات، خانه‌های قرآن، انجمن خیرین، معلمان و انجمن جلسات خانگی و سنتی در این جلسه حضور دارند و اگر  ظرفیت همه این بخش ها تجمیع شود با رشد و جهش در امور قرآنی روبرو خواهیم شد.

وی با تأکید بر اینکه الان با حداقل ظرفیت کار می‌کنیم و ظرفیت‌های مردمی به درجه قابل قبول و اصلی نرسیده است اظهار کرد: موفقترین حوزه قرآنی در میان بخش‌های نامبرده، جلسات قرآنی هستند و باید میان این جلسات با مؤسسات، خانه‌ها، معلمان و انجمن ها و ... ربط داده شود و با هم گره بخورند.

قره‌شیخلو با بیان اینکه این گردهمایی در شش کارگروه تا فردا دنبال خواهد شد  تصریح کرد: این گردهمایی باید دستاوردهای قابل اجرا داشته باشد و در کارگروه‌ها به راهکارهای مدون و قابل اجرا برسیم.

وی افزود: در این جلسات دنبال تقویت و ارتقاء سطح فعالیت‌های قرآنی مردمی هستیم و چاره‌ای جز همین هم نداریم که بدنه مردمی فعالانه تر و مسئولانه تر انجام وظیفه کنند.

این قاری برجسته با بیان اینکه یکی از موفقترین حوزه در 40 سال اخیر حوزه قرآن بوده ولی با همه این توفیقات کاستی‌های زیادی در ساختار و بودجه و فضای برنامه ای داریم گفت: گاهی شاهدیم که برخی بودجه‌های عجیب و غریب صرف برخی امور قرآنی می‌شود بدون اینکه دستاورد و خروجی مشخصی داشته باشد در حالی که برخی برنامه‌های مؤثر، برای تهیه حداقل ها مشکل دارند.

قره‌شیخلو تاکید کرد: بنای ما بر این است که در این کارگروه‌ها در مورد تعامل میان حوزه‌های مختلف و نقش بدنه مردمی در رصد امور قرآنی و  مسائلی مانند بودجه و ... بحث و تبادل نظر شود زیرا امروز بحث بودجه مطرح است و هر دفعه می‌شنویم بودجه کم یا زیاد شده و یا عادلانه توزیع نمی‌شود و چه کسی غیر از بدنه مردمی باید این امور را دنبال کند.

خاطره‌ای از استاد لیثی

همچنین صلح‌جو، مجری مراسم به ذکر خاطره‌ای از ارادت دو تن از قاریان مصری به حضرت معصومه(س) پرداخت و افزود: یکی از فعالان قرآنی برای بنده تعریف کرد که استاد لیثی و نعینع به ایران آمدند و محفلی در قم داشتیم و با دو ماشین به قم آمدیم و تقریبا به عوارضی که رسیدیم گفت ماشین را کنار بزنید تا خودروی نعینع برسد؛ به نعینع اشاره کرد که پیاده شود و بعد به او گفت اینجا قم است و من در روایت خوانده‌ام که یکی از فرزندان پیامبر در اینجا مدفون است و کسی که به زیارت او برود بهشت بر او واجب است و بعد هم ابراز اردات کردند.

قرآن، برترین نعمت

همچنین عباس سلیمی، دبیر کارگروه قرآن ستاد چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: نعمات الهی بی‌شمار است و وظیفه ما شکرگزاری در برابر آن است با اینکه نمی‌توانیم شاکر این نعمات باشیم.

سلیمی با بیان اینکه در میان همه نعمات، بالاترین نعمت، قرآن است افزود: پیامبر فرمود که اگر خداوند نعمت قرآن را به کسی بدهد ولی او پیش خود فکر کند به فرد دیگر نعمتی بالاتر از این اعطا شده به تحقیق که آن نعمت کوچک دیگری را بزرگ شمرده و کوچک شمرده نعمت بزرگی که در دست اوست.

وی با تأکید بر ادای حق تلاوت قرآن بیان کرد: پیامبر در روایتی فرمودند حق تلاوت یعنی اینکه آنچنان باید و شاید از قرآن پیروی عملی داشته باشیم زیرا پیامبر فرمودند که قرآن شفیع و شاکی‌ای است که شکایت و شفاعتش مطلقا رد نمی‌شود و اگر قرآن شاکی کسی شود کار او تمام است.

سلیمی با بیان اینکه قرآن خواندن یک مقوله و قرآنی بودن یک مقوله  دیگر است تاکید کرد:  در جهان اسلام قرآن‌خوان زیاد داریم ولی قرآن‌دان خیلی نداریم و قرآن‌خوان قرآن‌دان  قرآن‌بان و  قرآن‌باور کم داریم و امروز باید این مسئله دغدغه جامعه قرآنی باشد.

