غربت خدمات نظام اسلامی در میان تیترهای زرد رسانه‌ها
کد خبر: 3757960
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۶
حجت‌الاسلام‌ ملکی انتقاد کرد؛

غربت خدمات نظام اسلامی در میان تیترهای زرد رسانه‌ها

کانون خبرنگاران نبأ ــ دبیر ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش از نحوه پردازش رسانه ملی و برخی رسانه‌های کشور در خصوص رهنمود‌های مراجع تقلید انتقاد کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمجتبی ملکی، مشاور عالی وزیر و دبیر ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش از پرداخت رسانه ملی و برخی از رسانه‌های کشور در خصوص رهنمودهای مراجع تقلید انتقاد کرد.

پایگاه اطلاع‌رسانی دبیرخانه ستاد همکاری‌ها متن یاد‌داشت این فعال فرهنگی را منتشر کرد.

«بسم الله الرحمن الرحیم

توسعه مطبوعات و رسانه‌ها در کشور را باید به فال نیک گرفت. اصولا تحقق مردم‌سالاری دینی و آزادی بیان و قلم از لوازم تحقق جامعه مدنی مبتنی بر ارزش‌های دینی است.

خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گروه‌ها، احزاب، تشکل‌ها و حتی بسیاری از نهادها و سازمان‌ها، صاحب رسانه‌های قوی و فراگیر در کشور شده‌اند که این امر در نوع خود از برکات نظام اسلامی و ره‌آورد آزادی در چارچوب اسلام و آموزه‌های دینی محسوب می‌شود.

انتظار می‌رود در 40 سالگی انقلاب اسلامی، کشور صاحب یک درخت تنومند رسانه‌ای باشد که با اطلاع‌رسانی دقیق، صادقانه، سریع و شفاف، جامعه اسلامی را از مراجعه به رسانه‌های بیگانه که هزاران دام را برای تور انداختن عقیده و آرمان ملت ایران تنیده‌اند، نجات دهد.

متأسفانه با تلخ‌کامی باید اذعان کرد که طی سال‌های اخیر و به‌ویژه با توسعه فضای مجازی، بخشی از جامعه رسانه‌ای کشور به بیماری مزمن زرد‌نگاری مبتلا شده و رسالت خطیر اطلاع‌رسانی جای خود را به تخریب، یأس‌پراکنی، سیاه‌نمایی، تهمت و یا خلاف واقع جلوه دادن واقعیات داده به گونه‌ای که کمتر می‌توان اخبار غیر جهت‌دار از رسانه‌های چند صدایی کشور دریافت کرد.

نگاه زرد برخی منابع خبری به رخدادهای کشور، آسیب‌های فراوان اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را به‌دنبال دارد؛ اگر این روند ادامه پیدا کند، بنیان‌های دینی و سرمایه‌های معنوی کشور را نیز دچار مخاطره خواهد کرد.

مراجع عظام تقلید، یکی از گران‌بهاترین سرمایه‌های معنوی امت اسلامی به‌شمار می‌روند. بزرگ‌ترین جفا در حق این استوانه‌های راسخ، تحریف یا استفاده ابزاری کردن از رهنمودهای روشنگرانه ایشان به نفع جناح‌ها یا گروه‌های سیاسی است که سبب تکدر خاطر ایشان و مشوش شدن اذهان عمومی می‌شود.

پنجشنبه، 26 مهر‌ماه سید‌محمد بطحائی در سفری یک روزه به قم علاوه بر زیارت مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، جهت کسب رهنمود از مراجع عظام تقلید، با حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی و علوی گرگانی دیدار کرد.

وی از زمان صدارت وزارت آموزش و پرورش چهارمین بار است که با سفر به قم بر اجرای رهنمودها و توصیه‌های مراجع عظام اهتمام جدی دارد و به‌خوبی دریافته است برای تربیت اسلامی ناب، باید توصیه‌ها و پیشنهادات بزرگان دین را سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهد.

وی در سفرهای قبلی نیز ضمن دیدار با حضرات آیات وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، جوادی آملی، سبحانی و مدیر حوزه‌های علمیه، چگونگی استفاده از ظرفیت‌های بی‌بدیل حوزویان در اجرای منویات مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین را بررسی کرد.

در این دیدارها آنچه بیش از همه مورد تأکید قرار گرفت، تأکید بر توسعه و تحکیم ارزش‌هایی چون نماز، قرآن، عترت، توانمند کردن معلمان، تقویت مراکز تربیت معلم همچون دانشگاه فرهنگیان، تدوین کتب درسی منبطق با ظرفیت‌های بومی، مهارتی، دینی، فرهنگی و علمی و اهتمام به ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی با مشارکت حوزه علمیه و روحانیت بوده است.

با تأملی بر عملکرد وزارت آموزش و پرورش در یک سال اخیر به‌خوبی در می‌یابیم به برکت رهنمودها و توصیه‌های مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید، وزیر آموزش و پرورش با حمایت و تقویت برنامه‌های تربیتی و فرهنگی، اهتمام جدی نسبت به تحقق تربیت اسلامی در آموزش و پرورش داشته است.

