بالارفتن سن ازدواج علت اصلی افزایش ناامنی در جامعه است/ لزوم امنیت پایدار برای رشد اقتصادی
کد خبر: 3813236
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۱
عضو مجلس خبرگان رهبری:

بالارفتن سن ازدواج علت اصلی افزایش ناامنی در جامعه است/ لزوم امنیت پایدار برای رشد اقتصادی

گروه سیاست و اقتصاد ــ حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم با اشاره به اینکه بالارفتن سن ازدواج یکی از عوامل اصلی افزایش ناامنی اجتماعی است، گفت: اصلی ترین عامل برای رشد اقتصادی، نعمت امنیت است و اگر امنیت پایدار باشد اقتصاد رشد می‌کند و سرمایه‌ها از اقصی نقاط به سمت منطقه دارای امنیت سرازیر می‌شود.

اگر امنیت پایدار باشد، اقتصاد رشد می‌کندبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری عصر امروز در آیین ترتیل خوانی قرآن کریم که در شبستان امام خمینی(ره)حرم بانوی کرامت برگزار شد، با اشاره به سوره حجر که از صور مکی قرآن کریم است و خداوند در این سوره به سرگذشت قوم لوط، صالح و شعیب اشاره می‌کند، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در این سوره مورد توجه قرار گرفته‌ مسئله امنیت اخلاقی است.

وی با اشاره به « وَجَاءَ أَهْلُ الْمَدِينَةِ يَسْتَبْشِرُونَ قَالَ إِنَّ هَؤُلَاءِ ضَيْفِي فَلَا تَفْضَحُونِ؛ حجر/67 و68» گفت: خداوند متعال در این آیات به زندگی اقوامی اشاره می‌کند که گرفتار فساد اخلاقی همجنس‌گرایی بودند؛ فرشتگان الهی به حضرت لوط وارد شدند و  مردان خبیث منطقه وقتی فرشتگان را دیدند به یکدیگر بشارت دادند که مهمانان جدیدی وارد منطقه شده و قصد تعارض به آن‌ها را داشتند.

حاج ابوالقاسم ادامه داد: حضرت لوط با این مردان خبیث مقابله کرد و به آن‌ها تذکر داد که از کارهای ناشایست دست بکشند و گناهکاران نیز اجازه ورود هیج مهمانی به خانه حضرت لوط را نمی‌دادند و این ناامنی اخلاقی نتیجه آلودگی انسان‌ها به گناه و معاصی است.

وی گفت: در احوالات این قوم در روایات آمده است که مجالس آنان مملو از منکرات و زشتی‌ها، کلمات رکیک و ناپسند، شوخی‌های دستی و قمار بود و در برخی مجالس برهنه می‌شدند؛ دستورات دین مبین اسلام مبنی بر رعایت حریم، حرمت و عفت در کلام برای حفط امنیت اخلاقی در جامعه است.

استاد حوزه علمیه با اشاره به آیات 71 تا 75 سوره حجر اظهار کرد: حضرت لوط  به قوم خود فرمود برای فرو نشاندن غریزه جنسی، خداوند متعال راه ازدواج را قرار داده است و لذا ازدواج کنید و دست از رفتار ناشایست خود بردارید.

وی افزود: خداوند متعال در این آیات رو به پیامبر(ص) می‌فرماید ای پیامبر(ص) به جان تو قسم اینان آنچنان در مستی شهوت فرو رفته که کور شده بودند حاضر نبودند مسیری که خداوند برای بقای نسل آنان قرار داده است را دنبال کنند تا اینکه بر سر این قوم بلای آسمانی نازل شد و آنان را به هلاکت رساند؛ خداوند در قرآن می‌فرماید بر سر آن‌ها سنگ‌هایی باریدیم و آنان هلاک شدند.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه کسانی که به دنبال نشانه هستند، این عذاب‌های الهی نشانه بزرگی است و بدانند خداوند متعال نسبت به چه اموری حساس است، بیان کرد: انسان باید اموری که خط قرمز خداوند و پیامبران است را بشناسد؛ در سیره حضرت لوط باید از این نکته بهره ببریم که در برابر هر کار سلبی، باید یک کارایجابی انجام داد یعنی اگر انسان را از کار زشتی بازمی‌دارد، باید مسیر درست را برای رسیدن به خواسته شرعی و معقول او فراهم کند.