بدبینی مردم به دین ناشی از عملکرد مدعیان دین است

این فعال قرآنی با بیان اینکه پیامبر فرمودند کسی که با قرآن مانوس است باید دور گناه را خط بکشد تصریح کرد: قسمت عمده مصیت امروز ما که منجر به بدبینی بخش قابل توجهی از مردم به دین و مذهب شده است نحوه عملکرد مدعیان دینداری در عرصه اجتماعی است. اینکه ما را به عنوان مدیر اسلامی و فرد دیندار بشناسند و آن وقت فرد به راحتی 3 هزار میلیارد بدزدد و ببرد و برود موجب بدبینی مردم به دین می‌شود.

جامعه قرآنی؛ ضعیف‌ترین قشر  در موضع‌گیری‌های سیاسی اجتماعی

سلیمی با بیان اینکه امروز مسئولیت خطیری متوجه جامعه قرآنی است بیان کرد: یکی از ضعیف‌ترین گروه‌هایی که نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی و  اقتصادی و بین‌المللی و ... اعلام موضع کرده‌اند جامعه قرآنی هستند در حالی که باید دیده‌بان و فدائیان انقلاب باشند.‌

وی با بیان اینکه پیامبر در روایتی فرمودند که یکی از اولین کسانی که به میز محاکمه در قیامت فرا خوانده می‌شود کسی است که قرآن را در سینه خود جمع کرده ولی به آن عمل نکرده است افزود: در قیامت به قاری می‌گویند ما عین آن را که بر سینه پیامبر نازل کردیم به تو تعلیم دادیم ولی تو عملکردت نسبت به آنچه می‌خواندی چگونه بود؛ قاری می‌گوید ما شب و روز در خدمت قرآن بودیم و به ما لوح، سکه، مدرک، درجه استادی و ... دادند ولی خداوند می‌فرماید دروغ می‌گویی و همه فرشتگان هم به او می‌گویند دروغ می‌گویی، تو فقط دوست داشتی به نام قاری قرآن شناخته شوی که شناخته شدی و طلبی  از ما نداری.

وی با بیان اینکه نمی‌صرفد در وادی قرآن جز برای رضای خدا و نوکری مردم و دور از زد و بندها و جناح بندی‌ها و اختلاف نظرهایی که عامل گرفتاری جامعه قرآنی شده است قدم برداریم تأکید کرد: قبل از قرآنی کردن جامعه باید خودمان را قرآنی کنیم. ما قبل از اینکه بخواهیم جامعه را قرآنی کنیم باید به داد خودمان برسیم؛  الان 16 میلیون پرونده قضایی وجود دارد ولی یک پرونده  در جامعه قرآنی رخ می‌دهد و معلوم نیست تا 20 سال دیگر بتوان آثار آن را بزدائیم؛ مردم به اصحاب قرآن به عنوان الگو می‌نگرند و انسان باید طوری زندگی کند که بدون تبلیغ و جلسه و همایش و ... مردم را جذب قرآن کند.

سلیمی تأکید کرد: فعال قرآنی مردمی باید دغدغه سبک زندگی برای مردم داشته باشد و موضع‌گیری سیاسی و رفتار و سلوک و منشش قرآنی باشد؛ جامعه قرآنی باید این دیدگاه را تغییر دهد که قرآن فقط برای جلسات ختم نیست. امام فرمود منطق ملت ما منطق قرآن است ولی واقعا امروز منطق ما قرآنی است؟. آیا دنبال تحقق منویات رهبری هستیم و در مورد تربیت ده میلیون حافظ قرآن برنامه مدون و زمانبندی شده داریم.

وی  گفت: نیم ‌درصد بودجه به قرآن اختصاص داده شد ولی همواره با فراز و نشیب مواجه بوده است؛ معتقدم ما باید مطالبات خود را در این زمینه داشته باشیم و دولت و مجلس هم باید به وظیفه خود عمل کنند و به نحو عادلانه بودجه به قرآن اختصاص بدهند.

ساز و کار نظارت بر بودجه‌های قرآنی فراهم نیست

این فعال و استاد قرآن افزود: شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دستگاه‌های قرآنی هم باید پیگیر باشند و نظارت هم بر توزیع بودجه صورت بگیرد که البته هنوز ساز و کار نظارت فراهم نشده همچنین مدیران قرآنی باید شفافیت در اطلاع‌رسانی داشته باشند تا همه مردم بدانند پولی که گرفته شده چگونه هزینه شده است و چرا یک موسسه برای 5 میلیون تومان باید تعطیل شود و یک موسسه هم 750 میلیون بودجه بگیرد.

امید بستن به بودجه دولتی خطاست

سلیمی تأکید کرد: امید بستن به بودجه دولتی خطاست؛ در گذشته هر هیئت قرآنی، چند جلد قرآن، دو پرچم و یک جعبه کوچک وسائل هیئت و ... داشت و هیچ بودجه‌ای هم در کار نبود و جلسات اداره می‌شد و بهترین استادان، شهدا و نخبگان قرآنی در همین هئیت‌ها تربیت شدند.

 انتهای پیام

captcha