برآیند این رویکرد، اهتمام جدی‌تر به اقامه نماز جماعت مدارس، برگزاری صدها گفتمان دینی با حضور فرهنگیان و دانش‌آموزان، برگزاری اردوهای زیارتی و راهیان نور، برگزاری دوره‌های کاربردی توانمندسازی معلمان، تربیت ده‌ها مدرس سند تحول از سراسر کشور و تشکیل بیش از 700 کمیته همکاری حوزه و آموزش و پرورش در سراسر کشور بوده است.

گزارش‌های مستند وزیر در خصوص گام بلند تعلیم و تربیت رسمی عمومی برای تحول در آموزش و پرورش و اجرایی کردن سند تحول بنیادین و تصویب باقیمانده زیرنظام‌های شش‌گانه آن، مورد استقبال و خرسندی مراجع عظام تقلید شده است به گونه‌ای که آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی نسبت به اطلاع‌رسانی این فعالیت‌های فاخر تأکید کرد.

طبیعی است وقتی یکی از کارگزاران نظام اسلامی خدمت مراجع تقلید شرفیاب می‌شود، ایشان با استناد به آیات قرآن و احادیث اهل بیت(ع) و نیز عبرت‌های تاریخ، مسئولان را به هوشیاری در مقابل ترفندهای استکبار جهانی و ستیز آنان نسبت به انقلاب و آرمان‌های امام راحل و مقام معظم رهبری دعوت کرده و با اشاره به نمونه‌های فراوان دشمنی معاندان نظام، به فراخور حوزه کاری مسئول مربوطه، مصادیق دشمنی آنان را متذکر می‌شوند.

آیت‌الله‌العظمی مکارم در دیدار اخیر وزیر آموزش و پرورش که مصادف با هفته پیوند بود، ضمن تأکید بر اهتمام جدی آموزش و پرورش به هماهنگی خانه و مدرسه در پیگیری اهداف تعلیم و تربیت اسلامی، به برخی از آسیب‌های کنونی عرصه تعلیم و تربیت اشاره و مسئولان آموزش و پرورش را نسبت به رصد این آسیب‌ها توصیه کردند. ایشان ترفند دشمنان در لباس عوض کردن برای مقابله با نظام اسلامی در مقاطع گوناگون را یادآور شد و اظهار کرد: «مثلا 2030 یکی از راه‌های انتقال فرهنگ غرب است. آنها مدعی هستند با این معاهده تمام دنیا را به اوج برسانند، اما آنها آنچه خواسته‌اند را در این برنامه گنجانده‌اند و از شگردهای غربی‌ها این است که بی سروصدا در لباس خدمت سعی می‌کنند ضربه بزنند و ما باید موظب باشیم».

متأسفانه برخی رسانه‌های ارتباط جمعی به جای اینکه در آغازین روزهای شروع مجدد فعالیت رسمی مدارس در سال تحصیلی جدید و به بهانه ملاقات وزیر با مراجع تقلید، خدمات بی‌بدیل تربیتی، فرهنگی و آموزشی صدها هزار فرهنگی فرهیخته در سراسر کشور را پررنگ کنند و به تعبیر مقام معظم رهبری، امید را در کشور منعکس کنند، به‌گونه‌ای تیتر زدند و خبر را منتشر کردند که گویی در آموزش و پرورش اقدامی جز اجرای سند ملغی شده 2030 انجام نمی‌شود و آیت‌الله مکارم نیز سخنی جز در این موضوع نفرموده‌اند! اسف‌بارتر آنکه یکی از سرچشمه‌های اصلی این اقدام غیر حرفه‌ای، رسانه ملی بود.

مگر نه این است که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله العالی) در دیدار جمعی از فرهنگیان با ایشان، در خصوص تلاش دشمنان داخلی و خارجی برای خدشه‌دار کردن وجهه آموزش و پرورش هشدار دادند؟!

ناگفته پیداست این نوع نگاه به اطلاع‌رسانی، جز ایجاد بدبینی و سلب اعتماد عمومی از آموزش و پرورش، دلسرد کردن جامعه شریف فرهنگیان و تضعیف روحیه مسئولان مؤمن و ولایی، ره‌آورد دیگری نخواهد داشت.

امید است این گروه از اصحاب رسانه با التزام عملی به اخلاق حرفه‌ای و مجهز شدن به علم فقه رسانه، به اصلاح رویه‌های ناصواب بپردازند تا ضمن حفظ و حراست از حریم مقدس اطلاع‌رسانی که طلایه‌داران آن شخصیت‌هایی همچون حضرت زینب(س) و شهید سیدمرتضی آوینی بودند، حیثیت پاک فرهنگ رسانه‌ای انقلاب و اصحاب شریف رسانه نیز از هرگونه خدشه مصون بماند./ ان‌شاءالله.

سیدمجتبی ملکی».

اکبر پوستچیان

انتهای پیام

captcha