وی با تاکید بر اینکه ازدواج از مهمترین راهکارهای اسلام برای حفظ امنیت اخلاقی جامعه است، اظهار کرد: بالارفتن سن ازدواج یکی از عوامل اصلی افزایش ناامنی اجتماعی است؛ پیامبر(ص) فرمود هر جوانی که در آغاز جوانی ازدواج کند شیطان را زمین‌گیر خواهد کرد و همچنین در روایت دیگر پیامبر گرامی اسلام فرمود اگر کسی می‌خواهد خداوند را پاک و پاکیزه ملاقات کند حتما ازدواج کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری در خصوص ازدواج گفت: از وقتی که دختر و پسر احساس نیاز به داشتن همسر می‌کنند باید ازدواج صورت بگیرد و علت این است که اولا برکات و خیرات ازدواج برای انسان حاصل می‌شود و ثانیا جلوی طغیان‌های جنسی را می‌گیرد.

وی با اشاره به روایت «من تَزَوَّجَ فقد أحرَزَ نِصفَ دِينِهِ »، بیان کرد: از این روایت معلوم می‌شود که  نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می‌بیند از طرف طغیان‌های جنسی است که رقم بالایی به چشم می‌خورد.

حاج ابوالقاسم تصریح کرد: امروز متاسفانه فرهنگ غرب سن ازدواج را بالا برده و ما باید تلاش کنیم که سن ازدواج را پایین بیاوریم؛ جوانان در آغاز سن جوانی ازدواج کنند و از هزینه‌های آن نترسند زیرا اولا ازدواج باید ساده برگزار شود و ثانیا متمکنین کمک خواهند کرد.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه سوره نحل سوره نعمت‌هاست، گفت: خداوند متعال حدود 40 نعمت اعم از خانواده، شب و روز، انواع خواراکی‌ها و حیوان و..را در این سوره مطرح کرده است اما یکی از اصلی ترین نعمت‌هایی که در آیه 112 این سوره به آن اشاره شده است نعمت امنیت اجتماعی است.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی العالمیه بیان ادامه داد: خداوند متعال در این آیه از منطقه‌ای که وفور نعمت در آن برقرار بود سخن می‌گوید که معلوم می‌شود اصلی ترین عامل برای رشد اقتصادی، نعمت امنیت است و اگر امنیت پایدار باشد اقتصاد رشد می‌کند و سرمایه‌ها از اقصی نقاط به سمت منطقه دارای امنیت سرازیر می‌شود اما این جماعت نسبت به نعمت الهی ناسپاسی کردند و این ناسپاسی سبب شد تا خداوند نعمت امنیت و سایر نعمت‌ها را از آن‌ها بگیرد.

وی تاکید کرد: ناسپاسی نسبت به نعمت امنیت اجتماعی امروزه به این شکل اتفاق می افتد که اگر در گوشه‌ای از کشور حادثه‌ای رخ داد بلافاصله این حادثه را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با پرداختن به آن بزرگ‌نمایی کنیم و پر و بال دهیم و وانمود کنیم که ایران کشور ناامنی است در شرایطی که امنیت کشور ایران در دنیا مثال‌ زدنی و به یک جزیره باثبات تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم با اشاره به « فَكُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَيِّبًا وَاشْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ؛ نحل/114» بیان کرد: خداوند در این آیه تاکید می‌کمد که از موادغذایی استفاده درست کنید و اسراف نکنید؛ ناسپاسی نسبت به نعمات سبب ناامنی و گرسنگی می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری در ارتباط با اسراف، گفت: برخی از دولت‌های خارجی که چندین سال است ما را تهدید به تحریم می‌کنند و بارها نیز تحریم کردند به این علت است که چشم امید آن ها به خصوصیت منفی زندگی ماست و اگر اهل اسراف و ولخرجی نباشیم این تحریم‌ها بی اثر خواهد بود.

انتهای پیام

captcha